Last news in Fakti

2 Октомври, 2020 15:40 3 449 35

Макрон обяви война на ислямския радикализъм

  • еманюел макрон-
  • франция-
  • ислям-
  • радикален ислям

Той охарактеризира исляма като религия в "криза" в целия свят

Макрон обяви война на ислямския радикализъм - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Френският президент - Еманюел Макрон, обяви план за защита на светските ценности на Франция срещу ислямисткия радикализъм, съобщава Франс прес.

Той охарактеризира исляма като религия в "криза" в целия свят.

В дългоочаквано обръщение Макрон настоя да не се правят отстъпки в нов стремеж за изтласкване на религията от образованието и публичния сектор във Франция."Ислямът е религия, която днес е в криза по целия свят, ние не виждаме това само у нас", заяви с категоричност френският президент.

Макрон обяви, че през декември правителството ще представи законопроект за усилване на закона от 1905 г., който официално разделя църквата и държавата във Франция.

Мерките целят решаване на проблема с нарастващата ислямска радикализация във Франция и подобряване на способността на гражданите, независимо от религията им, да живеят заедно.

"Секуларизмът е циментът на обединена Франция", заяви президентът Макрон., а след това добави, че няма смисъл да се стигматизират всички вярващи мюсюлмани.

''Законът позволява на хората да принадлежат към която и да е вяра по техен избор, но външните прояви на религиозна принадлежност при никакви обстоятелства не могат да бъдат разрешени в училищата или държавната администрация'', категоричен бе държавният глава на Франция.

От речта на Еманюел Макрон стана ясно, че Франция ще се стреми да освободи исляма във Франция от чуждо влияние, като подобри контрола върху финансирането на джамиите. А също така, ще има и по-строг контрол на училищата и сдруженията, обслужващи изключително религиозни общности.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Кольо

    31 18 Отговор
    Все повече ми харесва Макрон.Мъдър човек

    Коментиран от #3, #23, #33, #34

  • 2 Бай ганю

    22 4 Отговор
    Ами изтегляй си франсетата тогава от колониите, и върни твоите там
  • 3 Рошко

    16 3 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Кольо":

    Мъдър заради жена си сигурно
  • 4 Грейс

    32 6 Отговор
    Рано, бе макаронов, рано си се сетил! След като паразитите налазиха Европа, след като кюретата не се обадиха от поругаването на църкви и християнски празници, се сетил за радикалния ислям! След дъжд качулка!
  • 5 МъпетПъпет

    5 2 Отговор
    Аз съм дървено човеече....
  • 6 Stéphanie 🎲

    24 10 Отговор
    Само малка част успях да чуя,когато се прибрах.Това е важен проблем ,нека вземе мерки‼Да затвори мисюлманските у-ща,там им про**ат психиката.Слд като са дошли в Европа избрали по -техен избор.Ще учат дано стане и задължитено за тях ,във френски училища‼Арабския и церемонийте в родната им страна.Да се спре на публично место молебена им‼Стресира вечер по бензиностанций кога се прибираме от пътуване спираме за кафе,молят се на земята на паркинга😳.На кой не му изнася да се връща по родните места.И забрадките ,ферефжетата у дома на улуцата НЕ‼

    Коментиран от #10, #20

  • 7 Стас

    24 3 Отговор
    Макароне, този "план за защита на светските ценности" трябваше по-рано да го замислиш,а не като почерня Франция.

    Коментиран от #35

  • 8 Истина

    17 2 Отговор
    70-100 човека на ден са хората приемащи исляма в ЕС най много са във Франция това тревожи Макарон
  • 9 Хасан

    16 13 Отговор
    Казано просто ,ако хората от колониите не искат да живеят под френски колониализъм ,демек са ислямски джихадисти !

    Коментиран от #30

  • 10 Хасан

    11 18 Отговор

    До коментар #6 от "Stéphanie 🎲":

    Ако щерка ти и жена ти с къса поличка си показват дупето си са модерни но една вярваща ако е забрадена не

    Коментиран от #11, #15

  • 11 Георги

    31 7 Отговор

    До коментар #10 от "Хасан":

    Така е. Ама с къси полички никой не ходи в ислямски държави, дори и туристите. А в европейските не е прието и законно да си забрадена. Така че, който е на гости ще се съобразява с домакина. Иначе нищо против религията ви.

    Коментиран от #14

  • 12 2020

    22 7 Отговор
    Закъсняла реакция.За Православна България също е късно.По ул.Пиротска мързеливи мюсюлмани лежат и не работят.Те нахлуха в България от Турция.Не желаят да се приобщават,нито да се трудят.Всеки ден от джамията в центъра на София се постилат мръсни черджета и се молят.Това ,наистина е позор и за това е виновен Бойко Методиев Борисов/пак се изнесе тайно от България и е в Брюксел/и Герб заедно с така нар. патриоти/Валери Симеонов ,Марешки,осъден на 4 години,Каракачанов.
  • 13 Махараджата

    6 0 Отговор
    .... и хубавата българска дума "секуларизъм"...
  • 14 Хасан

    7 16 Отговор

    До коментар #11 от "Георги":

    Калугерките също са забрадени ...разликата с мюсюлманките е че мюсюлманките правят секс, деца ,семейство и имат обществен живот

    Коментиран от #26

  • 15 Stéphanie 🎲

    12 7 Отговор

    До коментар #10 от "Хасан":

    Хасанчо тук жените европейките не се обличат така.Само афро дами ходят като Nicki Minaj.Има си етикет нищо че Париж се счита за световната столица на модата .Не се бъркай със звездите, които се разхождат по червения килим в Кан.Само в Кан може "мини ....и ултра деколте".

    Коментиран от #16

  • 16 Хасан

    7 15 Отговор

    До коментар #15 от "Stéphanie 🎲":

    Това не мога да разбера ...ако индийка се разкарва по сари,японка в кимоно защо мюсюлманка да не се разкарва с забрадка ..

    Коментиран от #19, #27

  • 17 GTR

    4 7 Отговор
    Хайде стига с тоя ислям .....толкова заблуден народ има че чак е тъжно
  • 18 миш

    18 0 Отговор
    Гледам мачове ,филми,новини и не виждам много французи във Франция.
  • 19 Stéphanie 🎲

    6 7 Отговор

    До коментар #16 от "Хасан":

    Не знам дали ще ме разбереш Хасанчо.Първо по името ти подразбирам си от мисюлманска религия -респект ,не си лош човек поне с мен винаги си бил учтив .Ще ти дам пример имам приятелка от арабски пр. в София дошла е студентка ,жени се за българин имат дете .Не може да се върне в държавата си,тъгува за майка си сестрите.Беше споменала че баща и и братята ще я убият -нормално ли е...За облеклото фереджето имаше забрана по едно време нека я върнат глобата ‼Няма много такива индийки а китайките мон ами са последен вик на модата .Аз вярвам в Бог но не до фанатизъм.В църква не съм влизала 5 години вече.Моята религия е модата, за мен
    Vogue е моята Библия! Вярвам в това което виждам с Господ Бог още не съм си пила кафето.

    Коментиран от #21

  • 20 Грейс

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "Stéphanie 🎲":

    Е така де, ама на нас ни турнаха маските и сега те спокойно могат да си носят бурките вместо маски. Аз смятам, че нищо няма да излезе, обезправените вече ще сме ние.
  • 21 Ислямист

    2 15 Отговор

    До коментар #19 от "Stéphanie 🎲":

    Стефани като доиде шарията първо с тези като теб ще се заемем не се притеснявай. а там където ще отидеш с versace ще си се пържите заедно.

    Коментиран от #22, #24, #32

  • 22 Stéphanie 🎲

    7 3 Отговор

    До коментар #21 от "Ислямист":

    Ауууу стресира ме много😅.Забрави Tom Ford ,Philipp Plein ...😁Вашият Моамед ли къв беше реален ли е,ти видя ли го ???? Чувала съм мн.абсурди питам от любопитство по ваш празник верно ли спял на Луната живее ли не можах да разбера така казват ,през деня когато не се яде?Що за идея вече ходиха на луната хората няма го там Моамед още ли вярваш?Чисто любопитство не съм чела корана никога
  • 23 един от стадото

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Кольо":

    мъдър да, а бяхме го отписали, Младок и там още нещо бил. Половин Африка трепереше от Франция. Чуждестранния легион вършееше на всякъде. Де Гол надигна глас, не може. Велика и независима Франция вече не, Бонапард само в учебниците. Само Франция ли е била колониална, къде са и защо мълчат и другите колониалисти, Белгия на Леополд, Португалия, Италия. Къде бил Макрон, късно било, никога не е късно да ти дойде акъла. Четох едно изказване на един наш легионер минал през ада на легиона. Казваше; Там в Африка нас пращаха да ринем ла... в Бурунди, Чад. Ония с баретите изчезваха на момента. Само кръчмите бяха техни, пък колко бой и столове отнесоха от нас..никой не ги обича. Миротворци били. Били,ама не са се били колкото ние.. последната вода и сухара съм си давал на дете.. Склонен съм да му вярвам
  • 24 Gehirnwäsche

    11 2 Отговор

    До коментар #21 от "Ислямист":

    Абе ти пациент ли си? Карлуково ли ти е домът? Шериат!!! Това е само за душевно болни хора, ограничени умствено по рождение. Заминавай и живей поне 30 дни с талибаните в пещерите на Афганистан и тогава да те видя колко ще си ербап мюсюлманин. С връщането си ще отидеш в първата църква кръста да целуваш и да си покръстиш, че живееш в що годе цивилизована държава благодарение на християнството.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 ЗайоБайо

    4 2 Отговор

    До коментар #14 от "Хасан":

    Абе забулвайте си ги вашите сексбомби, че веднъж видях една незабулена и ми увяхна моркова
  • 27 Нудист

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Хасан":

    А пък ний искаме по чифте пищов и вратовръзка
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Истината

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Хасан":

    Много точен коментар!
  • 31 Запознат

    4 0 Отговор
    Макарончо я кажи за терорягите от пкк вкарани в Карабах от Армения!
  • 32 ZZZZZZ

    4 0 Отговор

    До коментар #21 от "Ислямист":

    Стига заплаxи по Стефани, за теб само бой
  • 33 Taka e

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Кольо":

    Все повече ми харесва Макрон.Мъдър човек
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: