Last news in Fakti

1 Септември, 2020 07:50 1 701 6

Макрон посети Бейрут за втори път за по-малко от месец

  • ливан-
  • бейрут-
  • еманюел макрон

От летището френският лидер призова ливанските политици да не се бавят с излъчването на ново правителство, което да проведе необходимите реформи в страната

Макрон посети Бейрут за втори път за по-малко от месец - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Френският президент Еманюел Макрон посети Бейрут за втори път в рамките на месец след експлозията, която уби 188 души и лиши от дом стотици хиляди в ливанската столица.

От летището френският лидер призова ливанските политици да не се бавят с излъчването на ново правителство, което да проведе необходимите реформи в страната.

Ливанският премиер Хасан Диаб подаде оставка преди три седмици насред размириците, последвали експлозията. Броени часове преди повторната визита на Макрон за министър-председателския пост бе номиниран дипломатът Мустафа Адиб.

Експлозията на 4 август нанесе материални щети за милиарди долари. Международната общност обеща повече от четвърт милиард незабавна помощ, но я обвърза с отстраняване на корупцията в ливанската администрация.

Преди дни Макрон се обяви и срещу системата на разпределяне на политически постове в Ливан по конфесионална принадлежност.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Георгиос Георгиу

    2 2 Отговор
    Макарончо ще иска да прави военна база в Ливан, за да пляска ЕрдоГаньо ако посегне към газчицата.
  • 2 умно село

    3 0 Отговор
    Колонизаторрте май нещо са объркали, че да пътува нашия така често след случилото се със склада, дето май трябваше да бъде пълен зърно.
  • 3 ДИКТАТОРЧЕТ МАКАРОН

    4 1 Отговор
    МАКАРОНА Е ЕДИН ДИКТАТОР И НИЩО ПОВЕЧЕ ТОЙ Е НИКОЙ !
  • 4 Рошко

    3 1 Отговор
    Прави си пиар франсето искат и там вторият официален език да е френски, демек френска колония
  • 5 Дон Чико

    1 0 Отговор
    Анатоляк, къде забрави удивителната в заглавието?! Какво ти става, да не си болен нещо?! Заглавие без удивителна при тебе! Не мога да повярвам!
  • 6 Мамата

    1 1 Отговор
    МАКРОН Е АДОВО ИЗЧАДИЕ ,АКО ТОЙ И КОМПАНИЯ НЕ СИ ПОДАДАТ ОСТАВКАТА ,ЩЕ СТАНЕ КАТО ЧАУШЕСКО.МАКРОН ЩЕ ЛИКВИДИРА ЕВРОПА ТОЗИ РЕПТИ