Last news in Fakti

16 Септември, 2020 17:24 3 338 28

Германия предлага споразумение за "Северен поток 2"

  • германия-
  • северен поток 2-
  • споразумение

Предложението е към американската администрация

Германия предлага споразумение за "Северен поток 2" - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Германски представители предложиха споразумение на САЩ за енергийни проекти, съобщи Ди Велт.

Германското правителство е готово да изгради терминали за внос на втечнен газ в страната. Очакването е в замяна американските представители да разрешат „Северен поток 2“.

Предложението е дошло от германския министър на финансите Олаф Шолц. Той е разговаря с американския си колега Стивън Мнучин.

Германското правителство е готово да отдели голяма сума за проекта за американски внос. Американското правителство трябва да направи компромис.

От там налагат ограничения върху компаниите, които работят върху руския проект. Германското правителство настоява той да бъде реализиран.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Какви сте

    42 2 Отговор
    само пуделчета сладки.
  • 2 Майна

    14 4 Отговор
    ОХ, И ОТТУК МУ ГО ЗАБИХА НА БОКО...
    НАКЪДЕ В НЕДЕЛЯ?....
  • 3 Госあ

    55 4 Отговор
    "Германското правителство е готово да изгради терминали за внос на втечнен газ в страната. Очакването е в замяна американските представители да разрешат „Северен поток 2“ не мислех,че е толкова зле положението! И тези ли ще управляват ЕС ?!?!

    Коментиран от #20, #22

  • 4 ПЕНКО

    40 3 Отговор
    КАКВО ОЗНАЧАВА : САЩ РАЗРЕШАВА НА ГЕРМАНИЯ !!! ??? "СЕВЕРЕН ПОТОК -2 " Е НАПЪЛНО ГЕРМАНСКИ И ФИНАНСОВО !!! ПРОСТО ШВАБИТЕ НЕ ЗНАЯТ ДА ПСУВАТ САЩ- ОПИРАЙКИ СЕ НА РУСИЯ -С КОЯТО СА ЕДНО И ЕДИННИ !!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #13

  • 5 ФАКТ

    25 3 Отговор
    По договор от Втората Световна,Германия е васална държава на САЩ до 2050 г.Договора не обхваща със задължения само източната и част ,която тогава е под ботуша на Сталин.

    Коментиран от #7, #11

  • 6 Zentramant

    29 2 Отговор
    Какво разрешение искат швабите? Луди ли са? Пълна изолация на сащ от останалия свят! Всички трябва да се обединят и да се противопоставят на безмилостния и безцеремонен рекет на краварите. Да се променти тотално банковата система, благодаренке на която в момента те извиват ръцете на всички държави от останалия свят. Това трябва да започне от днес, веднага, също толкова безцеремонно.
  • 7 Гост

    11 0 Отговор

    До коментар #5 от "ФАКТ":

    Ми СП2 “акостира” точно в източната част на ФРГ. А, както знаем, между източна и западна Германия няма граница и митница. Та ... Всъщност до 2044г. Не повече от 99г. Както и да е.
  • 8 До тук беше с

    23 1 Отговор
    независима Германия и матора на Европата. Немския матор,както винаги се счупи тотално. Язък им само за напъването на немците за великото им в нацията. Било е едно време с композитори,физици,математици и т.н. Сега е арабо-анадолски сбирщайн от некадърници и тъпанари.

    Коментиран от #12, #14

  • 9 ужас

    11 2 Отговор
    Строителството започва до края на септемви. "Академик Черкский" е претърпял коренна модернизация и обновление на всички системи и възли. Това е направено, за да се избегне и най малкия риск от авария по време на работа. Това е причината за забавянето. Закъснението на пуска на СП2 не е фатално.
  • 10 С две думи

    15 2 Отговор
    Пичове-четете в нета за Канцлер Акт и ще ви стане ясно какви шушумиги са немците-те реално са без никакъв суверенитет.Има точка в този акт,че Германия няма право да мести повече от 1 500 свои войници на територията си ,ако не е уведомила Б,Дом. Ще видите какви безумни и унизителни каузи има в Канцлер Акт-ще останете шокирани...
  • 11 kkk

    11 1 Отговор

    До коментар #5 от "ФАКТ":

    Договорите подписвани по принуда никога не издържат- и част от БГ е била васална част на султана, но се е случило Съединението по волята на хората. Важен е момента- Турция тогава е слаба, имаме някаква подкрепа и ето ти сегашните граници на БГ.
    Сега ФАЩ са не просто слаби, а съвсем реално са фалирали и дори Ирак си позволи да заяви "махайте си армията от тук" и о, чудо- рижата маймуна се подчини... Иран им унищожи военна база- нищо, свалиха им дрон- нищо, а за капак на всичко и в ООН се подиграват всекидневно с "великите" ФАЩ.
    Тоест- тоя договор ФАЩ могат да си го наврат там де слънце не огрява, а и както се вижда добре никой не се е трогнал особено от санкциите на ФАЩ
  • 12 Георгиев

    19 0 Отговор

    До коментар #8 от "До тук беше с":

    Те са толкова "независими", че даже нямат и конституция. Имат някакъв договор за функциониране на държавната власт, наложен им от сащ. За това всеки нов канцлер по най бързия начин отива във Вашингтон и преподписва този договор. Германия е под окупация от 1945 г, Япония също.
  • 13 ЕВРЕИТЕ УПРАВЛЯВАТ СВЕТА

    16 1 Отговор

    До коментар #4 от "ПЕНКО":

    ОТ ДОСТА ВРЕМЕ. ..ЕВРОПА. .АМЕРИКА. .АВСТРАЛИЯ. ...БАНКОВАТА СИСТЕМА Е ТЯХНА. .МЕЖДУНАРОДЕН ВАЛУТЕН ФОНД. .СВЕТОВНА БАНКА. .ЕТС. .ТЕ СЪЗДАДОХА И ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ. ...КОНТРОЛИРАШ. .УНИЩОЖАВАШ НАЦИЙЙ С ПАРИЧНИТЕ ПОТОЦИ И КАТО ГИ ВКАРВАШ В ДЪЛГОВЕ. .ЛЕСНО И ПРОСТО НЕ ТРЯБВА ДА ПРАВИШ ВОЙНИ. .БИЕШ ГИ ПАРИЧНО
  • 14 Гост

    10 0 Отговор

    До коментар #8 от "До тук беше с":

    Независима Германия не е имало от края на ПСВ!

    Коментиран от #16

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 1234

    11 0 Отговор

    До коментар #14 от "Гост":

    С изключение 1933-1945 година.
  • 17 ТомаНеверни

    12 1 Отговор
    Е, ся как да повярваш,че Германия е независима?
  • 18 ТомаНеверни

    6 1 Отговор
    Е, ся как да повярваш,че Германия е независима?
  • 19 Кой68

    10 0 Отговор
    И ФРГ води "самостоятелна" политика та се къса...........
  • 20 в грешка си

    15 0 Отговор

    До коментар #3 от "Госあ":

    Германия не управлява ЕС, тя дори не управлява себе си. Германия е лоста чрез който щатите управляват ЕС.
  • 21 не може да бъде

    8 0 Отговор
    Иска ми се да знам дали ФАКТИ осъзнават какво е написано в материала -"очакването е в замяна американските представители да разрешат северен поток -2".Питам вярно ли е-Да Разрешат!?Германия не е щат на САЩ,но излиза ,че все пак е подшефна държава ,която не може да взима самостоятелно решения!?И като имаме пред вид ,че Северен поток-2 далече не е най-важният въпрос за Германия,къде отиваме!?Съвсем основателно можем да питаме,когато се избира кнцлер в Hермания,кого питат -партията,спечелила изборите или американският посланик!?И щом с Германия се случва това ,къде сме ние!?Демокрация,а!?
  • 22 гост

    4 5 Отговор

    До коментар #3 от "Госあ":

    Всъщност положението е много по-зле отколкото въобще си представяш !!! Немския износ за САЩ е над 350 МИЛИАРДА , втория след Китай !! И може да се изпари докато мигнеш , с един подпис !! Докато немския износ за Раша е под 15 милиарда , то за фалирала кочина колко да е , хахах !! Та според теб на кой ще държат повече , хахах !!!

    Коментиран от #24

  • 23 барчо

    9 1 Отговор
    Германия без бой кляка на УСАта като некви помияри. Скръцнаха и леко със зъби и се на......ха. Май пак сгрешиха някои хора, че се връзват с германците, които вече да доказани меки китки. И какво като и наложат санкции??? Нали са голяма работа!!! А Русия дето я числят за регионална държавица не и пука от никакви санкции.
  • 24 Враца Баце

    3 2 Отговор

    До коментар #22 от "гост":

    Добре бре байов, то този подпис е хубаво нещо, но колко стотици хиляди американци роботят, получават заплати, плащат данъци и продават тези германски стоки на десетки милиони потребители в САЩ? Това да не си ти, да си затвориш баничарницата от днес за утре и цялото село да отиде на отсрещния тротоар и хоп, няма дупка в търсене- предлагане. Презстави си само за миг какво значи да се затворят всички представителсва на Мерцедес, БМВ и Ауди в САЩ. Колко милиони та милиони такива автомобили се движат там? Ти въобще на колко ракии пишеш тези глупости?

    Коментиран от #25, #27

  • 25 Пастек

    4 0 Отговор

    До коментар #24 от "Враца Баце":

    А ти мислиш ли че в Сащ се продават само немски коли?
  • 26 Казуар

    1 3 Отговор
    Възсторжени писания на русоидите.
  • 27 гост

    1 1 Отговор

    До коментар #24 от "Враца Баце":

    Добре бе байов , те и китайците на това се надяваха , че и внасят почти два пъти повече !! Ама гризнаха ли дръвцето ?? А ти май се надяваш , че немците са слепи и глухи , а ?? Хахххаха !!! Ако са толкова ербап , що правят предложения , хахахха !!!

    Коментиран от #28

  • 28 Враца Баце

    1 1 Отговор

    До коментар #27 от "гост":

    Защото всичко е бизнес. Не може само страна А да е на загуба, а страна Б само да печели. Не забравяй че и САЩ ту слагаха, ту напълно отменяха мита или процентите им. Всичко са опити за сплашване. Загубите са и за двете страни. Когато Гърция, Испания и Португалия са били владетели на света, то е било защото са открили и завладели нови земи тоест нови пазари и работна сила. Затвориш ли си внос- износа лека по лека отслабваш икономически. Силата ( за сега на САЩ) е че валутата им е международно средство за разплащане, точно както преди е било златото, а и те могат да си печатат по тонове на ден, но то пък отдавна няма реално покритие. Балон. Долара загива като разбира се това е процес изискващ време, а те ми налагат санкции и мита на вноса, което удря и тях, защото много от продуктите те или не ги произвеждат или ги, но на по- скъпа крайна цена, което пък бие по джоба на малкия човек. Ето това са игрите със санкциите и митата. Страдаме аз и ти. Както сами видяхте в т.н. световна икономическа криза с колко % наистина богатите увеличиха воетж богатството и с колко ние свихме потреблението си. Ти си ги мерят, отразява се негативно на нас, но иначе вие се радвате и подкрепата всякакви санкции от страна на САЩ независимо към коя държава са насочени. Офсе сте. Офсе.
Новини по държави: