Last news in Fakti

5 Август, 2020 07:21 2 171 5

С 30% след 2016 година са се увеличили британците, мигриращи в ЕС

  • брекзит-
  • великобритания-
  • борис джонсън

Проучването се базира на данни на Евростат и на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие

С 30% след 2016 година са се увеличили британците, мигриращи в ЕС - 1
Снимка: shutterstock

Броят на британците, имигриращи в страни от Европейския съюз, е нараснал с 30 процента след референдума от 2016 г., на който мнозинството жители на Острова се изказаха за напускане на блока, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС. Агенциите цитират резултати от проучване, извършено от Оксфордския университет и три берлински университета, съвместно с германския Център за социални науки.

 „Великобритания рискува да се сблъска с изтичане на мозъци - високообразовани граждани, които са решили да търсят своето бъдеще в континентална Европа“, се казва в документа. Според съавтора на проучването Даниел Ауер, цитиран от вестник „Гардиън“, мащабите на посочената тенденция са „характерни за ситуации, когато страната се сблъсква с дълбока икономическа и политическа криза“.

Проучването се базира на данни на Евростат и на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие.

Според изследването имиграцията между 27-те страни членки на Европейския съюз остава на сравнително стабилно равнище през разглеждания период, посочва Асошиейтед прес.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 В.В.П.

    6 1 Отговор
    ИЗТИЧАТ ДЕДКИ И БАБКИ,КЪМ ПОРТУГАЛИЯ И ИСПАНИЯ, ФРАНЦИЯ,ИТАЛИЯ...ЗА ДА ПРЕЖИВЕЯТ С 800ПАУНДА...МОЖЕ И ДА СА ,,МОЗЪЦИ,,
  • 2 реалиста

    6 1 Отговор
    а защо не в русия?!?!
    Там е парадайс
  • 3 Жалко

    3 2 Отговор
    Ей, няма оттърване от тия дето си плющят братовчедите.
  • 4 гуньо

    1 0 Отговор
    Няма страшно ще приемат половин милион програмисти,лекари,инжинери от африка и мюсюлманските страни,те чакат вече с торбите на гръб.
  • 5 Бай Ганю

    0 0 Отговор
    Само дето автора е забравил да каже че всъщност няма подобно нещо. Британците си изкарват европейско гражданство за да могат да се възползват след Брекзит. Няма никаква емиграция
    Само паспорти . По същата логика би трябвало България да се е напълнила с македонци които си изкараха български паспорти за да може да се джиткат по Европата. Само че макетатасаси У македонско , и англетата У ингилизко.
Новини по държави: