Last news in Fakti

17 Август, 2020 07:20 1 568 3

Нова Зеландия отлага изборите заради коронавируса

  • нова зеландия-
  • джасинда ардърн-
  • ковид-19

Вчера островната държава отчете 13 случая на зараза с коронавируса, с което броят на активните случаи стана 69

Нова Зеландия отлага изборите заради коронавируса - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Парламентарните избори в Нова Зеландия ще бъдат отложени с 4 седмици: от 19 септември за 17 октомври, заради повторната поява на новия коронавирус в страната след повече от 100 дни. Това съобщи премиерът Джасинда Ардърн.

"В крайна сметка, периодът до 17 октомври, около 9 седмици, дава на партиите достатъчно време, за да направят своите планове, предвид обстоятелствата, при които ще провеждаме кампаниите си. Избирателната комисия ще има време да се подготви, а избирателите - да се почувстват уверени, че изборите ще бъдат организирани по един безопасен, достъпен и заслужаващ доверие начин. С оглед на това решение, предлагам парламентът да се събере отново утре", каза Джасинда Ардърн.

Вчера Нова Зеландия отчете 13 случая на зараза с коронавируса, с което броят на активните случаи стана 69. Миналата седмица под 14-дневна карантина беше поставен най-големият град в страната Окланд.

По-рано новозеландската избирателна комисия увери, че гласуването може да се осъществи безопасно, но Ардърн заяви, че е взела предвид участието на избирателите, честността и сигурността. Тя добави, че е потърсила мнението на лидерите на всички партии, представени в парламента.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бацо

    2 1 Отговор
    И аз искам
  • 2 Covid 20

    4 0 Отговор
    Това е и целта на тази, от месеци си търси повод да отложи изборите и 13 случая на ден са причина. Сега може да си удължава мандата колкото си иска под предлога, че е много загрижена за хората.
  • 3 гл шеф

    0 1 Отговор
    от. гл шеф. на тайно разузнаване. вписваме на всички. какво става в гр. кюстендил. в петък на 14. 08 2020г. вечерта нашият румен йорданов беше превзет от групата с уредите. дойде полиция и почнаха да бият румен. румен е с спукано тъпанче. в ухото и от боя наранявяне по главата и ухото. с юмруци го биеха по ребрата. навсякаде и имамаме информация същите полицай щели да отвлечът румен и убият. какви полицай се взимът в българия. румен го правят недотавен същите тези полицай. с убиди и побойща. срещу румен тези полицяй от днес няма да ги изпускаме от погледа. ще ги накажеме с заснетите [матреяли. ]