Last news in Fakti

12 Октомври, 2020 10:22 1 446 10

Сблъсъци на протеста в Минск, арестуваха десетки журналисти

  • беларус-
  • журналисти-
  • протести-
  • арестувани-
  • сблъсъци-
  • минск

Продължават масовите протести в страната

Сблъсъци на протеста в Минск, арестуваха десетки журналисти - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Стотици са задържани в Минск при вчерашния десети масов протест срещу президента Александър Лукашенко. Световните агенции съобщават и за над 40 арестувани журналисти, отразяващи протеста.

Сред задържаните е архитект Никита Домрачов - брат на беларуската биатлонистка и четирикратна олимпийска шампионка Дария Домрачова, предаде Bulgaria ON Air.

Масовите протести в Беларус започнаха, след като опозицията не призна резултата на Александър Лукашенко от президентските избори на 9 август.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Костова

    4 2 Отговор
    Масовите протести в Белорус не са вече толкова масови. Вижда се и с невъоръжено око. Интересно какво литовците ще правят с Тихановская? Ще продължи ли тя да живее широко на гърба на литовските данъкоплатци или ще я използуват като Навални за сакрална жертва?

    Коментиран от #2

  • 2 Мостова

    2 6 Отговор

    До коментар #1 от "Костова":

    Масовите протести в Беларус стават все по масови с всеки изминат ден. Целият народ на Беларус е настръхнал от фашисткото управление на Лукашенко. И докато в момента революцията се определя като антисъветска, антифашистка и демократична, много скоро ще започне да се определя като антируска - защото основните проблеми на Беларус са свързани с Русия и арогантната намеса на Путин в нейните вътрешни работи.

    Коментиран от #5, #6

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Костова

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Мостова":

    Уважаема, погледнете на Nexta вчерашния протест и сравнете с миналите акции на младите революционери. Протестите са далеч от революция. Ако понамалите малко патоса и се заинтересувате от къде се е пръкнало. бяло червено бялото знаме на опозиционерите, ще разберете, че то е използувано по време на ВСВ от белорусите, минали на страната на нацистите. Така, че сегашните протести в Минск са всичко друго, но не и антифашистки.

    Коментиран от #7

  • 6 Рико

    0 4 Отговор

    До коментар #2 от "Мостова":

    Подписвам се под анализа ти.
  • 7 Мостова

    2 5 Отговор

    До коментар #5 от "Костова":

    Информацията ви е изцяло фейк. Бяло червено бялото знаме на Беларус е от обявяването на нейната независимост през 2018 г. По време на ВСВ те са искали възобновяване на независимостта си, но Хитлер не е позволил но са си върнали историческото знаме. Гербът представляващ рицар на кон е герба на Великото Литовско княжество, където беларусите са били мнозинство, говорело се е на техният език и това е била де факто тяхната държава.
    Протестите в Беларус ще доведат до приобщаването на Беларус отново към Европа, където и е мястото.
    Недейте да заблуждавате с посредствена Путинска пропаганда и фейк нюз.

    Коментиран от #8, #10

  • 8 осведомен

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Мостова":

    Ама не щат бе козяче искат да си запазят държавата и икономиката малко са предателите там
  • 9 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    КАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ЧОВЕК И ЖУРНАЛИСТ ????
  • 10 Това със

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Мостова":

    знамето не ти е силата,а и 2018г. не зная от кого Беларус получава независимост. Бяло-червено-бялото знаме е използвано в периода 1918г. за кратко и след това за 4 години от 1991г. до 1995г. и от тогава с едно рестелизиране през 2012г. до сега се използва националният флаг на Беларус с преобладаващи зелен и червен фон и националната червено бяла шевица вертикално поставена в началото на флага. Червено/бяло/червено е по близо до знамето на поляците,които имат големи апетитит за разрушаването на Беларус като държава и заграбването и от тяхна страна.Апетити подклаждани от САЩ за достигане на пъклените им цели,но Лукашенко и белоруските граждани не са като украинците и това е видно от твърдата ръка.
Новини по държави: