Last news in Fakti

13 Септември, 2020 14:03 2 026 6

25 мигранти слязоха на брега в Сицилия след 40 дни в морето

  • сицилия-
  • бежанци-
  • мигранти

Чужденците бяха блокирани от август насам на борда на танкера "Мерск Етиен" край брега на Малта

25 мигранти слязоха на брега в Сицилия след 40 дни в морето - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Група мигранти, блокирани на борда на датски танкер в Средиземно море в продължение на повече от месец, получиха разрешение от италианските власти да слязат на брега в Сицилия, предаде Ройтерс, като цитира хуманитарната организация "Медитеранеа".

25 души слязоха на брега в пристанищния град Поцало, в Южна Италия, по здравословни причини, с което "кошмарът приключи", се казва в изявлението.

"Свършва най-дългата и най-срамна патова ситуация в европейската морска история", заяви в Туитър организацията "Медитеранеа" след като мигрантите акостираха.

Мигрантите бяха блокирани от август насам на борда на танкера "Мерск Етиен" край брега на Малта. В петък те бяха прехвърлени на борда на кораба "Маре Йонио" на "Медитеранеа".

След прехвърлянето организацията заяви, че хората на борда са били "в сериозно психофизическо състояние, което изключваше да останат на петролния танкер". Те бяха спасени на 4 август.

Френската неправителствена организация "Ес о ес Медитеране" заяви в Туитър, че 40-дневната блокада е неприемлива и призова страните от ЕС да намерят решение за близо 300 мигранти, намиращи се в морето.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ай четито

    14 0 Отговор
    Хаирлия да са им,следващия път по 1000.
  • 2 Ххх

    15 1 Отговор
    Значи 25 психично нестабилни ислямисти с грешния цвят на кожата са приети в бяла християнска Европа ли?
  • 3 Враца Баце

    11 0 Отговор
    И сега за да си оправят психиката ще почнат на ден по пет белокожи жени да насилват и няма да бъдат осъдени. Но дано да са дъщерите и жените на тези които са разписали да влезнат в ЕУ.
  • 4 въпросче

    6 0 Отговор
    25 души слязоха на брега в пристанищния град Поцало. И ЗАЩО СА ГИ ПРИЕЛИ НА БРЕГА? Ще стане Поцапало в Италия.
  • 5 Мимч

    5 0 Отговор
    Оправянето е .много лесно,кръгом и бегом марш ,там от където са тръгнали,а жабарите като ги приемат ,да си ги гледат...
  • 6 Разум

    7 0 Отговор
    Само едно е важно. Да запазим България славянобългарска държава.
Новини по държави: