Last news in Fakti

9 Август, 2020 23:25 2 207 10

Република Китай споделя своя опит и ноу-хау в борбата с Covid-19

  • тайван-
  • covid-19-
  • пандемия-
  • коронавирус-
  • маски-
  • производство-
  • производствени мощности-
  • ноу-хау

Организиран екип от експерти и производители ще си сътрудничат с цел подпомагане на международната общност за излизане от кризисната ситуация, посредством бързо изграждане на производствени мощности

Република Китай успешно овладя кризата, причинена от Covid-19, тръгнал от китайския град Ухан. Страната разчиташе на богатия си опит от предходни епидемии – взе адекватни и навременни мерки и не пести усилия и ресурси, за да гарантира живота и здравето на своите граждани. Правителството на Тайван отмени забраната за износ на хирургически маски, наложена по-рано тази година като част от мерките за справяне с вируса.

В хода на пандемията тайванските производители на маски увеличиха производството си от 1,8 милиона до 20 милиона на ден. Към днешна дата търсенето значително е намаляло, стигайки до 8 милиона на ден.

По-рано миналия месец група тайвански производители обявиха, че се обединяват, за да разпространят своето ноу-хау и оборудване за производство на маски, за да помогнат в глобален план. Екипът се състои от финансирания от правителството Институт за индустриални технологични изследвания, Изследователския институт за текстилна промишленост, Центъра за изследвания и развитие на прецизната техника и дузина производители, които ще си сътрудничат за подпомагане на страни от Северна Америка, Европа и Югоизточна Азия, да могат максимално бързо да изградят нови производствени мощности.

Производителят на медицински консумативи Motex Group заяви, че е инвестирал над 100 милиона тайвански долара в пускането на три поточни линии за нетъкан текстил. Всяка от тях може да произведе 1 тон плат на ден. Председателят на Motex, чиято идея е износът на готови фабрики за хирургически маски, очаква масово търсене от чужбина.

В Тайван се справя повече от успешно с овладяването на коронавируса, като общият брой на заразените досега е 479, включително и седем смъртни случая и 441 излекувани.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ,😷😷😷

    7 8 Отговор
    Китай посяха вируса из света и после предлагат "решения и опит", !?
  • 2 1944

    4 7 Отговор
    правилно е китайска народна република. да е ясно че са диктатура.

    Коментиран от #4

  • 3 Дельо Хайдутин

    2 3 Отговор
    Най доброто лекарство-- автомат Калашников.
  • 4 5922

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "1944":

    Образовай се малко бе, поне да не ти се смеят децата... "Република Китай" е фактически онуй мизерно островче Тайван, а континентален Китай е КНР... Едно не схващам: уж островчето искат да са независими и отделно от КНР, а пак се кръщават ".... Китай"- как да ги приемат хората сериозно?
  • 5 Гост

    1 2 Отговор
    Какви са причините за коронавирус по отношение на новата немска медицина?

    Нова немска медицина ни казва, че причините за всяко заболяване, с изключение на физическа травма и отравяне, са процесите, протичащи в психиката ни. Нова немска медицина се основава на 5 биологични закона, които д-р Хамер разработва през 80-те години на миналия век.

    4, биологичният закон на новата германска медицина ни обяснява ролята на микробите и вирусите в организма и необходимостта от тяхното участие за намаляване или увеличаване на тъканите в последната фаза на конфликта. По този начин вирусите и бактериите не са враг, а човешки помощник. По-специално, вирусите участват в процеса на оздравяване на епителната тъкан (лигавици, епидермис, канали, бронхи).

    В случай на коронавирус се развива пневмония - възпаление на бронхиалната лигавица.

    От гледна точка на новата немска медицина пневмонията се свързва с териториален конфликт на заплаха, огромен брой ситуации от ежедневието, в които човек може да почувства потенциална заплаха или натиск върху себе си или личните си граници. Този конфликт може да бъде свързан и със страх от заплахата, надвиснала над личността.

    Страхът от заразяване с смъртоносен вирус в този случай е най-подходящото като причина за пневмония. Пневмонията се развива по време на лечебната фаза, когато конфликтът приключи.
  • 6 Анонимен

    2 0 Отговор
    И целият този сюжет се върти около
    пилона на главният действащ поток –
    този на парите (или по-точно казано -
    на онова, което стои зад борбата за тях
    - усещането за ниска лична
    себестойност). Виждаме, матрица,
    основана на ума за сметка на сърцето,
    която не може да чувства сама по себе
    си, а й е необходим външен източник на
    стойност, а оттам и на радост. Някак
    всички в матрицата дълбоко в себе си
    вярват, че са нещастници без стойност
    щом нямат пари. И понеже в каквото
    вярваш, ти все повече намираш
    доказателства за валидността му,
    колкото повече търсят щастието си
    навън, толкова по-ненаситни стават.
    Тук се ражда консуматорското
    общество, което живее предимно със
    сетивата си и трябва да купува, за да
    се чувства живо. Ражда се и усещането
    за недостиг, което държи притежателя
    си в капана на илюзията, че не е
    цялостен сам по себе си, а има нужда да
    купува, за да се чувства пълен. А оттам
    и - просперитетът на китайската
    икономика, която задоволява евтината
    нужда от постоянно консумиране.
  • 7 Алфа Вълкът

    2 4 Отговор
    Китайското ноу-хау на 1000 умрели от ковид-19 да пишеш 1.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Мутрафчииски

    1 1 Отговор
    При над 1 милиард население при един сериозен вирус ще изпукат половината.Нищо не са овладяли манипулацията си продължава
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.