Last news in Fakti

12 Октомври, 2020 15:12 1 717 25

ЕС удължи с година санкциите срещу Русия - Октомври 2020

  • сергей скрипал-
  • русия-
  • ес-
  • санкции-
  • отравяне-
  • новичок

Русия отрича, че стои зад отравянето на Сергей и Юлия Скрипал

ЕС удължи с година санкциите срещу Русия - Октомври 2020 - 1
Снимка: Shutterstock

Европейският съюз удължи с една година санкциите срещу Русия за отравянето на Сергей Скрипал, се казва в съобщение на Съвета на Общността.

Конкретно Съветът реши да удължи режима, който позволява на ЕС да налага рестриктивни мерки на физически и юридически лица, които са замесени в разработване и използване на химически оръжия. Режимът е удължен с една година до 16 октомври 2021 г., предаде News.bg.

Режимът за налагане на санкции бе приет през 2018 г. след заключенията на Европейския съвет на 28 юни 2018 г. Целта е борба срещу разпространението и използването на химически оръжия, които представляват сериозна заплаха за международната сигурност. Режимът изтичаше на 16 октомври 2020 г. Но след годишен преглед бе решено да бъде продължен с година.

Рестриктивните мерки към момента се прилагат за девет души - петима са свързани със сирийския режим и четирима с отравянето на Скрипал с Новичок в Солсбъри - и една организация, Сирийският научноизследователски център (SSRC), който е свързан с разработването на химически оръжия в арабската държава. Ограниченията съдържат забрана за пътуване в ЕС и замразяване на активи на физически и юридически лица. Русия категорично отрича, че стои зад отравянето на Сергей и Юлия Скрипал в Солсбъри през март 2018 година.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вова

    18 1 Отговор
    Местяяяяя!

    Коментиран от #12

  • 2 Оптимист

    21 1 Отговор
    Путин си го премести ..........
  • 3 ЪРП

    24 2 Отговор
    ЕУУУУУРО ТЪПОУМНИЦИ С МОЗЪЦИ НА ВРАБЧЕТА!!!!!!!
    ЗА ТОВА ЛИ БЕШЕ ТОЗИ ЦИРК С НАВАЛНИ????
  • 4 БАЙ Х@Й

    24 2 Отговор
    Към момента още не е представено НИТО ЕДНО доказателство, но това явно е без значение за новия ред !
  • 5 Горбачов

    23 2 Отговор
    Значи и Русия ще приеме нови санкции към разпадащият се ЕС.

    Коментиран от #11

  • 6 цветонато цъв

    17 2 Отговор
    Така и не разбрах, какво точно джендърите имат в предвид като налагат санкции? Няма да ми идваш на гости! На генерали от кгбто дето рака и така им е забранено?! Джендър логика. Иначе Путя ще се изтепат да го канят, Кабаева издържа три бутика в Париж...
  • 7 така така

    20 2 Отговор
    EС ще яде хурката от Русия!!
  • 8 ЪРП

    16 1 Отговор
    ДОКАТО ЕУУУРОПА Е КОНТРОЛИРАНА И ПОД ДИКТАТА НА ТРИБУКВЕНИТЕ СИ ГОСПОДАРИ ОТТАТЪК ГОЛЯМАТА ЛОКВА.......СА ОБРЕЧЕНИ НА ДЪБАТ ТОТАЛНИ ЕУУУРО-МИЖИТУРКИ!!!!!!!!!!!
  • 9 българка

    17 1 Отговор
    ЕС, ако искаш да разсмееш Русия, наложи и санкции и то с краен срок.
    На нас вече ни е ясно какви игри се играят там при вас.
  • 10 Рико

    1 10 Отговор
    Класическият пример за това какво е оръжие при противника е банката с кръв. По време на война банката кръв отива при войника,той се изправя и стреля срещу теб. Какво намеквам? Всичко е оръжие! Ако Москва е враг / Е, с главна буква! / трябва да бъдат отрязани отвсякъде,икономически-задължеително. Това да спираш Х е наивно,утре ще изкарат У на негово място. Да се спре всякакъв износ на високи технологии за Москва! Те всичко на оръжие правят.

    Коментиран от #15

  • 11 Рико

    4 17 Отговор

    До коментар #5 от "Горбачов":

    Когато имаше велик СССР и загниващ запад, в Брюксел миеха улиците със шампоан, а в Москва се редяхте с часове на опашка за тенекиена кутийка с рибени кости. Молете се да не се върне онова време. Сега ЕС,като голяма структура е по-благосклонен, ако са национални държавите ( те и сега са, но с ангажименти ) ,такава дузпа ще ви изпълнят,че от глад ще умирате.

    Коментиран от #18

  • 12 ЕСС

    3 6 Отговор

    До коментар #1 от "Вова":

    Направо да си го вкара отзад
  • 13 Коко

    10 0 Отговор
    Oставете ги без газ!
  • 14 Рико ще

    17 0 Отговор
    ми докараш мускулна треска от смях бре. Я напиши още нещо за величието на ЕС.

    Коментиран от #17

  • 15 От тези

    12 0 Отговор

    До коментар #10 от "Рико":

    западноеврогейци високи технологии за оръжия,моляте не ставай смешен. Преди години,когато им наложиха санкции икономически и какви ли още не заради Крим,Путин излезе и нареди да се възобновят забравените руски селско стопански производства,и машиностроенето да премине единствено и само на изключително собствени разработки така ,че да не зависят от външните пазари. Това го направи преди 6 години и сега всички разработки особено във военно промишления отрасъл са си собствени и не зависят от никого. Ако това не ти е известно се поинтересувай за да ти се изясни. Руснаците са си самодостатъчни и могат да се издържат дори и еврогейтаците да не търгуват нищо с тях,но имай предвид,че западните икономики до голяма степен зависят от руския пазар и за това не те слушат теб,защото иначе ще ядат камъни вместо хляб. Това е драги ми гольо.
  • 16 Испански

    5 0 Отговор
    А кранчето, ако спре ? Отивате в чушките!😀🙂😀😀
  • 17 Рико

    2 10 Отговор

    До коментар #14 от "Рико ще":

    Според р у с к а статистика по времето на СССР 30 %(!) от свободното време на хората е отивало за редение по опашки. За ЕС : ЕС е най-мощната икономическа единица в света. Толкова мощ на едно място никога не е имало в световната история. Това са обективни показатели, тях с речи от типа "ние сме велики, а другите се разпадат" не можеш да скриеш.А който си живее във фантастичните сънища,свършва точно както в сънищата - събужда се !

    Коментиран от #20

  • 18 Това време е

    10 0 Отговор

    До коментар #11 от "Рико":

    тотално отминало и по скоро в Брюксел ще им се наложи да пият шампоан и ще ходят по мръсни улици от колкото в Русия да дойде време като при предателя Горбачов докарал руснаците с един замах на дъното в услуга на запада и САЩ. А,в Русия кутийки ядат но с хайвер а не с рибени кости и ако си ходил в Брюксел,а не си ходил в Русия просто не давай сравнения,защото съм бил и вдвете и такива номера не ми минават,можеш да лъжеш другите,а и Русия е самодостатъчна за да не зависи от никой камо ли от Брюкселските тъпи зелки.

    Коментиран от #19

  • 19 Рико

    1 8 Отговор

    До коментар #18 от "Това време е":

    СССР си беше "самодостатъчен" и умря! Не по-малко - умря! И при това дереше страните от И.Европа. Очаква ви същото ако не се вразумите. РФ трябва да се преформатира,иначе умира. Справка : историята СССР.

    Коментиран от #21

  • 20 Алоу

    8 0 Отговор

    До коментар #17 от "Рико":

    ЕС и мощ пък и най-мощна,а задавл ли си си въпроса на какво се дължи тази мощ? На износа им към едни от най- големите пазари Китай и Русия. Ако Русия се дръпне нали ще го снесат горещо в гащите твойте велики еврогейци тъпи. Като гледам и ти си от тяхната порода мислят се за орел а са просто една сива малка мишка.

    Коментиран от #24

  • 21 Разума

    8 0 Отговор

    До коментар #19 от "Рико":

    трябва да дойде във вашите извратени мозъци и колкото да се напъваш нищо няма да промениш,а и ЕС е нищо в сравнение с Русия и нищо не може да и направи,както и не е фактор в политиката. Но вий си се мислете за велики не ни пречи това налагайте санкций то зима идва вие ще стоите на студено и ще плащате скъпо и ще си ядете сакапаните продукти или машини,като искате санкции срещу Русия. Тога ва ще разберете,че с комшията не бива да се караш в угода на другоселеца.
  • 22 Монгола

    7 0 Отговор
    Джендарите от ЕС да си го натупат отзад с 200!
  • 23 Ахахахаххахахахаха россия номер 1

    3 1 Отговор
    Чеп за европа
  • 24 Рико

    0 7 Отговор

    До коментар #20 от "Алоу":

    За мощта на ЕС: аритметически е просто - събираш 27 плюса и получаваш един плюс 27 пъти по-голям. Ако беше само механично,смисълът щеше да бъде само -х 27-, но голямата структура носи и голям ресурс за развитие. Лесно може да се направи сравнение: РФ да кандидатства в ЕС,от ЕС ще спуснат критериите. Да ги видим какви са и къде ще застане Москва в тях.Да се посмеем.
  • 25 наказани

    1 0 Отговор
    Само година ли Много малко Догодина пак
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания