Last news in Fakti

17 Септември, 2020 18:05 2 291 5

Борис Джонсън: ЕС може би не преговаря с Лондон от позицията на "добра воля"

  • великобритания-
  • брекзит-
  • ес-
  • борис джонсън

Британският премиер настоя, че Брекзит без сделка не е това, което иска неговата страна, и не е това, което иска ЕС от британците, така че се надява това да не е крайният резултат

Борис Джонсън: ЕС може би не преговаря с Лондон от позицията на "добра воля" - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британският премиер Борис Джонсън заяви пред депутатите, че смята, че ЕС може би не преговаря с Обединеното кралство от позицията на „добра воля“. Междувременно бе съобщено, че той е постигнал сделка с някои от недоволните депутати в неговата Консервативна партия по спорния проектозакон за вътрешния пазар.

Пред специалната парламентарна комисия по въпроси на правосъдието Борис Джонсън заяви, че иска да промени части на подписаното от него през януари Споразумение за Брекзит, за да предотврати „неразумно поведение“ от страна на ЕС, ако страната му не успее да договори търговска сделка.

Думите му, че ЕС не проговаря от „добра воля“ са в противоречие с казаното по-рано от министъра за Северна Ирландия Брандън Люис, който няма възражения към Брюксел по отношение на преговорите.

Джонсън настоя, че Брекзит без сделка не е това, което иска неговата страна, и не е това, което иска ЕС от британците, така че се надява това да не е крайният резултат.

По въпроса за спорния проектозакон стана ясно, че премиерът е постигнал споразумение с някои от торите-бунтари да внесе промяна, която дава право на глас на депутатите преди да се използват правомощията в закона, които биха нарушили международните норми. Това вероятно ще помогне мярката по-лесно да бъде гласувана в Камарата на общините.

Лейбъристите обаче заявиха, че поправката не решава проблема с нарушаването на международните закони. От Брюксел все още няма реакция на последните развития в Лондон.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Какво ни интересува

    3 4 Отговор
    тия нечистоплътни свине.
  • 2 532542

    6 3 Отговор
    великите май се наиграха с тоя клоун.
  • 3 не може да бъде

    4 0 Отговор
    Великобритания не е това ,което беше.Всичко там вече е highly likely!
  • 4 номад

    1 0 Отговор
    3025 год е датата за напускане на ЕС иначе 3978г окончателно без сделка тия са жалки все напускат и все отлагат февруари после август и те така 5 год
  • 5 Нама значение

    0 1 Отговор
    Трябва да разменим нашите премиери Б.Борисов в Англия и Б . Джонсън в България .
Новини по държави: