Last news in Fakti

23 Октомври, 2020 08:15 45 699 116

Говори Путин: Светът е на прага на тектонични промени!

  • русия-
  • владимир путин

Русия не е против включването на Китай към договора СТАРТ, но е против Вашингтон да ѝ прехвърля отговорността да преговаря с Пекин за това

Говори Путин: Светът е на прага на тектонични промени! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

"Светът е на прага на тектонични промени", заяви Владимир Путин в годишното си традиционно обръщение към дискусионния клуб "Валдай".

Президентът на Русия Владимир Путин посочи, че Москва оценява адекватно интелектуалните, териториалните, икономическите и военните си възможности и потенциал. Той се включи в заключителната пленарна сесия на традиционната годишна среща на клуба по видеоконферентна връзка от резиденцията си в Ново Огарьово.

Путин коментира конкретно очакванията за отслабване на Русия под ударите на санкциите от Запада и пандемията от Covid-19.

"Гледайки на това, което се случва в света, в другите страни, искам да кажа на тези, които още чакат постепенен срив на Русия, че нас по този повод ни безпокои само едно нещо – “да не се простудим на вашето погребение", заяви Путин.

В обръщението си той обърна внимание на контрола над въоръжаването. Без ограничения в тази сфера, отбеляза руският президент, няма да има бъдеще за света. И допълни, че Русия не е против включването на Китай към договора СТАРТ, но е против Вашингтон да ѝ прехвърля отговорността да преговаря с Пекин за това.

Путин изрази надежда, че Съединените щати ще допринесат към усилията на Русия за прекратяване на военните действия между Армения и Азербайджан. Според него за вече близо месец двете страни са дали общо към 5000 жертви. Утре във Вашингтон предстоят срещи на външните министри на двете страни с държавния секретар Майк Помпейо.

Руският президент призна, че има различия в позициите по въпроса с Реджеп Ердоган. Според Путин обаче турският президент може и да изглежда много твърд, но всъщност е гъвкав политик и надежден партньор на Русия.

И по още една тема от изказването на Владимир Путин: за опозиционера Алексей Навални.

Президентът попита защо ако някой в Русия наистина го е отровил, Навални е бил пуснат на лечение в Германия. Путин заяви, че лично е настоял пред прокуратурата опозиционерът да бъде пуснат на лечение в Берлин, въпреки водените срещу него дела.

В речта си в продължителност от около 40 минути той акцентира върху необходимостта от съхраняване на създадения след Втората световна война международен ред.

Той се обяви за запазването на Организацията на обединените нации, на Съвета за сигурност на ООН и на правото на вето на петте постоянни страни членки на Съвета, сред които е Русия.

Руският държавен глава повтори предложението си към САЩ за започване на двустранен диалог в сферата на киберсигурността, като стъпка към укрепване на взаимното доверие.

Той посочи, че Москва е готова да работи със следващата американска администрация, независимо от това кой ще я оглави след президентските избори.

Владимир Путин изрази надежда, че отделните държави ще могат да се обединят, за ад се борят с реалните, а не с мнимите заплахи за човечеството.

Според него глобалната роля на САЩ е намаляла, заедно с тази на Великобритания и Франция, докато Пекин (Китай) и Берлин (Германия) започват да придобиват статут на суперсили по отношение на тяхната политическа и икономическа тежест.

С оглед на президентските избори в САЩ на 3-ти ноември Путин заяви, че се надява новата администрация на Белия дом да е готова за диалог по сигурността и контрола върху ядрените оръжия.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 220 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 заспал

    72 80 Отговор
    Айде почвайте войната, че ми писна от тия скапани маски.

    Коментиран от #4, #40, #79, #85

  • 3 Гойко Митич

    243 59 Отговор
    Тектоничните промени започнаха на 13 март с въвеждането на карантина. Щом Путин,Тръмп ,Дзи Пин и Меркел клекнаха внезапно по команда значи има сила над тях която командва.

    Коментиран от #11, #14, #48, #95

  • 4 д93кй9

    162 53 Отговор

    До коментар #2 от "заспал":

    Май ще излезеш прав, за съжаление. Всичко отива към война. А това, което се случва сега е само едно театро, докато се дебнат да се изненадат.
    И не виждам какво чудо трябва да се случи, ,че да се избегне тая война (вероятно последната за Човечеството)! Не знам! Бог ли да дойде, извънземните ли... Незнам.

    Коментиран от #74

  • 5 Вечна дружба

    326 99 Отговор
    Мястото на България е до Русия. Дано се смени управлящата шайка с хора държащи на връзките, с Русия.

    Коментиран от #7, #9, #16, #26, #59, #72, #86, #111

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Не щем Путин

    68 220 Отговор
    Путин и от геодезия почна да разбира, наред с яденето на кон, стрелба с лък, носенето на средновековен шлем.... Но да приемем, че е така. Кое засилва тектоничните промени - огромните въздушни шахти, оставени след "изсмукването" на природните ресурси!

    Коментиран от #24, #44, #97, #100, #104, #113, #114

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Псевдоним

    260 55 Отговор
    "Глeдaйки нa тoвa, кoeтo ce cлучвa в cвeтa, в другитe cтрaни, иcкaм дa кaжa нa тeзи, кoитo oщe чaкaт пocтeпeнeн cрив нa Руcия, чe нac пo тoзи пoвoд ни бeзпoкoи caмo eднo нeщo – “дa нe ce прocтудим нa вaшeтo пoгрeбeниe", зaяви Путин."

    Великан.

    Коментиран от #33, #84, #107

  • 11 Добрутро

    72 46 Отговор

    До коментар #3 от "Гойко Митич":

    Да си чувал нещо за дълбоката държава/дийп стейт/глубиное государство и т.н.? Явно не си... А поговорката: който плаща, той поръчва музиката чувал ли си я?

    Коментиран от #13

  • 12 Българина

    302 60 Отговор

    До коментар #7 от "Софиянец":

    Никой не казал да станем руска територия, такава не бяхме и 45 г, намаше руски бази тук. Но сега сме ясна краварска такава, резултата е най бедни, изчезващи с 3 млн надолу и военно беззащитни, финансово потънали. Какво има да се коментира поввче ? Австрия и швейцария са силни зашото германия стои зад тях и те зад нея. Кой стои зад нас?? Сащ и го усещаме през златните концесии, тецовете, газта, нпо тата и ЛГБТ смяна на националната история и права на малцинствата за сметка на етническите българи. Като не съобразяваме някои неша сме обречени да изчезнем ЗАВИНАГИ, НЕИЗБЕЖНО Е!

    Коментиран от #18

  • 13 дийп шийт

    29 25 Отговор

    До коментар #11 от "Добрутро":

    По-вероятно да се е скапало нещо Слънцето и да гръмне скоро и затова да занимават мравчиците с глупости, и да не погледждат нагоре.
  • 14 яяя

    59 34 Отговор

    До коментар #3 от "Гойко Митич":

    Това е вън от всякакво съмнение!!! Плюс втора вълна покрай изборите в САЩ!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 РУСИЯ-СУРОВИНЕН ПРИДАТЪК НА ЕВРОСЪЮЗА

    51 113 Отговор
    А НЕМА ЛИ УТРЕ СЛЪНЦЕТО ДА ГРЪМНЕ.......ТОВАРИЩ ПУТИН

    Коментиран от #65

  • 18 Софиянец

    66 160 Отговор

    До коментар #12 от "Българина":

    Един българин не може да развява чуждо знаме и да защитава чужди интереси. Ти си небългарин, предател и полезен идиот. Няма такъв път България вече, ние винаги сме били свързани с Европа, а ако случайно някой полуидиот се опита да промени курса седнал в министерско кресло ще бъде изрит с лопати, тези протестчета ще му се сторят детска игра. Цяла София ще се изсипе на ларгото и ще бутне правителството.

    Коментиран от #36, #37, #43, #61, #70, #105

  • 19 Велик

    154 55 Отговор
    Велик!Единствения ПОЛИТИК!Респект!
  • 20 еш па тоа

    59 42 Отговор

    До коментар #7 от "Софиянец":

    Що така не ти издържат нервите рано сутрин,чиче?
  • 21 д-р Ох Боли

    47 68 Отговор
    Да разбира се. Първо ще изчезнат джуджета. Хахахаха
  • 22 Иванчо, ученик от 9-ти клас

    27 4 Отговор

    До коментар #1 от "Лилипутин":

    Да му се пишат неизвинените отсъствия и да бъде изключен от училище преди Коледа. За нас наказания, а за него не, така ли?
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Това

    78 40 Отговор

    До коментар #8 от "Не щем Путин":

    е намек. Защото взривяването само на една мощна ядрена бомба в Йелстоун ще доведе до тектонични и климатични промени в невъобразими размери.
  • 25 Софиянеца

    106 40 Отговор

    До коментар #7 от "Софиянец":

    Е селянин не се прави, че си от София в София казваме по стълбовете. Слушайте презина РФ Владимир Путин за да, не ви се налага да слушате министър Шойгу по късно соросоиди долни!

    Коментиран от #31

  • 26 Винету

    53 114 Отговор

    До коментар #5 от "Вечна дружба":

    Е, нали бяхме 45 години с ‘братска’ Русия. Нещо хубаво да си видял?

    Коментиран от #35, #51

  • 27 Бойко Борисов ви трови и краде ежедневно

    37 36 Отговор
    Нито дума за тектоничните работи. Факти треска ги тресе БОЙКОВА И ОТ ДАНС. ИСКАТ ВИ ПЪЛНИТЕ ТЕКТОНИЧНИ ДАННИ
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 XMAN

    45 47 Отговор
    НЕ Е МНОГО ВЕЛИК СЛЕД КАТО ГО ПРИЗЕМИХА С КОВИДА, ТА ЧАК 2 МЕСЕЦА НЯМАШЕ НИ ГОВОР НИ КАРТИНА.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 да питам аз

    38 38 Отговор

    До коментар #15 от "РУСИЯ-СУРОВИНЕН ПРИДАТЪК НА ЕВРОСЪЮЗА":

    А стига бе, ма ти верно ли си верваш на дивотиите, а?
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Ежко Бежко

    136 39 Отговор

    До коментар #18 от "Софиянец":

    Няма нищо антибългарско да изредиш фактите каквито са. Казваш че България винаги била с Европа. Кога по-точно? От времето на кръстоносните походи, през времето на Отоманската Империя, та до ден днешен Европа е била враг на България. Учи история преди да се изхвърляш.

    Коментиран от #42

  • 37 Сух

    44 37 Отговор

    До коментар #18 от "Софиянец":

    Абсолютни тъпотии, все едно приказваш на себе си.Погледни си границите и държавните си учреждения, какви флагове има..
  • 38 jorj

    39 88 Отговор
    Единственият проблем е, че за джуджето трябва по дълго въже!!!!! И след това да видим дали няма да измръзне?!.
  • 39 Грейс

    86 36 Отговор
    Браво на Путин! Има да по чакате постепеенния срив на Русия, но вашето погребение не е далече заедно с всичките ви марионетки.
  • 40 Ще заспиш...

    34 31 Отговор

    До коментар #2 от "заспал":

    ...Окончателно,ако почнат войната...!
  • 41 Право в целта

    85 38 Отговор
    точно като руските ракети: Публикувано във факти.бг: “да не се простудим на вашето погребение", заяви Путин.
    Който си мисли, че Русия е "малка хапка", ще трябва да си промени мнението.

    Коментиран от #87

  • 42 Българин

    74 38 Отговор

    До коментар #36 от "Ежко Бежко":

    Европа е враг на България още много преди кръстоносните походи. Софиянец незнам кой,кой ще измете за всеки случай си стегни сака,че скоро ще се случват интересни неща.
  • 43 География

    58 38 Отговор

    До коментар #18 от "Софиянец":

    Тя Русия е най голямата държава в Европа ако не знаелш неграмотнико. А,, Индийско океанския съвет на БГ" на какво мнение е? Атлантичски съвет може да има в държави които имат излаз на Атлантика хахаха срам!
  • 44 Гост

    13 25 Отговор

    До коментар #8 от "Не щем Путин":

    Хм, тектониката понятие, с което работи активно геологията, да не си се объркал нещо? Не зная какво отношение към факта, че наистина здравата ще се разтресе политиката и икономиката в целия свят има някаква снимка на Путин на кон, на който той ял.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 наблюдател

    38 55 Отговор
    Путин е пътник.

    Коментиран от #50, #71

  • 48 Гост

    15 19 Отговор

    До коментар #3 от "Гойко Митич":

    Да, така е. Путин трябва да прави много компромиси, както вътре в Русия с разните там кланове,така и на международната арена. Ако иска да запази целостта на Русия.И относителната и суверенност. Не забравяй, че Русия получава долари, когато търгува с нефт и газ. А вътре в страната Путин няма власт да уволни нито един директор на крупна банка,дори открито да работи срещу интересите на Русия. Такива са законите, банкарскара мафия се е подсигурила.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 незнайко

    36 32 Отговор
    За близо месец са загинали 5000 души от ВОЙНА а в СВЕТА се надува балона на КОВИД 19 !!! ХОРА , НЯКОЙ ИЗКУСТВЕНО ПРАВИ ТОВА !!! За вируса, че е излязъл от ЛАБОРАТОРИЯ вече не се говори !!! Той ще стане като СПИН, който го хване и не умре, ще го носи цял живот !!!
  • 53 Генерал

    42 79 Отговор
    Те руснаците ни заплашват вече 75 години с тектонични промени и унищожаването ни, ден и нощ, но всъщност не смеят даже да пръд.ат в посока към НАТО, че ще им стане много лошо няколко минути минути след ''пръднята'':) Какви са войските които ни държат на власт в България? 10 брoя F16 c ядрeнo oръжиe, 46 хeликoптeрa Aпaчи, 12 тaнкa Eйбрaмc ca бaзирaни зa пocтoяннo в ceкрeтни aмeрикaнcки бaзи в Бългaрия, плюc тoвa и двa рaзрушитeля ca нa рoтaциoнeн принцип нeпрeкъcнaтo в чeрнoмoрcкитe ни бaзи, кoитo cкoрo щe cтaнaт и бaзи нa CAЩ зa oтпaдaнe нa дoгoвoрa Мoнтрьo. Caмo 4-5 хeликoптeрa Aпaчи мoгaт дa унищoжaт бългaрcкaтa aрмия зa oкoлo 2 чaca пo принцип aкo нeщo ce пooбъркaт и рeшaт дa пoпрoтecтирaт и тe, нo нямa кaк дa ce вдигнe пoвeчe oт eднa дивизия нa път зa Coфия и зa учacтиe в прoтecт в пoмoщ нa Рaдeв... Хипoтeтичнo, aкo ce cлучи, тaкaвa кoлoнa щe бъдe унищoжeнa зa 15 минути caмo c двa aмeрикaнcки хeликoптeрa oт бaзирaнитe у нac! A aкo хипoтeтичнo ce вдигнe и жaндaрмeриятa и ce пooбъркaт и тe дa ce влeят в прoтecтa, oт приcтaнищe Вaрнa мoгaт дa цeлнaт брoнирaн aвтoмoбил нa жaндaрмeриятa и дa гo кaчaт нa мяcтoтo нa звeздaтa нa кoмуниcтитe нaд пaртийния дoм c Тoмaхoук oт рaзрушитeлитe или дa гo вкaрaт дирeктнo в кaнцeлaриятa нa Дoндукич 2. Тaкa чe cпукaнa ви e рaбoтaтa и cи нaлягaйтe пaрцaлитe зa нoвaтa пaртидa F16 кoитo купувaмe ниe, a щe плaщaтe виe:):)

    Коментиран от #99

  • 54 Странджата

    37 34 Отговор
    Все едно каза жална ви майка ако се еб.вате с нас.Проблема е че не тектонични промени предстоят а териториални и миграционни.Европа е станала врящ казан във която от 80 години не е имало чистка.Дано да се усетим на време и да си изтеглим семействата на безопасно място преди да предрешат съдбата на държавите.
  • 55 РУСИЯ-СУРОВИНЕН ПРИДАТЪК НА ЕВРОСЪЮЗА

    36 36 Отговор
    ЦАРЯТ КАЗА.........ПИЯНИТЕ МУЖИЦИ СА ВЪВ ВЪЗТОРГ
  • 56 павел пенев

    53 36 Отговор
    Както винаги, е успял да посочи най–важните акценти на международните събития.Действително нашето място е до Русия!
  • 57 До турчолята

    28 33 Отговор
    Путин заяви, че след няколко месеца, март 2021 г., в 200-годишнината от независимостта на Гърция, той ще присъства на честванията на годишнината.
  • 58 Направете си

    28 30 Отговор
    изводи - в три изречения, казва какво ще стане и ще се случи следващата година ...
  • 59 стоян

    40 50 Отговор

    До коментар #5 от "Вечна дружба":

    До 5 ком -Прав ти път другарю при бедните руснаци с минимални заплати от 260 лв=Аз не съм чул някой да е емигрирал в Русия от моите приятели и познати

    Коментиран от #66, #81

  • 60 Хахаха

    51 37 Отговор
    Руснаците не ги мислете, имат огромни природни залежи на почти всичко могат да си позволят да изкарат още дълги години ...

    Коментиран от #69, #115, #116

  • 61 А след това

    17 31 Отговор

    До коментар #18 от "Софиянец":

    ние от прованса ще се изсипем в Софето и ще ви разтаковаме фамилиите.
  • 62 2020

    50 35 Отговор
    Русия е Империя.Президентът Вл. Путин е най-влиятелния политик в света.На нискочели и изрусени индивиди/тръмп, Б.Борисов,-не виждам други с толкова ограничен интелект/,не е нужно да се обръща внимание.Но ,Путин ще предложи да разговарят при равни условия/с ясното съзнание че Русия е силната страна/. Силният е винаги по-мъдър.У сащ не виждам нито разум ,нито мъдрост.Имаше едно изречение ,което подмазвачите/български медии/ на Герб пропускат:"Русия е защитена много добре-думи на Путин/за тези ,които си правят оглушки ,става дума за военната защита на границата на РФ/.

    Коментиран от #75, #77

  • 63 коджак

    31 20 Отговор
    След една ядрена война всички ще са мъртви, включително и тези, дето се канят да присъстват на нечие погребение. No way!
  • 64 Баце

    32 32 Отговор
    Само Русия и Китай са достатъчни за да се чувства САЩ зле, а сега другаря Путин лееекичко съблазни и Германия т. е. Европа със Северен поток 2 направо на всики с 200,Ердо е негов още със случая със самолета и преврата в Турция. Многополюсния свят, това е сбъднатата мечта на всеки добър шахматист, а Москва има отлична школа с вековна традиция. Както казва Големия бял брат: Гейм оувър. Леко и без резки движения.

    Коментиран от #67

  • 65 ПО СКОРО ЗЛОБАТА ЩА

    7 26 Отговор

    До коментар #17 от "РУСИЯ-СУРОВИНЕН ПРИДАТЪК НА ЕВРОСЪЮЗА":

    ПРЪСНЕ ЗА НАША РАДОСТ....
  • 66 ПОГЛЕДНи Трафика на автомобили

    12 27 Отговор

    До коментар #59 от "стоян":

    Там където разстоянията са хилядократно по големи от тук и ща проумееш че с 200 лева НЕ може да си бръмчиш така с колата....

    Коментиран от #76

  • 67 Рико

    17 10 Отговор

    До коментар #64 от "Баце":

    Никакви воини световни няма да има, богатите не искат ,бедните не могат. А и ги е страх. Само теоретично : Америка има доктрина за водене на две големи войни едновременно. Тях не могат да ги изненадат. Внимаваите какво за Германия говорите! Реваншизмът им е вроден. Този път американците няма да ви спасяват. Не зная за Пекин, но с Турция и Германия Кремъл много да внимава!
  • 68 Простите неща са гениални

    14 25 Отговор
    Има нещо дълбоко иронично в това, че позитивните възгледи за обединението на човечеството по света се свързва с хармония, мирно съжителство и сътрудничество, както и със запазване на националния суверенитет. Говоря за ирония, защото в действителност имаме богат елит с подбрани марионетки, които да ни казват какво можем да правим или какво не можем да правим.
  • 69 Рико

    33 26 Отговор

    До коментар #60 от "Хахаха":

    При една война всякаквите тръбопроводи са перфектната мишена. Нямаш ли складирано - умираш. При война тръбите и железниците изобщо не ги брой! С едно -бум- и всичко спира,а няма да е само едно.Москва ,освен всичкото друго нямане,няма и инфраструктура да воюва. За да пренасяш войска до границата пътища трябват!
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Въпржс

    17 2 Отговор

    До коментар #5 от "Вечна дружба":

    Ъъъ на колко водки си?

    Коментиран от #88

  • 73 Хаха

    2 1 Отговор

    До коментар #70 от "Еййй":

    Не е цяла, само една четвърт и една друга четвърт, която живее от нея.
  • 74 Гост3

    4 7 Отговор

    До коментар #4 от "д93кй9":

    Да, Христос ще дойде и който е праведен ще живее,а който не е-в пъкала
  • 75 Гост3

    11 2 Отговор

    До коментар #62 от "2020":

    Ти си предател !
  • 76 А ти погледни географската карта

    25 12 Отговор

    До коментар #66 от "ПОГЛЕДНи Трафика на автомобили":

    Две трети от руснаците живеят в европейската част на Русия. Какъв трафик какви разстояния?
    Защо не сравниш със САЩ? Самия факт, че ти идва на ум да сравняваш с България показва колко зле е Русия.
  • 77 Хаха

    34 21 Отговор

    До коментар #62 от "2020":

    Ха ха империя. По-точно разпаднала се империя с икономика колкото една Холандия. Няма такива империи в световната история, които да не могат да нахранят населението си. Такива империи изчезват.

    Коментиран от #91, #102, #109

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Брат Чет

    8 30 Отговор

    До коментар #2 от "заспал":

    Брат'чет, за сега только 'хорошая еда и отдих'. След 20 годинки е почваме войната.
    Бойче Методив БорисОФ га' беше в Россия кво' вика на Патроня..- 'Боолшоое благодаря' - Ей на гледаш ли, Българския Канцлер кък са а научил тез чужди езици му се невиди му се Отдаватт Ханглйски, Швабски, Руски, французки -от де да го Погледнеш е 'китка росна'. Фърси - е! А пък червеното евро,пеечения тиквеник, Карате-то (нинДжа е) и крадене-то на коли са му Любими!
    Е по някой път много се вживява грабва калашника и са ерчи и плаши на пътя Българската милиция по магистралите, що го спирали - това га' беше с черния Шлифер (ала Батман) ама тва беше бая минал епизод.
    Ай останете си със Здраве и Сполука
  • 80 ТОЧКАТА

    4 4 Отговор

    До коментар #78 от "Европеец":

    ти знаеш ли КЪДЕ Е Европа!!!!!?????
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 xyйло пидаPAZ

    32 11 Отговор
    какво беше това "путин" ва? Водка путинка ли?
  • 83 микро пидаPAZ

    30 10 Отговор
    Ko беше туй путин ва? Нящо за пийване ли. Кат водка путкинка?
  • 84 путиняка

    29 9 Отговор

    До коментар #10 от "Псевдоним":

    Великан е я. Кат стъпи на табуретката, направо стига месечината.
  • 85 ВинетуСъм

    7 27 Отговор

    До коментар #2 от "заспал":

    Бе то войната да почва ама пак сме от грешната страна на фронта!
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 передавой

    32 4 Отговор

    До коментар #41 от "Право в целта":

    Кой ракети, олгин,тея дето вместо в Капийско падат в Баренцово море ли?
  • 88 пуйлото

    24 8 Отговор

    До коментар #72 от "Въпржс":

    Той пие само бояришник, че копейките не стигат за водка
  • 89 В.В.П.

    7 27 Отговор
    Щом го каза В.В..Путин,значи е наистина така...Дано КОВИДА да изпържи политиците ,, все пак те най вярват в него....Дай божи.!!..Трезво погледнато... България ,не може да си позволи враг ,като РФ...Тя има един голям,, Турция..ТЕКТОНЪТ СЕ КЛАТИ
  • 90 В.В.П.

    6 24 Отговор
    Европейска Русия ,е колкото ,,другата ЕВРОПА,,..Т.е. Русия в Европа е половин Европа...Турция държи малко земя в ЕВРОПА и тя е българска....Дано да почва ,,Тектонита,,
  • 91 В.В.П.

    0 22 Отговор

    До коментар #77 от "Хаха":

    Хахахаахааахааааха..
  • 92 Путин

    21 17 Отговор
    ..." ...да не се простудим на вашето погребение"!!! Такава циничност дори Хитлер не си е позволявал. Имах по- добро мнение за него. Но има БОГ!

    Коментиран от #94, #96

  • 93 Доцента

    26 20 Отговор
    Путито се прави на играч,но накрая ще търка наровете в Хага.

    Коментиран от #98, #101, #110

  • 94 Гост

    4 21 Отговор

    До коментар #92 от "Путин":

    Има потенциал средства оръжие прав е.
  • 95 Ку КУ

    0 4 Отговор

    До коментар #3 от "Гойко Митич":

    Само Бойко може да е....
  • 96 В.В.П.

    9 19 Отговор

    До коментар #92 от "Путин":

    Така е Путин,,С циниците си ,,ЦИНИЧЕН..ИНАЧЕ ,НЯМА ДА Е ЧЕСТНО...А, с нормалните,нормален..
  • 97 Грух

    12 30 Отговор

    До коментар #8 от "Не щем Путин":

    Като ти гледам минусите, само ти го не щеш прозападний ми палячо.
    Слава на Русия !
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Ха ха

    4 21 Отговор

    До коментар #53 от "Генерал":

    Ти пожарникар или си автоджамбазин.Личи си ,че войник не си бил.
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 За доцента

    20 27 Отговор

    До коментар #93 от "Доцента":

    Доцентее! Праговете на Хага трябваше да търка клинтан,както и
    следващите президенти на краварни
    ка. Унищожават държави, създават
    войни, задължават те кой да мразиш
    Само да не забравят, да погледнат
    какво става в собственият им кра
    варник. Да не говорим, че те пуснаха
    и вирусът в Китай, но стигна и до тях
    Тези разбойници са сегашните гра
    бители и унищожители на всичко раз
    лично от тях. Хранят се с войни, защо
    то са безродници без нация и затова
    нямат и история! Тяхната "" история"
    е да се гърмят на прашна улица или
    да избиват индиянци!
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Защо

    1 1 Отговор
    122 каза каквото е истина, защо го затваряш!??
  • 104 Чочо

    6 19 Отговор

    До коментар #8 от "Не щем Путин":

    Никой не те пита тебе! Тези които ти
    ги искаш, виж до къде ни докараха и
    ще видиш къде ще ни вкарат.!
  • 105 За софиянецът

    10 21 Отговор

    До коментар #18 от "Софиянец":

    Ти не си никакъв софиянец. Кое не е
    правилно в мнението на "българина"? Всичко е много точно! Щял да дигне
    София! Стига с тези седерастки глу
    пости. България загива, той ще ми
    политиканстваш. Стига идеологии!
    Необходими са спешни начинания да
    спасим малкото останало от България!!
  • 106 Немо

    10 17 Отговор
    Никой няма да започне ядрена война! На никой не му се мре! Америка я чака бедствие, природен катаклизъм, който ще доведе до други там. Крадците и жандармите на целия свят ще почувстват силата на Бог.
  • 107 Ето е истината

    16 8 Отговор

    До коментар #10 от "Псевдоним":

    Света отдавна е пропуснал погребението на русия ,такаче няма страшно да се простудим
  • 108 Пенсионер

    4 29 Отговор
    Чета всякакви писания на хора, вземащи отношение по въпроси, касаещи Русия, руския народ, политици в Русия и т.н. Не мога да си обясня невежеството на много от коментиращите, освен че може би случайно чуват за тази страна и народа й и тогава всякакво тяхно писание граничи с пълна неистина или неграмотност. Сигурно не са живели-работили там, не познават руснаци /рускини, не са вкусили от битието им, но да бяха вникнали поне в поведението на Русия през годините на последната значима война-Втората световна! Руснаците, и военни и цивилни, и граждани и селяни, и мъже и жени- ПРОСТО НЯМА КАК ДА БЪДАТ ПОСТАВЕНИ ПОД ЧУЖДО РОБСТВО, ДА БЪДАТ УНИЩОЖЕНИ КАТО НАЦИЯ, ДА БЪДАТ НАСЕРИОЗНО МАЛТРЕТИРАНИ ИЛИ ОБИЖДАНИ ОТ ЗЕМНИ ХОРА И СИЛИ- ДОКАТО СА ЖИВИ- А СА СЪС ЗНАЧИТЕЛНА ЧИСЛЕНОСТ И ТЕРИТОРИАЛНА ЧАСТ ОТ ПЛАНЕТАТА!!!
    Необходима е повече от сериозна ориентация към по-сериозно поведение и вникване в този феномен на планетата ни!
  • 109 inchhigh faggot

    29 0 Отговор

    До коментар #77 от "Хаха":

    Холандия даже им е много - на Бурунди или Сиера Леоне.
  • 110 Професора

    27 1 Отговор

    До коментар #93 от "Доцента":

    Ако въобще стигне до Хага - а по стара рАЗИЯтска традиция не висне на месарски ченгел от кремльовската стена.
  • 111 Лeкo дa нe

    27 1 Отговор

    До коментар #5 от "Вечна дружба":

    ce нac...рeш oт прeхлacвaнe пo любимия прeзидeнт!
  • 112 Калоян

    1 10 Отговор
    Една и съща манджа се претопля постоянно ! - Владимир Путин - без ограничения във превъоръжаването на света ,няма как да просперира .....неща ,който нито една държава не е спазвала никога ,и няма и да спазва и за напред ! Надпревара във военната мощт м/у държавите е имало ,има ,и ще продължава да има !
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Кикимора

    0 2 Отговор

    До коментар #8 от "Не щем Путин":

    яденето на кон..."! Добро! Я иначе идиотски тъпо!
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 пуТкиняцитe

    15 0 Отговор

    До коментар #60 от "Хахаха":

    Въoбщe нe ги миcлим. Вcичкo cи имaт. Бoяришникa caми cи гo вaрят. Caмo нe знaм виe, бълхaрcкитe цeливaчи нa рAЗИЯтcки гъзoпрoвoд кo шъ прaитe, гa пeтрoлa cтaнe $5.оо бaрeлa.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания