Last news in Fakti

9 Август, 2020 19:13 2 487 11

Изборите за президент на Беларус са валидни

  • беларус-
  • избори-
  • гласуване-
  • президент-
  • легитимност

Избирателната активност е 54% към 12.00 ч. местно време

Изборите за президент на Беларус са валидни - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Избирателната активност на днешните президентски избори в Бералус към 12.00 ч. местно време е 54% и се признават за състояли се, каза председателят на беларуската ЦИК Лидия Ермошина, цитирана от ТАСС. Изборният ден протича спокойно. Ермошина уточни, че са постъпили сигнали за нарушения от наблюдатели, но "по всичко личи, че им е обещано възнаграждение".

Мисията на ОНД разчита изборите да протекат спокойно, заяви изпълнителният секретар на общността Сергей Лебедев. Кандидатът на опозицията Светлана Тихановска даде своя глас на изборите за президент на Беларус. По-рано днес вече гласува сегашният президент Александър Лукашенко, както и двама от останалите трима кандидати.

Днес в Минск "хора с маски" са задържали и откарали в неизвестна посока двама кореспонденти и оператор на руската телевизия "Дожд", информира междувременно в Телеграм самият телевизионен канал.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 УточнениеТо

    13 2 Отговор
    "Днес в Минск "хора с маски" са задържали и откарали в неизвестна посока двама кореспонденти..." Е, маски ТРЯБВА да се носят!
  • 2 Странджата

    24 3 Отговор
    Една от малкото държави в Европа, които не въведоха строги ограничения и национална карантина по време на пандемията от коронавирус - Беларус, учудващо успява да задържи ниски нива на смъртността от вируса.
    Президентът на страната Александър Лукашенко нападна световните елити, като ги обвини, че се възползват от коронавирусната криза, за да "сложат милиарди долари в джобовете си", предаде Спутникнюз.
    „Коронавирусът създаде психоза по цялата планета… Наричам го психоза, защото някой явно се нуждае именно от това. И вероятно сами сте забелязали кой. Това е същото, както винаги е било досега: по време на свинския грип, на птичия грип, на ТОРС ... днес сме изправени пред друга пандемия, само че тя е под друга форма. И си спомняте кой се е възползвал от тези ситуации в миналото, който е сложил милиарди в джобовете си”, каза Лукашенко, разговаряйки с представители на региона Могильов в събота.
    „Целият свят днес е спрял, световната икономика не просто е спряла, но бе умишлено съсипана. Обаче най-големите компании, както и водещите милиардери в света прибавиха още милиарди към богатството в джобовете си", допълни президентът.
    За денонощие новите заразени с коронавирус в Беларус са се увеличили с 865
    В началото на разпространението на заразата Лукашенко призова хората да излязат и да спортуват на открито, защото чистият въздух и слънцето спомагат за развитието на имунната система. В други свои изказвания той шеговито препоръча вирусът да се лекува с "водка, са

    Коментиран от #3

  • 3 Странджата

    22 3 Отговор

    До коментар #2 от "Странджата":

    сауна, работа с трактори и работа на полето".

    Беларус се сблъска с гнева на медиите и медицинските експерти по целия свят, след като отказа да въведе задължителни мерки за ограничение на движението на гражданите, тъй като фабриките, фермите, училищата, магазините, ресторантите и други удобства в страната останаха отворени през последните няколко месеца, дори когато съседните й страни затвориха границите си и обявиха пълна карантина.

    Въпреки това, наскоро публикувани данни показват, че макар процентът на заразяване на глава от населението да е съпоставим с други европейски държави и САЩ, смъртността му е сред най-ниските в света.
  • 4 MD 200

    3 32 Отговор
    Отказал да въведе строги мерки срещу Коронавируса , защото човешкият живот в Беларус не струва и 5 копейки!
    А не защото е правилно.
    Да не говорим, че данните за починалите са абсолютно фалшифицирани! Пишеха че има 800-900 заразени на ден, а починалите така и не минаха 6 на ден! Не случайно! Сравнете държавите с над 50 000 позитивни и ще видите каква смъртност имат! Единствените които имат ниска смъртност са богатите Кувейт, Сингапур, Япония, Корея...но Беларус далеч не е богата! Тук ревете , че Бойко ви управлявал 10 години, а какво да кажем за комуниста Лукашенко -26 години. след поредица от репресии и фалшификации! Като сте му фенове, идете да живеете в Беларус! Водката е по-евтина!

    Коментиран от #5

  • 5 Ходил и видял

    28 3 Отговор

    До коментар #4 от "MD 200":

    нe caмo вoдкaтa e пo-eвтинa, a и вcичкo! И вcичкo пo мaгaзинитe e coбcтвeнo прoизвoдcтвo, бeз внocни бoклуци и гмo. Имa рaзбирa ce и внocни cтoки, нo ca мaлкo. Улицитe, трoтoaритe ca чиcти прaви , cвeтли, бeз прocяци, кaруци, ццигaни, нaркoмaни и вcякaквa измeт. Бeз дупки и кръпки пo пътищaтa, бeз cчупeни , криви и cтрoшeни плoчки - нитo eднa (нулa). Вcички cгрaди ca нoви или oбнoвeни цялocтнo! Бeз рaзрушeни, cрутeни или зaпуcтeли cгрaди или cтрoeжи кaтo тук! Бeз грoзни дрacкaници пo cтeнитe, бeз грoзни рeклaми нa вcякaкви зaпaдни бoклуци. дoкoлкoтo ги имa ca мнoгo мaлкo, нo пък имa плaкaти и рeклaми в пoдкрeпa нa ceмeйcтвoтo, нa
    трудoви нaвици и дoбрo възпитaниe! Хoрaтa ca cпoкoйни и cигурни, зaщoтo зaкoнът зaщитaвa тях, a нe прecтъпницитe. И дa - имa cмъртнo нaкaзaниe, нo тук кaтo нямa дa нe би дa живeeм пo-дoбрe? Пo ниcки зaплaти - дa, нo и кoмунaлнитe рaзхoди ca ниcки, пътувaт c визи, нo никoй нe ги cпирa кaкъв e прoблeмa?
    нaкрaя eдин пoкaзaтeлeн примeр зa мнeниeтo нa oбикнoвeни бeлaруcки грaждaни зa Бългaрия . В хoтeлa пoгoвoрих cъc eднo ceмeйcтвo oт Минcк, кoeтo ce oкaзa , чe e билo нa пoчивкa в Бългaрия. Кaтo ги питaх хaрecaлo ли им e жeнaтa нaпрaви нeприятнa гримaca и кaзa "Грязнaя вaшa Бoлгaрия! Бoльшe никoгдa!"
    Пoтънaх в зeмятa oт cрaм, нo нямaшe кaквo дa им oтгoвoря! Тoвa кoeтo видях тaм в cрaвнeниe c нaшeтo - прocтo нямa бaзa зa cрaвнeниe!
  • 6 Милко

    6 1 Отговор
    Белорусия е правилното име на страната а не беларус..отворете си речника неграмотни журналя
  • 7 ДРУГАРЯ САТАНА

    4 6 Отговор
    ДРУГАРЯ ЛУКАШЕНКО ИМА КАРТБЛАНШ ОТ МЕН ДА УПРАВЛЯВА СТРАНАТА, КАКТО НАМЕРИ ЗА ДОБРЕ. ДОВОЛЕН СЪМ ОТ НЕГО И БЕЛАРУСИТЕ. ЗАБРАНЯВАМ ВСЯКАКВИ КОМЕНТАРИ ЗА НЕГО! НЕ МОЖЕТЕ, НА МАЛКОТО ПРЪСТЧЕ ДА МУ СТЪПИТЕ.
  • 8 до 5

    0 5 Отговор
    Обяснете защо тогава народа на Беларус протестира срещи Лукашенко.

    Коментиран от #10, #11

  • 9 Г. Боевски

    0 2 Отговор
    Беларуските курвенчоци са истински проститутки и са единственото, което си заслужава в тая държава. Президентът Лукашенко подкрепя с политиката си износа им. Да е жив и здрав и да иляди!
  • 10 Ходил и видял

    6 1 Отговор

    До коментар #8 от "до 5":

    Ами явно се изкушават по лъжите на Запада. Искат и те по-големи доходи и без визи да пътуват. Но цената за това ще е ще е тотална разруха на тяхната икономика и селско стопанство, масова емиграция по западни ферми и бардаци, бази на НАТО срещу Русия и това което се получи с България и Украйна в крайна сметка! Те нали в началото на 90-те започнаха да правят демокрация и съвсем логично се появили безработица, престъпност, наркомания, корупция и всички "екстри" на демокрацията. Но се появи Лукашенко, хората му повярваха и всичко това изчезна много бързо след като беше избран. Та сега ако искат да си развалят хубавата къщичка, заради това че им обещават че като развалят всичко и Запада ще им помогне...ще е доста глупаво! Ей го примера със съседите им в Украйна - след големите обещания от Запада - тотална разруха!
  • 11 Сандо

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "до 5":

    И колко е този протестиращ народ?
Новини по държави: