Last news in Fakti

2 Септември, 2020 13:37 1 705 5

Започна делото за клането в „Шарли Ебдо”

  • шарли ебдо-
  • карикатура-
  • пророк мохамед

Въоръженото нападение беше извършено на 7 януари 2015 г. от братята Саид и Шериф Куаши, при което бяха убити 12 души, включително двама полицаи

Започна делото за клането в „Шарли Ебдо” - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В Париж започна делото за нападението срещу изданието „Шарли Ебдо” през 2015 г. 14 души са обвинени в подпомагане на въоръжените джихадисти, които преди 5 години атакуваха френския сатиричен седмичник.

Процесът започна в специализиран съд в Париж и през следващите два месеца и половина ще бъдат изслушани около 150 експерти и свидетели.

Въоръженото нападение беше извършено на 7 януари 2015 г. от братята Саид и Шериф Куаши, при което бяха убити 12 души, включително двама полицаи.

Те охраняваха журналистите, получили множество заплахи от страна на радикални ислямисти. Атаката беше осъществена скоро след публикуването на 12 карикатури на пророка Мохамед, които разгневиха мюсюлманите по целия свят.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Неграмотен джурналя

    6 0 Отговор
    Е срещу кого те братята ги застреляха както и този Кулибали.А и клане е когато те секат с брадва а тва там е било стрелба.
  • 3 е такова

    10 1 Отговор
    ся като пуснат пак карикатурите с пророка , ше има Je suis Paris, една грешка повтаряш ли я повече от един път, значи не е грешка... Конфликти треа да има
  • 4 Stéphanie 🎲

    3 0 Отговор
    Je suis Charlie, nous sommes Charlie.
    Фразата също така символизира желанието да се защитава свободата на изразяване на всяка цена, без непременно да се утвърждават начините на изразяване на Charlie Hebdo.Френските медии и обществото като цяло все още имат проблеми с оценяването на черния хумор.През 2016 г. комикът Стефан Гийон припомни някои от причините, които направиха Charlie Hebdo мишена за фундаменталистите: карикатурите на Мохамед.
    « Si tu peux mourir à cause d’un dessin, tu peux mourir à cause d’un sketch. »😥 Смъртна присъда за тероризъм!!!!Трите най-известни „терористични“ групировки, съществували преди 18 век са били вдъхновени от религията, и всичките са имали имена, които са навлезли в английския език като думи, асоциирани с техните дейности: фанатиците са известни като зилоти, асасините като убийци, а тхугите са жестоки или брутални хора.

    Коментиран от #5

  • 5 Бачо Киро

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Stéphanie 🎲":

    То пък един хумор... Пълна простащина... Ако са смятали, че няма да се намери луд да ги накаже, значи са и.д.и.о.т.и. Точно по времето на баш активността на Ал Каида... Не знам дали този случай беше реален, а другите вътрешна работа, но резултатът беше включването на французите в бомбардировките, а историята до стадиона, вместо в стадиона беше доста нагласена и фалшива. Та не се знае знае ли се с тези работи. В последвалите неща човешките животи са просто статистика и участниците въобще не ги бъркат забъркването на подобни истории, които да оправдават действията след това...
Новини по държави: