Last news in Fakti

13 Октомври, 2020 17:41 2 505 6

ЕС с единна система за трансграничното движение на хора в Шенген

  • ес-
  • шенген

Европейският съюз не планира да въвежда обща карантина и да затваря граници заради увеличаващия се брой на заразените, обясни във видеообръщение председателката на ЕК Урсула фон дер Лайен

ЕС с единна система за трансграничното движение на хора в Шенген  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Европейският съюз прие единна система за организиране на трансграничното движение на хора в Шенгенското пространство, предава Франс прес.

Общоевропейската карта на санитарното положение ще се актуализира всяка седмица въз основа на критерии, еднакви за целия ЕС. Тя ще е достъпна в онлайн страница на ЕК.

Европейският съюз не планира да въвежда обща карантина и да затваря граници заради увеличаващия се брой на заразените, обясни във видеообръщение председателката на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен:

“На картата на Европейския съюз всички региони ще бъдат маркирани като червени, оранжеви и зелени зони взависимост от разпространението на заразата. Убедени сме, че не трябва да има ограничения в пътуванията на европейските граждани“, каза председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен и допълни, че националните правителства трябва да предоставят своевременно пълна информация за въвеждането на ограничителни мерки, за да се хармонизира движението на хора в рамките на Eвросъюза.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мечо

    4 0 Отговор
    дано да се направи да си ходиме кадето искаме какво е това да стоиме тука вав тас умряла скапана даржава
  • 2 Афганец

    1 1 Отговор
    Туй кой?
  • 3 С две думи

    8 0 Отговор
    "Всяка жаба да си знае гьола" , както казва народа ни ! И мястото в гьола !
  • 4 Breaking Bad

    16 2 Отговор
    Дотук със "свободното придвижване" из ЕС! Единственото нещо в този съюз, което си заслужаваше, вече изчезна! Утре - непослушните в концлагерите! Спите ли?

    Коментиран от #6

  • 5 Мдааааа

    7 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг:".... всички региони ще бъдат маркирани като червени, оранжеви и зелени зони..."Не регионите, а хората трябва да се боядисат червени, оранжеви и зелени. Така още като го видиш, че е червен или оранжев и го спираш на границата.
  • 6 TONI

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Breaking Bad":

    IMA NESHTO TAKOVA NA MAITAP SI GO KAZAL SIGORNO-
    NO BEZ DA ISKASH SI KAZAL NESHTO KOETO E VAZMOJNO DA SE SLU4I !!
    🤔🤔🤔
Новини по държави: