Last news in Fakti

20 Септември, 2020 09:20 2 465 19

Хабаровск отново на протест срещу Путин

  • хабаровск-
  • протести-
  • русия

Гражданите искат смяна на регионални представители

Хабаровск отново на протест срещу Путин - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Стотици граждани в Хабаровск излязоха на протест, съобщи ТАСС.

Протестът се състоя в ситуация на валежи. Протестът е срещу правителството и регионалния представител.

Протестите продължават няколко месеца. Те стартираха след освобождаването на поста му на губернатора на региона Сергей Фургал.

Той беше задържан след обвинения за заговор. Различни групи смятат, че това е политическо решение, защото той е представител на опозицията.

Неговото място беше заето от Михаил Дегтярьов, който е представител на същата политическа група. По време на протестът беше организиран голям концерт на площада, като според някои идеята е била той да заглуши скандиранията.

Събират се подписи за оттеглянето на настоящия кмет.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    32 7 Отговор
    Протестите не са срещу Путин, а срещу смяната на губернатора. Фургал не е обвинен в заговор, а в убийство, извършено през 90-те. Хванете да четете преди да пишете. Впрочем Фургал е от партията на Жириновски.

    Коментиран от #4, #5, #6, #19

  • 2 Сандо

    24 6 Отговор
    Стотици хиляди,десетки хиляди,хиляди,а сега вече стотици - тенденцията е ясна.Иначе казано:парите за освобождаването на един убиец свършват

    Коментиран от #3

  • 3 Антимилиционер

    4 19 Отговор

    До коментар #2 от "Сандо":

    Много си умен и осведомен,но запази разсъжденията за себе си. Аман от руски разбирачи.

    Коментиран от #7, #10, #18

  • 4 Българин

    5 23 Отговор

    До коментар #1 от "Пешо":

    Протестите са винаги срещу управляващите умнико.А кой управлява в путиновото царство?
  • 5 Да Пешо

    3 15 Отговор

    До коментар #1 от "Пешо":

    Протеста е между две фашистки партии, тази на Путин и тази на Жириновски
  • 6 Ваксина

    4 18 Отговор

    До коментар #1 от "Пешо":

    Я прочети плаката! Срещу диктаторите протестират.Джуджето и Лукашенко.

    Коментиран от #17

  • 7 Рико

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "Антимилиционер":

    Само за пари говорят. Каквото и да кажеш, все им се привижда че пари получаваш. Това е най-лицемерното, лъжливо и демагогско племе.А иначе "идеини"били.
  • 8 казах

    15 3 Отговор
    Хабаровск да си протестира ако иска и 100 г. Това няма никакво значение. Най много да си докарат някой голодомор и да проклинат майчиното си мляко , че са протестирали. Тези хора ги използват като опитни мишки разни олигарси и престъпници. Разни блогери ги облъчват 24 часа с лъжи. Путин крайно време е да се поучи от Китай и да въдвори ред в страната си. Докато съществува 5 колона, развитие не може да има. Преди месеци в хонконг също имаше опит за бунт. Смачкаха ги за 1 ден и всичко се успокои. Размазване за една вечер на всички западни агенти, това е изхода.
  • 9 не може да бъде

    14 5 Отговор
    В Далечния изтос на Русия положението не е розово и със сигурност доста хора имат основание за протести.Но написано във " Факти" пояснение ,че губернаторът Фургал е участник в заговор е меко казано неистина.Фургал е обвинен в убийство на извистен бизнесмен и връзки с престъпния свят,като е прикривал най-различни незаконни сделки.Случаят Фургал -това е пряко следствие от политиката на Елцин и събитията през 1990-95 г.Путин все още не може да изчисти Русия от последствията от тия действия!?Със сигурност между протестиращите може да си открият и участници от подземния свят,протежета на мафиотски босове и т.н.Заедно със съвсем нормални граждани!?Русия е сложна държава и е необходимо време за да се оправят нещата !?

    Коментиран от #12

  • 10 Сандо

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Антимилиционер":

    Кое от написаното не е вярно,неруски разбирачо?
  • 11 Чочо

    0 7 Отговор
    Путинкапут радевкапут
  • 12 kruiskade

    2 8 Отговор

    До коментар #9 от "не може да бъде":

    Ако това беше действително така, дали десетки хиляди щяха да са всеки ден на улицата? Това, което сте написал са путинстки опорки. Фургал бива очернян, защото отказва да играе по свирката на Москва и действа праволинейно и принципно. Той спечели избори, които трябваше да загуби. Неговият конкурент - едър играч, беше с протекцията на Путин. Фургал спечели убедително. Москва се намеси и по най-мръснишкия начин го превърнаха в козел опущений. Това са фактите.
  • 13 Алексей Сергеев

    1 4 Отговор
    Протестиращи в Хабаровск, моля ви не пиите вода, чай и кафе.
    Ще ви отровят хората на Путин

    Коментиран от #14

  • 14 Сандо

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "Алексей Сергеев":

    Много сте хуманен,няма що!Оставяте на хората избор - или да умрат от алкохолно отравяне,или от жажда.
  • 15 Вълко Червенков

    3 7 Отговор
    Никой нормален,средноинтелигентен човек не иска да живее в "Путиняшкият Рай".Фалиралият Сибирско-Азиатски Катун е Африкански Бантустан,Горна Волта с ракети.
  • 16 ПЕНКО

    2 0 Отговор
    ДОБЪР ЖУРНАГЪЗ НЕ БИ НАПИСАЛ : " СТОТИЦИ ПРОТЕСТИРАЩИ " - ТОВА Е ГОЛЯМ ГРАД --- МНОГОХИЛЯДЕН !!!!
  • 17 хахаха

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ваксина":

    не "протестираТ", а "протестира"...в единствено число...:)))
  • 18 бобо

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Антимилиционер":

    Преведи ми "аман" на български.
  • 19 Рико

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пешо":

    Всеки протест в основата си е политически. Те за това комунистите забраняваха всякакви демонстрации и стачки.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания