Last news in Fakti

3 Октомври, 2020 19:17 3 230 14

Оптимизъм относно ваксината за коронавирус

  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина

Масовото ѝ въвеждане ще отнеме само 3 месеца

Оптимизъм относно ваксината за коронавирус - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Масовото въвеждане на коронавирусна ваксина може да приключи само за три месеца, което увеличава перспективата всеки възрастен в страната да получи такава още преди Великден, научи The Times, цитирана от "Фокус". Учените, работещи по оксфордската ваксина, се надяват тя да бъде одобрена от регулаторите преди началото на следващата година, като някои здравни служители изчисляват, че всеки възрастен може да получи доза в рамките на шест месеца.
Правителствени източници, участващи в производството и разпространението на ваксините, казаха пред The Times, че очакват,че програма, която ще изключи децата, може да отнеме шест месеца или по-малко след одобрението и вероятно ще бъде значително по-бърза.

Авторите на доклад на Кралското общество твърдят, че може да мине една година, преди всеки, който отговаря на условията, да получи ваксината. Но здравните служители вярват, че това може да се направи много по-бързо, независимо коя ваксина е успешна.

В рамките на седмици ще започне обучение за армия от физиотерапевти, акушерки и други здравни специалисти, назначени да прилагат ваксината. Изготвят се правила, които да позволят на много по-широка група здравен персонал да я поставя. Планирани са ваксинационни центрове, за да се справят с огромното логистично предизвикателство при прилагането на ваксини на десетки милиони хора. Възможно е също да бъдат привлечени на помощ въоръжените сили.

„Разглеждаме план за около шест месеца и вероятно ще бъде далеч по-кратък от това“, каза правителствен източник. Други в правителството са по-предпазливи, подчертавайки, че докато приоритетните групи могат да бъдат обхванати бързо, ваксинирането на всеки възрастен може да отнеме повече време. Темповете ще зависят от това коя ваксина е успешна и гладкото протичане на мащабната логистична операция. Бързото лечение на възрастни и високорискови групи вероятно ще бъде от решаващо значение за спасяването на живота и облекчаването на ограниченията, което потенциално означава по-малък приоритет за по-млади, здрави възрастни. Отново това ще зависи от това кой план е одобрен.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 доктор ОхБоли

    16 6 Отговор
    Срока за тестване ефективност на ваксина е 5-10 години.
    Срока за тестването и за безопасност за възрастни е 10-15 години.
    Срока за тестването и за безопасност за деца е 15-20 години.
    Виж срока за пущане в производство на каквато и да е биологична бълвоч в медицинските фабрики е до една година.

    Независимо дали религията ви е нагъ*ена към свещения запад или към свещения изток, в момента в който допуснете да ви наврат в кръвоносната система биологичен агент със съответните химически отрови, който не е минал през изпитания в посочените утвърдени от практиката срокове, можете спокойно да се наведете и да си цунете ди*ника за сбогом.
    Защото независимо от вашите религиозни вЕрвания природните закони си действат.

    Коментиран от #3

  • 2 Гост

    9 1 Отговор
    Навсякъде из нета се сцепихте да пишете за тая ваксина врели не кипели! На едно место се пиша чакккк другата есен на друга след година вие тука след 3 месеца?!?! Медиите не са това което бяха май май си пишете е ей така колко да не заспите а!? Вече почвам да се чуда истаналите ви новини и тях така ли си ги пишете джастра пастра?
  • 3 Шайба

    8 4 Отговор

    До коментар #1 от "доктор ОхБоли":

    За щастие природните закони не позволяват да си целунеш сам собствения задник,но разбира се на човек е дадена силата чрез вяра да ги преодолява и колкото и да изглежда невъзможно качествена ваксина все пак ще има и то много скоро.

    Коментиран от #6

  • 4 Рошко

    3 4 Отговор
    Та да си дойдем на думата, почваме от възрастните после болните и лека полека поеъспмо ше сваляме възрастта до достигане бройката от 5 мил
  • 5 Грух

    3 12 Отговор
    Хахахах за Уханската чума създадена от най великите и гениални учени от Института по вирусология в Ухан ефективна ваксина никога няма да има,просто няма как да бъде създадена ваксина за вирус към ,който е невъзможно да бъде изграден траен имунитет от човешкия организъм
  • 6 доктор ОхБоли

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Шайба":

    Да, религиозните фанатици никога не разочаровате. Направете ни услуга като си я сложите направо подавайте кандидатура за наградите "Дарвин".

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Шайба

    2 4 Отговор
    Си4ки 6а умрем,6а ейба!

    Коментиран от #12

  • 9 СУ 27

    4 1 Отговор
    как да се създаде ваксина към несъшществувашт,грипен
  • 10 Мариус Педерсен

    2 1 Отговор
    Единствения ми оптимизъм е да опитам да източна 1000 маркуча с уста и да открия ваксината, ще получа нобелова награда и ще стана професор, после бъдещите политици ще ги питам-кво ще прави е, ще минем семестъра или табе
  • 11 Лъжат ни!

    7 1 Отговор
    Оксфордската ваксина предизвика възпаление на гръбначният мозък при двама доброволци, американците, като основни инвеститори, са скръзнаха със зъбите, че има още да чакат, а руснаците вече 2 ваксини прилагат и сума ти страни почнали да ползват руска ваксина, в това число и хорота от ООН, Путин нали им е предложил безплатно тази ваксина и те са го благодарили за такава грижа, безплатно ще им я даде Путин.
    Я що става? Пускат ни прах в очите с такива публикации, за да ползват българите вместо оплашените англосакси, демек - нека българи да са подопитни зайчета с тежки последствия за тях.
    ПАЗЕТЕ СЕ!!!!!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 незнайко

    2 0 Отговор
    Точно една година беше необходима да побъркат света и да си намерят начин за ПЕЧАЛБА от ваксина !!! Това си е дело на ФАРМАЦЕФТИЧНИТЕ компании които имат единствена цел ПЕЧАЛБА !!!
  • 14 Наблюдаващо око

    0 1 Отговор
    Познавам един човек, който има запазен час за ваксина на 26 този месец. Ще наблюдавам от близо какво ще стане. След като вирусът е в постоянна мутация как ваксината ще обхване бъдещи щампове на вирусът?