Last news in Fakti

18 Август, 2020 07:42 2 190 3

Hitachi прави опити да съживи проекта за АЕЦ в Уелс

  • хитачи-
  • япония-
  • аец-
  • уелс-
  • hitachi-
  • уилфа

Hitachi спря проекта за АЕЦ, след като не успя да постигне споразумение за финансиране

Hitachi прави опити да съживи проекта за АЕЦ в Уелс  - 1
Снимка: Shutterstock

През последните седмици мениджъри от дъщерното дружество на японската компания Hitachi - Horizon Nuclear Power, провеждат разговори с представители на правителството на Великобритания в опит да съживят плановете за нова АЕЦ в Северен Уелс, съобщи Financial Times.

От Horizon се опитват да убедят властите, че плановете за АЕЦ „Уилфа“ на остров Ангълси могат бързо да бъдат възобновени, ако се осигури нов модел за финансиране на големи АЕЦ на Острова, предаде Bloomberg. Hitachi спря проекта за АЕЦ „Уилфа“ в началото на 2019 г., след като не успя да постигне споразумение за финансиране.

Компанията обаче запази малък персонал в Horizon Nuclear Power и продължи с опитите за рестарт на проекта, след като правителството започна да преразглежда модела за финансиране на „регулирана база за активите“, който ограничава строителния риск за разработчиците, като потребителите ще плащат предварително за новата АЕЦ чрез битовите си сметки за електроенергия. Яснота около идеята за рестарт на проекта се очаква до края на другия месец.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ΞLΞVΛTΞ

    3 3 Отговор
    В Света три държави имат ядрени технологии.Франция Русия и Сащ.Защо жълтурнаците се напъват да правят непонятни за тях неща.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 КАЛПАЗАН

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "ΞLΞVΛTΞ":

    Много си зле скрй се
  • 3 Казуар

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "ΞLΞVΛTΞ":

    Още Южна Корея, Китай, Япония с Хитачи и Тошиба.
Новини по държави: