Last news in Fakti

15 Октомври, 2020 14:52 2 483 15

Ето кои са санкционираните руснаци от ЕС

  • санкции-
  • ес-
  • алексей навални-
  • русия-
  • новичок-
  • съвет на ес

На включените в списъка са наложени запор на имуществото и забрана за влизане в ЕС

Ето кои са санкционираните руснаци от ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Съветът на ЕС съобщи, че от днес влиза в сила допълнение към списъка със санкциите срещу руски представители за употреба на химическо оръжие. Санкциите бяха въведени след отравянето на Сергей Скрипал през 2018 г., а днес списъкът се разширява заради покушението по-рано тази година срещу Алексей Навални.

В разширения списък са включени началникът на дирекцията за вътрешна политика в президентската администрация на Руската федерация Андрей Ярин; първият заместник-началник на президентската администрация на Русия Сергей Кириенко; пълномощният представител на президента Владимир Путин в област Сибир Сергей Меняйло; директорът на Федералната служба за сигурност Александър Бортников; двамата заместник-министри на отбраната на Руската федерация Алексей Криворучко и Павел Попов; Руският държавен научноизследователски институт по органична химия и технологии.

На включените в списъка са наложени запор на имуществото и забрана за влизане в ЕС. На граждани и организации от ЕС се забранява да предоставят средства на обхванатите от санкциите. Руският опозиционер Навални беше отровен с „Новичок” през месец август. След това бе транспортиран за лечение в берлинска клиника.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 минчо

    31 5 Отговор
    ЕЕЕ СТИГА С НОВИЧОК .ТОЙ НЕ Е УБИЛ НИКОЙ ДО СЕГА
  • 2 Ташун Касапа

    30 4 Отговор
    Русия пък да санкционира този алкохолик Дневални.
  • 3 другарят

    36 4 Отговор
    Ало евливите мисирки! Имате ли доказателства, че Нахални и Скрипал са "ОТРОВЕНИ С НОВИЧОК", или така са ви казали да пишете и да лъжете хората?? Как не ви е срам бре уруспий долни!?

    Коментиран от #5

  • 4 Ами не

    19 2 Отговор
    Точно пък тия руснаци едва ли имат имущество в ЕС или пък пари...-явно и тези санкции са просто прах в очите за простолюдието....

    Коментиран от #8

  • 5 Хаджи Хаджи Българин

    23 0 Отговор

    До коментар #3 от "другарят":

    Имат , имат доказателства! Но пропускат да споменат факта, че създателя на Новичока, от 1995 година живее в САЩ и ръководи лаборатория!

    Коментиран от #7

  • 6 КАТУН С РАКЕТИ

    5 10 Отговор
    ДА ГО САНКЦИОНИРАТ ЦЕЛИЯ СЕВЕРНОАЗИАТСКИ СТЕПЕН РЕЗЕРВАТ И ДА ГО ИЗОЛИРАТ ОТ СВЕТА.НА РУСНАЦИТЕ ДА ИМ СЕ НАБИЕ ЧЕРЕН ПЕЧАТ ЗА ПЪТУВАНЕ В ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ ДА ИМАТ ПРАВО ДА ПОСЕЩАВАТ САМО БРАТСКИТЕ ИМ СЕВЕРНА КОРЕЯ,КУБА,ТАДЖИКИСТАН,ТУРКМЕНИСТАН,СИРИЯ И КИРГИЗСТАН.
  • 7 Stéphanie 🎲

    6 2 Отговор

    До коментар #5 от "Хаджи Хаджи Българин":

    Да е само този ами Александър Шулгин химик от руски произход.PiHKAL се превръща в готварската книга на дрогаджиите, Шулгин в наркотичния гуру.Първата психоактивна молекула, която Шулгин създал, е на амфетамин, малко по-слаб от LSD, който се продавал на килограм за мотоциклетисти от нюйоркски аптекар. ...
  • 8 Рико

    1 9 Отговор

    До коментар #4 от "Ами не":

    Има степени. Стъпки. Първо е намек, после публично порицание, следват санкции към отделни лица, после-санкции към държавата. Ако не разбират, идва ембарго.
  • 9 Рошко

    2 1 Отговор
    Тоз ми прилича на тутманиците от фейса
  • 10 1944

    1 2 Отговор
    и национализация на комплекса в камчия с подарените земи от натура 2000. стига данък расия!
  • 11 четете

    1 0 Отговор
    Институтът е Важен! За него е цялата "акция" с "химическия агент". Сега ако има произвеждани ваксини от Публикувано във факти.бг: Руският държавен научноизследователски институт по органична химия и технологии, те ще бъдат преследвани и никой няма да смее да си купи. Това има в чорбата дечица.
  • 12 ДвеМутри

    4 0 Отговор
    Представям си в България една мутра да отрови друга ... и Нигерия да иска да ни спре АЕЦ-а като вид санкция. Същото се получава и с ЕС - руснак (евентуално отровен) в Русия и искаха санкции на газов поток в международни води :)
  • 13 БиБи Кинг

    0 1 Отговор
    В савецкиа саюз се занимават с отровителство от самото начало! Да не забравяме,че в средата на деветнаесето столетие нашите братушки отровиха грузинскиа цар преди да турят братската си рака върху Грузиа! Тъй че имат серьозен опит московлиите с отровите и хирбитните вайни! Царь Ферди нашиа и той им е ял блините на три пъти и Батемберга тоже! Добри са ама на картичка от красная площад!
  • 14 Току що

    1 0 Отговор
    му пратих 5 биткойна на Сашо Бортников. Ко ше ми направите, а?
  • 15 Бай Шиле

    0 0 Отговор
    ВВС употреби израза "вероятно отравяне",а нашите мисирки със сигурност знаят,че е "отровен"? Този Денис да не е стипендиант на някое посолство?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания