Last news in Fakti

7 Октомври, 2020 16:12 8 157 40

Защо Путин никога не носи маска и не избягва ръкостисканията?

  • владимир путин-
  • маска-
  • русия

И сега официалната доктрина на Владимир Владимирович се свежда до думите „Всичко е под контрол!"

Защо Путин никога не носи маска и не избягва ръкостисканията? - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Питали ли сте се защо от началото на пандемията от новия коронавирус държавният глава на Руската федерация Владимир Путин никога не се е появявал с предпазна маска?

Отговорът със сигурност не може да се крие в непредпазливост, коментират в редакцията на швейцарския ежедневник Die Neue Zurcher Zeitung.

„От няколко месеца руският президент прави всичко, за да избегне заразяване с коронавирус. Населението на страната обаче не взема пример от него“, заключава изданието, предава Фокус.

Нека жизнеността, доброто настроение и оптимизмът помогнат на Доналд Тръмп да се пребори с опасния вирус. С това пожелание миналия петък Путин се обърна към американския президент, след като стана известно, че е заразен с COVID-19. Дълбоко в себе си обаче ръководителят на Кремъл вероятно е размишлява за лекомислието на колегата си.

Владимир Путин никога не се е появявал публично с маска. Той също така не избягва ръкостисканията. Но такова поведение няма нищо общо с невнимание в условията на пандемия. Путин, очевидно, е един от държавните глави, които правят огромни разходи, за да се предпазят възможно най-добре от инфекция с новия коронавирус. Фактът, че през май той изрази желание страната да се върне възможно най-скоро към нормалния живот, е в ярък контраст със собственото му ежедневие.

От март тази година Путин работи почти винаги от резиденцията си край Москва. Редовни срещи с премиери, министри, високопоставени служители, губернатори и ръководители на държавни компании, с някои изключения, се провеждат под формата на видеоконференции.

Светлобежовият интериор на офиса без прозорци и големият монитор вече са добре познати на руските телевизионни зрители. Образът на Путин, понякога досадно пипащ химикал по време на еднообразни министерски доклади, придоби почти култов статут сред журналистите. Те трябваше да обръщат внимание на подобни дреболии, защото нямат физически достъп до президента от месеци.

На практика никой няма право да вижда Путин. И самият той започна да напуска резиденцията си много по-рядко. Отказа се от всички пътувания до региони със запомнящи се „спонтанни“ срещи по улиците. И ако въпреки това президентът се среща с депутати или връчва награда, тогава се вземат най-строгите мерки за санитарна сигурност. Минимално изискване: в помещенията, където е президентът, се допускат само хора с отрицателен тест за коронавирус.

И все пак вирусът циркулира сред високопоставените служители. Премиерът Михаил Мишустин, редица министри и губернатори и дори прессекретарят на Путин Дмитрий Песков дадоха положителни тестове за COVID-19. А тези, които ежедневно поддържат контакт с Путин, живеят месеци наред далеч от семействата си.

Както наскоро писа един руски вестник, срещата с Путин се предшества от скъпа и отнемаща време процедура, която далеч надхвърля конвенционалните мерки за сигурност. Можете да стигнете до президентските кабинети само през тунел, в който се пръска дезинфектант - и това е последният етап. Тези, на които се дава възможност лично да се явят пред Путин, трябва първо да прекарат две седмици в изолация от външния свят.

През пролетта отне време на Путин да разбере сериозността на случващото се. Инфекцията съсипа годината му на конституционна реформа и 75-годишнината от съветската победа във Втората световна война. Самият той действаше като грижовен държавен глава и прехвърли задачата да налага непопулярни ограничения на своите подчинени. И все пак той обяви преждевременно „победа над вируса“, за да проведе военен парад и да гласува изменения в Конституцията.

И сега официалната доктрина на Путин се свежда до думите „Всичко е под контрол!". Той съобщи, че Русия е първата, която представи на света ваксина, въпреки че все още не е напълно завършена. Отговорните лица отричат началото на втората вълна от COVID-19. Но броят на положителните тестове нараства бързо и вече отново достигна драстичния връх, регистриран през май. След месеци на спокойствие и безразличие към нарушения на режима на носене на маски, който не е отменен, в магазините и градския транспорт хората отново биват плашени с глоби.

Путин не успя да внуши на сънародниците си тенденция към бдителност.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дойчо Велев

    92 4 Отговор
    Защото знае ,неща от които ти Анатоли нямаш и представа.

    Коментиран от #29

  • 2 Ами

    81 8 Отговор
    Защото гледа реално на нещата и не всява излишна паника сред народа си...А и има доверие на докторите и учените,които работяи здраво за ваксини и лекарства.
  • 3 Жеката

    90 5 Отговор
    Честит Рожден Ден Владимир Владимирович-дай Бог здраве,силна ръка и хладнокръвие още дълги години!!!!

    Коментиран от #17

  • 4 Мислещ

    59 7 Отговор
    Е вие сериозно ли? Или аз имам проблем с мисленето, или казвате, че не носи маска, защото е изключително внимателен...

    А отговорът е очеваден и е безумно, че може някой да напише статия с такова заглавие, без да напише очевадната причина:
    Защото е наясно, че това е обикновен грип, както казаха всички държавни глави ранната пролет, а после им спуснаха инструкциите и се извъртяха.
  • 5 Даммммм

    60 5 Отговор
    Голям е чичко Путин------най-големият политик в света!
  • 6 Путин не го е страх

    52 6 Отговор
    Защото в Русия имат и лекарства, и ваксина срещу коронавируса.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Активист на БСП

    56 7 Отговор
    Путин е пич,а нашия страхливец !!!
  • 9 Край

    45 0 Отговор
    Защото знае, че ако ти е писано да се удавиш няма да се обесиш.
  • 10 НА ТЕБ МОЗЪКА ТИ Е

    13 2 Отговор

    До коментар #7 от "Обаче":

    ЗАРАЗЕН ОТ СИФИЛИС
  • 11 Smooth Jazz

    41 5 Отговор
    Честит рожден ден г-н Путин, да сте жив и здрав и още дълги години да водите тихата, но мощна борба срещу либералната чума! Бог с вами!
  • 12 За мене лично

    30 5 Отговор
    Путин е свръх човек. ..изключителна личност. .това самбо борба карате плуване. .даже на тази възраст може да пробягва 10 километра

    Коментиран от #39

  • 13 Реалност

    22 1 Отговор
    Няма и да го видите с маска ,)
  • 14 12345678

    9 28 Отговор
    ЩОТО НЕ ИЗЛИЗА ОТ....БУНКЕРА
  • 15 Бесен Язовец

    30 3 Отговор
    Яж те Х** соросиди немски на президента на Руската Федерация Владимир Владимирович Путин
  • 16 ДКМС

    24 5 Отговор
    Всички младежи от Република България поздравява руския президент!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Рошко

    10 4 Отговор
    Защото знае че няма вирус
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 До 4

    5 6 Отговор
    Путин е наясно със заразата,не се излагай,а за да се ръкува някой с него както пише ,другия да е /-,/ тест и т.н. стриктни мерки.Снимка се прави за секунди.Да изкараш Путин последовател на мангър тъпото изцяло несъстоятелно.

    Коментиран от #24

  • 23 Просто е

    4 17 Отговор
    Защото сред народа пуска двойник! Няма проблем двойника да се ръкостиска! Пуснете си няколко видеа, за да разберете колко двойници всъщност има, а може даже и този да не е оригинала!
  • 24 Мислещ

    9 1 Отговор

    До коментар #22 от "До 4":

    Какви "стриктни мерки" пазят от вируса при директен контакт без маска? Наясно е, да, както и аз казах - затова и не носи маски. Държавните глави поначало са много по-параноични от средностатистическия човек, така че изобщо не се съмнявай, че нямаше да сваля маската, ако имаше реална заплаха.
  • 25 Анатолка

    14 0 Отговор
    батка, гоуем си фантаст дееа. От къде го измисли тоя коридор през който ти пръскат дизинфектант, след като месеци на ред не си виждали семействата в изолация да се видят с Путя... Моментално пиши сценарий и ги пращай в Холивуд, че тамошните са без грам фантазия в сравнение с теб. Айрън мен, Тор и мутантите ни втръснаха до безкрайност!
  • 26 Дълбоко Виждащ

    3 9 Отговор
    Путин знае,че вируса е направен за Всички владетели на света,и той е един от тях!Той е от застрашения генотип и не вярвам да избегне заразяването!Много вероятно е да имат Антидот руснаците.......

    Коментиран от #32

  • 27 Stéphanie 🎲

    15 1 Отговор
    Още в заглавието се вижда отговор 😂защо.Путин да не луд се прави на палячо с маска😉и Тръмп бе така в началото....Аман от смешници и провокатори , сумати и дългове направиха с тази корона .Чак за внуците ще има да плащат -връщат милиардите които отпуснаха.А колко фалираха .....А за срещите с президента винаги се чака с корона или без...
  • 28 не може да бъде

    13 0 Отговор
    Учудващо е как така стана,че падна нивото на западната журналистика .Написаното в NZZ е проява на неинформираност.Не е ясно дали Путин взема пример от американските президенти ,но той неведнъж е подчертавал ,че изучава и анализира внимателно действията на американските президенти -отци-основатели.А Томас Джеферсън казва- "Свободното общество не се основава на свободата ,а на бдителността".Така ,че внушенията в статията изобщо не са внушителни!
  • 29 гост

    12 1 Отговор

    До коментар #1 от "Дойчо Велев":

    Тоест ,че тоя така наречен вирус е пълна манипулация,лъжа и измама !!! Пък вие не забравяйте гумените ръкавици,маските ,шлемовете и треперете от страх за жалкия си живот !!!
  • 30 бай иван

    16 1 Отговор
    Путин си е Путин,Русия си е Русия-копаят си цялата менделеева таблица ,пискат че парите са им малко,затова само 26 милиона ходиха на почивка по цял свят/не само в гърция/-стат.за2019та,затова 70-80%от чеветата са за Путин.Големия номер е друг-помня Русия през 90те-радваха се на американската "помощ",гладуваха.Властта се търкаляше по улицата.Сега американците умират от радост че Русия не ги закача. Да постигнеш това за 30тина години ти е необходимо само едно-големи железни топки.Та Путин си е Путин.
  • 31 Nordmen

    1 8 Отговор
    Веднъж му гледах кортежа - около 40 коли охрани и прочие...ми страх го е човека и той душа носи, нищо че е обул големи ботуши...статията не е точна - не тунел, а асансьор с дезимфикциращ газ...клипът го има в нета...та за тва че го е страх, щот не е от най смелите говори факта че в Брюксел влезе в кенефа с бодигард - може да му го тръска - знам ли...та и тоя клип го има в нета...мен Вова не ми пречи - още 100 години да управлява руснаците - щом си го харесват...ама е забвен параноик...
  • 32 Англосаксонец или какъв там беше

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Дълбоко Виждащ":

    според теб? Или вече някакъв нов е застрашения генотип и съм пропуснал някой от коментарите ти?
  • 33 Джедай

    9 0 Отговор
    Защото владее Силата.
  • 34 Хаха

    9 2 Отговор
    Защото вируса е измислен и той го знае.
  • 35 Отново и отново

    3 1 Отговор
    промиване на мозъци.
  • 36 Зоро

    11 2 Отговор
    АМИ ЗАЩОТО ПУТИН Е ПИЧ ЗА РАЗЛИКА ОТ НАШАТА ТИКВА!!!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 волен сидеров

    1 1 Отговор
    ЩОТО Е РЕПТИЛ