Last news in Fakti

16 Август, 2020 18:10 1 799 7

САЩ ще помагат финансово на Ливан само при реални политически промени

  • сащ-
  • ливан-
  • бейрут-
  • мишел аун

Вашингтон настоява за прозрачно и пълно разследване на мега експлозията в Бейрут на 4 август, при която загинаха 178 души, а ранените са близо 6000

САЩ ще помагат финансово на Ливан само при реални политически промени - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

САЩ настояват за прозрачно и пълно разследване на мега експлозията в Бейрут на 4 август, при която загинаха 178 души, а ранените са близо 6000.

Заместник държавният секретар по политическите въпроси Дейвид Хейл съобщи, че агенти на ФБР ще пристигнат в ливанската столица, за да помогнат на местните власти.

Хейл открито подкрепи антиправителствените протести:

„Това събитие е симптом на доста по-тежки болести в Ливан, които продължават вече прекалено дълго и се задълбочават, и за които почти всички носят отговорност. Това са десетилетия на лошо управление, корупция и провал на ливанските лидери да предприемат значителни и трайни реформи“.

Дейвид Хейл недвусмислено обвърза американската финансова помощ за изпадналия в дълбока икономическа криза Ливан с реални политически промени:

„Америка е приятел на Ливан вече повече от два века. Но както настояват десетките млади активисти и доброволци, с които се срещнах, не може да има компромис. Когато видим, че ливанските лидери се отдават на каузата за реална промяна и на думи, и на дела, Америка и международните ѝ партньори ще откликнат със стабилна финансова подкрепа“.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    8 1 Отговор
    инересно-щатите на всички помагат , освобождават , демократизират , подкрепят а никой не ги обича
  • 2 габровец от варна

    8 1 Отговор
    Не беее... Когато се превърнете в военна база и слушкате кат пуделчета тогава ще ви дадем евентуално нещичко.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Алфа Чакал

    3 0 Отговор
    Аз това заглавие го чета така ако вие сложите наши хора Правителството ние ще си платим Само да не си помислите че САЩ предизвикаха експлозията
  • 6 ха ха

    3 0 Отговор
    Че защо ще им помагат?? на нас помагат ли?!?
  • 7 Гост

    1 0 Отговор
    Ще оправят американците Ливан, както оправиха Либия, Ирак и Афганистан.