Last news in Fakti

3 Октомври, 2020 09:39 3 029 14

Мадрид е под строга карантина

  • коронавирус-
  • мерки

Коронавирусът продължава настъплението си по света

Мадрид е под строга карантина  - 1

Строга карантина влезе в сила от снощи в Мадрид въпреки оспорването на мярката в съда от регионалното правителство. Причина за налагането ѝ стана скокът в случаите на коронавирус в испанската столица, предаде ДПА.

Новите правила, по силата на които без уважителна причина хората няма да имат право да влизат или излизат от града и още девет района в столичната област, влезе в сила снощи в 22 ч. местно време по разпореждане на централното правителство, уточнява БНР.

Новите ограничения засягат около 6,6 милиона души и се очаква да важат две седмици.

Снощи Франция съобщи за над 12 000 нови случая на коронавирус за денонощие, предаде "Ройтерс". Това е по-малко в сравнение с 13 970-те предишния ден, както и в сравнение с отчитаните по над 16 000 случая предишната седмица. Продължава тенденцията от последните седмици да расте броят на приетите за интензивно лечение.

Виена се обръща към куриери с велосипеди, за да ускори бавното тестване за Covid-19. Австрийската столица ще използва близо 300 куриери с колела, за да разнасят тестовете за Covid-19 на гражданите до лабораториите, на фона на критики, че градът е реагирал прекалено бавно на увеличението на случаите. Куриерите ще посещават хора, за които има съмнения, че може да са болни, и ще обясняват на хората как да си направят тест, който включва просто правене на гаргара, каза главният здравен инспектор на Виена Петер Хакер на пресконференция. Досега градът разчиташе на професионални здравни работници, които вземаха проби от носа.

Очаква се куриерите да превозват по най-малко 1000 проби дневно с велосипеди или електрически мотопеди, близо една шеста от правените тестове за коронавирус в града за денонощие.

Във Великобритания се оформи голямо огнище на Covid-19 в Нортъмбрийския университет в Североизточна Англия. Най-малко 770 студенти са с положителен тест за вируса.

През последните няколко седмици близо 50 британски университета бяха засегнати от взривове на Covid-19, което принуди студенти да се изолират на местата, където живеят, само дни след като пристигнаха за началото на новата академична година.

Венецуела получи пратка от руската ваксина срещу коронавирус "Спутник-5", съобщи венецуелският вицепрезидент Делси Родригес.

Доставката е първата за Латинска Америка и ще позволи на Венецуела да участва в клиничните изпитания на ваксината, каза Родригес в излъчено на живо изявление по телевизията от главното летище на Венецуела.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Свидетел

    36 6 Отговор
    На испанците,как им промиват мозъците по ТВ,не е истина.
    Ама и те са прости ,като мисирки.Ако им кажат ,че са умрели и това ще повярват.Просто си нямате на идея ,колко са залупени.

    Коментиран от #3, #5, #11

  • 2 Сливи за смет

    34 1 Отговор
    Айде почна се. Репетиция ест матер студиорум. Настъпва втората вълна по дресура на на населението към новия, световен ред. И ще е така докато се слушка безропотно.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 павел

    31 2 Отговор
    Испанските измекяри сложиха под карантина само бедните квартали,а за богаташките нищо.Много селективен изглежда този вирус,лови само раята.Нагледах се на мега простотия в Испания.

    Коментиран от #8

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Верно ли

    20 1 Отговор
    Промиването на мозъци продължава настъплението си по света!
  • 7 Вейдър

    5 0 Отговор
    Тъмната страна има НЕПОДОЗИРАНИ СИЛИ!

    Коментиран от #14

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Ха ха

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Свидетел":

    Прав си.Тотално облъчване по средствата за масова инфирмацуя,.В резултат зомбирани ходят по улиците и дебнат за хора без маски или с неправилно поставени.Абсолютно като "ловът на вещици" през времената на инквизицията.
  • 12 Ха ха

    4 0 Отговор
    Информация.Пиша в движение и бъркам.
  • 13 Абсолютно

    5 0 Отговор
    Вярно.Гетата са блокирани от полицията.Липсват бетонните стени ,но скоро и тях ще изградят.
  • 14 he he

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Вейдър":

    Светлата също..... ;)
Новини по държави: