Last news in Fakti

11 Септември, 2020 10:29 2 482 29

Турция: ЕС превишава своите права

  • мевлют чавушоглу-
  • ес-
  • турция

Мевлют Чавушоглу говори пред ЕП

Турция: ЕС превишава своите права - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Външният министър на Турция говори пред Европейския парламент, съобщи France 24.

Дипломатът напомни, че ЕС няма юрисдикция върху морските граници. Очаква се групата да остане безпристрастна по спора между Турция и Гърция.

Турското правителство е готово на безусловен диалог по темата. Мевлют Чавушоглу заяви, че Европейският съд е решил, че ЕС няма правомощия по въпроса.

Според него европейската позиция не отговаря на международното право. Припомня се решение за спор между Словения и Хърватия.

Турция е отворена за преговори с Гърция. Според турския дипломат гръцките представители се държат провокативно.

Очаква се допълнителен диалог.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Супер

    36 14 Отговор
    Този човек наистина е роден политик. Не харесвам Турция, но този външен министър е много добър. Браво, да е жив и здрав.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Има му словото в нета

    28 9 Отговор
    Направо меко казано ги навря в миши дупки. Имат политици турците, не може да се отрече.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ами давай

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "тера":

    Войни някой да ти смени памперса и отивай да ги поставяш на място
  • 6 Има има

    3 0 Отговор
    Гражданите на ЕС разрешават неограничени правомощия
  • 7 Хасан и Петкан

    8 18 Отговор
    А вие какви правомощия имате в С Кипър? Колко държави по света са признали този ваша наглост и арогантност?

    Коментиран от #8

  • 8 Хасан

    23 10 Отговор

    До коментар #7 от "Хасан и Петкан":

    Дай да ти обясня пак ..Кипър по конституция е Република от две общности .кипърски гърци и кипърския турци с президент кипърски грък и вицепрезидент кипърски турчин ..и гарантьори Гърция,Англия и Турция ...но военната хунта в Гърция нарушава конституцията ,лишава турците от правата им и решава да присъедини Кипър към Гърция ..тогава Турция като гарантьори се намесва и освобождава уви само половината остров

    Коментиран от #11

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Хасан

    14 5 Отговор
    ООН прави референдум за обединение на острова но гърците казват НЕ а турците ДА ..ЕС прави грешка като приема държава с неуредени граници и проблеми ...и сега Гръцки Кипър иска де факти да е представител на целия остров и прилежащите му ИИЗ и от Гърция до Кипър да са гръцки териториални води ...но Турция е против
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Хасан

    9 4 Отговор

    До коментар #11 от "Хасан и Петкан":

    Северна Кипърска Турска Република не е подавала молба за признаване ..те искаха обединение с гръцката част но уви гърците не искат ..тогава остава да се обяви Кипърска Турска Република като отделна държава ..и в света има много такива държави Кашмир,Абхазия,Косово,Приднестровие и др
  • 13 минчо

    7 13 Отговор
    Турция не е в състояние да казва кой си превешава правата.Защото ще бъде поставена на място за 6 месеца.А ТУРЦИТЕ СА КАТО РОМИТЕ....МИСЛЯТ СИ ЧЕ ИМАТ САМО ПРАВА....ГРЕШКА

    Коментиран от #14

  • 14 Хасан

    14 7 Отговор

    До коментар #13 от "минчо":

    Ти си българин и имаш робско съзнание и е нормално да се бориш от руснака,американеца,немеца или французина ..но това са турци ..никога не са били под чуждо владичество

    Коментиран от #15

  • 15 минчо

    5 13 Отговор

    До коментар #14 от "Хасан":

    Господине ХАСАНЧО НЕ НИ ПИШИ ГЛУПОСТИ.КАТО СИ ТУРЧИН СИ ПИШИ В ТУРЦИЯ.

    Коментиран от #16

  • 16 Хасан

    15 4 Отговор

    До коментар #15 от "минчо":

    Аз се опитвам да информирам българската общественост ..да създам ново гледище на събитията ..българина вчера четеше Работническо дело и днеска пак филтрирана медия...ей го Мадуро е лош ..а защо е лош? Защото национализира петролната индустрия и иска приходите от петрола да са за венецуелския народ ..но това не се харесва на Вълците от Уолстрийт

    Коментиран от #18, #19, #20

  • 17 Истина

    9 3 Отговор
    Българите са като кон с капаци на очите , все някой им требва на юздите за да ги управлява . Когато българина се откаже от чуждите юзди чак тогава ще види света в реалния си вид .
  • 18 минчо

    4 7 Отговор

    До коментар #16 от "Хасан":

    ГЛЕДАЙ СИ В ТУРЦИЯ.НО ДОПУСКАМ ЧЕ ТИ РАБОТИШ В САЙТА ФАКТИ.И АКО Е ТАКА СЕ КАРАШ С БЪЛГАРИТЕ ЗА ДА ВДИГАШ РЕКЛАМИТЕ.МОЖЕ БИ Е ТАКА.ИНАЧЕ ТАЗИ ЗЛОБА НЕ НАМИРАМ
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 минчо

    4 8 Отговор

    До коментар #16 от "Хасан":

    А ТИ ХАСАНЧО ПИШЕШ САМО В ЗАЩИТА НА ТУРЦИЯ.Е КАТО СИ ТУРЧИН СИ ПИШИ В АНАДОЛА НЕТ.
  • 21 TRoskOt

    7 2 Отговор
    Така както съм казвал и преди турците не нападат първи. Нека припомня случая с "ИСЛЯМСКА Държава" в Сирия повече от 5 години САЩ се мъчеха там да я унищожат а Турция като влезе за 2 месеца повече от 3 000 "ислямиста" и около 2 000 кюрдски "работниц"и се простиха с живота си и едва тога американците успяха да ги "победят" .
  • 22 Info

    3 8 Отговор
    Австрия призова за прекратяване на преговорите за присъединяване към ЕС с Турция.

    Турските нарушения бяха в центъра на дискусиите по време на телеконференция между австрийските канцлери Себастиан Курц и германския канцлер Ангела Меркел с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел.

    Федералната канцелария във Виена отбелязва, че по време на телеконференцията Австрия отново поиска спиране на преговорите за присъединяване към Европейския съюз с Турция, искане - което според медиите в страната също се подкрепя от Словакия.

    В последните интервюта австрийският канцлер се оплака, че използването от Турция на мигранти като „оръжие“ срещу Европа и нарушаването на международното право срещу Гърция чрез сондажи на гръцка територия е „абсолютно неприемливо“.

    Коментиран от #24

  • 23 Шехерезада Сойлу

    0 6 Отговор
    Благородната нация на турците популяризира идеите и философията, културата.
  • 24 Хасан

    6 5 Отговор

    До коментар #22 от "Info":

    Фашистки истории ...ако навремето турците бяха завладели нямаше да се роди Хитлер

    Коментиран от #25

  • 25 Не си прав

    7 5 Отговор

    До коментар #24 от "Хасан":

    Хитлер имаше за пример Кемал, а Ердоган - Хитлер. Цикъл. Национален фашизъм, социален фашизъм, ислямофашизъм, едно и също нещо.

    Коментиран от #26

  • 26 Хасан

    5 3 Отговор

    До коментар #25 от "Не си прав":

    Хитлер няма как да вземе Ататюрк за пример защото Ататюрк брани родината си от чужди нашественици и на мястото на рухналата империя създава една модерна Република ..докато Хитлер в напада съседни страни , систематично избива хора само защото са евреи и роми
  • 27 НЯКОЙ

    10 3 Отговор
    Истината е много проста ако Турция реши да нападне Гърция няма кой да ги спре.

    Коментиран от #28

  • 28 Зелен домат

    2 11 Отговор

    До коментар #27 от "НЯКОЙ":

    Истината е много проста. Ердоган е страхливец и никога няма да започне война. Той няма и гащи за това де. Тук говорим за конфликт който в голямата си част ще се води по море и въздух.
    Където няма да има превес. Но и да имаше пак нямаше да я започне. Защото все някой ще му изчисли че загубените данъкоплатци и техника, както и унищожената инфраструктура. Ще отнемат голяма част от печалбата от находищата. Да не говорим за вероятните контрибуции... .. Само си лае, че доста го е закъсал. Щом наема и типове по сайтовете да го хвалят.
  • 29 Землянин

    0 0 Отговор
    Ако злобата,която носи тикво-българина можеше да се превърне в оръжие,то цялата галактика ще изчезне,понеже има такива мишки които бълват толкова злоба ,че Хитлер е като ангелче пред тях.За каква война говорите бе душици жалки.!!!!
Новини по държави: