Last news in Fakti

14 Октомври, 2020 07:45 1 756 6

Коронавирус в ЕК! Жозеп Борел в самоизолация заради Covid-19

  • ек-
  • жосеп борел-
  • карантина

Персоналът на институциите на ЕС се подлага на задължителни тестове за коронавирус два пъти седмично

Коронавирус в ЕК! Жозеп Борел в самоизолация заради Covid-19  - 1
Снимка: Shutterstock

Първият дипломат на ЕС Жозеп Борел обяви, че ще се самоизолира за 14 дни, след като член на делегацията му се разболя от коронавирус след пътуване до Етиопия, съобщи БГНЕС като се позова на ТАСС.

Върховният представител на ЕС по външните работи и политиката на сигурност Борел обяви в Туитър, че ще се самоизолира след пътуване до Етиопия, по време на което един от членовете на делегацията му е бил заразен с коронавирус.

"Получих информация във вторник следобед, че един от членовете на делегацията, пътувала с мен и европейската комисия за управление на кризи Янез Ленарчич до Етиопия миналата седмица, е бил положителен за коронавирус. Направих си тест при завръщането си, и той беше отрицателен. Ще се самоизолирам в съответствие с действащите разпоредби и ще изчакам втори тест ", написа Борел.

Според белгийските стандарти след всеки контакт с човек, който има коронавирус, е необходима карантина за седмица два теста. Ако някой от тестовете е положителен, карантината се удължава до 14 дни.

Персоналът на институциите на ЕС се подлага на задължителни тестове за коронавирус два пъти седмично.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ривач

    3 0 Отговор
    шта са разплача бря . нидейте тъй писа

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 hmhmhm

    2 0 Отговор
    Айде зарадвайте ни най-после! Само чакаме като куче пред месарница!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 психо

    0 1 Отговор
    Само в големите магазини ме виреят вируси. Ходете там ...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.