Last news in Fakti

8 Ноември, 2020 16:58 7 730 36

Експерт: Имунната система на САЩ сработи

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • джо байдън

По думите на Петко Георгиев на Джо Байдън ще му отнеме месеци, за да формулира ясна политика спрямо Близкия изток

Експерт: Имунната система на САЩ сработи  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

„Имунната система на САЩ сработи. Светът си отдъхва от епохата „Тръмп“, макар че предстоят два болезнени месеца, в които Доналд Тръмп ще се опита с всички законови и извън закона начини да се задържи в Белия дом“. Това каза пред БНР журналистът и анализатор Петко Георгиев.

Според него списъкът с надежди към американската политика е неизпълним.

„Политиката на САЩ към ЕС, Русия и Китай ще се промени. Най-малко вероятно спрямо Китай, там икономическата конкуренция ще продължи. Джо Байдън познава на пръсти самата Русия. За ЕС и за НАТО резултатът е много добър. Избирането на Байдън е много лоша новина за т.нар. Балкански поток, ще има засилване на санкциите. Иначе, за България като цяло избирането на Байдън носи надежда“.

В предаването „Неделя 150“ Георгиев допълни:

„Светът е много променен. Тръмп нанесе тежки поражения върху отношенията между държавите и САЩ. Резонен въпрос е доколко един нов президент ще може да гарантира дългосрочна стабилност. Америка има ролята на партньор, който да се докаже, че на него може да се разчита в дългосрочен план“.

По думите на Петко Георгиев на Джо Байдън ще му отнеме месеци, за да формулира ясна политика спрямо Близкия изток.

„Не смятам, че ще се ангажира в нови военни конфликти. Но той няма да изостави партньорите на Америка... Тепърва предстоят месеци на тежки битки. Категоричната победа на Байдън ще направи тези битки по-болезнени, но няма да ги отмени“.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анти

    17 34 Отговор
    Комунисти, след като вече не сте такива дайте да премахнем комунистическите паметници?

    Коментиран от #34

  • 2 Жак Фреско

    32 9 Отговор
    Има квартали в Америка в които полицията не смее да излезе на улицата! Масата от хора ще направи нова система на управление ,неизбежно е.

    Коментиран от #5

  • 3 Дядо Джо

    38 15 Отговор
    Гответе се за трета световна. Долара вече никой не го иска. Трябва да обвиним Русия и Китай. О.К?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ти пък

    15 1 Отговор

    До коментар #2 от "Жак Фреско":

    Ми то и в Европа е така. В Швеция за Англия не говорим.
  • 6 Behemoth

    24 5 Отговор
    Така е, вирусът Тръмп е елиминиран....но вирусът ГЕРБ мутира непрекъснато и слабия имунитет на България не може да го пребори...
  • 7 БПФ

    53 9 Отговор
    Тоя ако имаше ум да разбере колко е глyпав, сам щеше да си метне примката на врата.

    Не, нещастнико - сработи имунната система на Дълбоката държава - политиците, навързани в гнусна мрежа от сексуални извратенячества, корпоративни зависимости и корупция - и подчинената им паразитна чиновнишка каста - заедно с шпицкомандите и от етнически и комунистически бандити, които искат само права и привилегии без задължения и искат да сринат най-великата държава на света !!!

    Цяла Америка на честните и трудови хора застана зад Тръмп !!! Тръмп събра повече гласове от който и да било друг кандидат за президент в историята на САЩ - БЕЗ нито една голяма медия на своя страна, но напротив - атакуван и умишлено очернян от всички големи медии, а и почти без подкрепата на собствената си партия - САМО от народната подкрепа !!! Тя бе толкова силна, че мерзавците, криещи се зад разпадащата се мумия байдън, трябваше да правят чудовищни по наглост и мащаб фалшификации, за да откраднат победата на президента и да набутат чучулото някак в Белия дом... но нищо не е приключило - ако Върховният съд не си свърши работата, народът ще се вдигне на революция !!! Дори сега в много градове десетки хиляди протестират в защита на правдата и президента, мнозинството са въоръжени !!! Само една искра трябва , за да пламне страшен пожар !!!

    Коментиран от #17

  • 8 Stéphanie 🎲

    19 2 Отговор
    И все пак Трънчо още не си е отишЪл 😂.Започнаха да пишат още на първия ден как Байдън е давал празни обещания на сульо и пульо тези които птазнуваха вчера по улиците на Америка 😂😉

  • 9 БПФ

    20 6 Отговор
    Не зная как да окачествя и опиша чувствата си към такива като тоя "АНАЛ-лизатор". Не изпитвам омраза, но някаква дълбока погнуса, дори когато комуникирам опосредствено - чрез жалките им бръщолевения и пасквили, чувствам, че съм се добпял до нещо мрсно и отвратително. Разбира се и някакво съжаление също.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Александър

    30 3 Отговор
    Байдън познава Русия на пръсти? Абе, Петко... ти на мокри вестници да си спал напоследък?
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 3,14К

    39 5 Отговор
    Експерта Петко Георгиев е от първите соросоидни метастази още от времето на това, което се наричаше СДС. Типично за всеки ....лизатор.
  • 15 Gen Gurko

    23 4 Отговор
    Този т.нар, експерт да напечата и навие на руло експертизата си и да я напъха дълбоко в г--а си.
  • 16 Тоя Петко

    22 3 Отговор
    Кой го излъга ,че става за нещо и разбира от него?
  • 17 Епа добре

    3 7 Отговор

    До коментар #7 от "БПФ":

    изпрати протестна нота чрез външно министерство, може би ще ти обърнат внимание
  • 18 ЦРУ

    25 5 Отговор
    ЕХОооооо.....Т.Н. БГ " ЖУРНАЛИСТИ ".............ГЛЕДАТЕ ли СНН...СКАЙ НЮЗ.....??????????? ....Върховният съд е РАЗПОРЕДИЛ - бюлетините .пуснати слез 3 ноември ДА СЕ БРОЯТ ОТДЕЛНО !!!!!! ЗНАЕТЕ ли какво значи това ???????? за ПЕНСИЛВАНИЯ ????? Тръмп водеше веднага след 3-ти със над 120 000 гласа . и Байдън ГУБИ 20 елест. гласа ...резултата остава 253 - 214...а при повторно преброяване Тръмп взима Пенсилвания......СЛЕДВА - МИЧИГАН.....Уиоминг......Джорджия....Невада и Аризона . НИКОЙ да не бърза !!!! Президента го ОБЯВЯВА Върх.съд ..а не СНН !
  • 19 Сух

    20 3 Отговор
    Ей заради такива мизерници като този коментатор страдат хората. Бая ще си патите в скоро време, което се очаква да дойде. Туко що четах, че главнокомандващия армията на Англия предупреждава за трета световна война. Нямаха търпение да стъпи педофила на власт за да задействат злото. А вий се радвайте, че демократ е спечелил. Скоро ще жъним бури..
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 тръмп

    23 3 Отговор
    Не светът, ид*от, а дълбоката държава си отдъхва! Педофилите на Холивуд, джендъри, крайно леви, нелегални емигранти, корумпирани чинивници, корумпираното СЗО, корумпираното ЦРУ и ФБР, Иран, Китай и т.н. Елитите пируват, средната класа затъва!
  • 22 Smooth Jazz

    15 2 Отговор
    Експерт по какво е този Петко? По готварство? По животновъдството? Защото големи глупости е наговорил. Явно не ги разбира тези неща изобщо.
  • 23 Архимандрит

    8 15 Отговор
    Имунната система на САЩ работи, но спря да работи на един важен за вас човечец...Човекът на Москва загуби изборите! Путин е тежко болен и трепери, а и едвам се държи на краката си /има клипове които доказват това/. Пита се от какво се разболя-от загубата на Тръмп или Господ го мачка вече…?? Близките му го молят да се оттегли от президентството от януари месец, но струва ми се, че вие поклонниците на Путин трябва да бъдете готови за кофти новина още около Коледа!
  • 24 Нане

    2 2 Отговор
    мдааа и е хубаво да си стоят на континента никой ги не иска!
  • 25 SSss

    13 6 Отговор
    И коя е имунната система на САЩ....Черните престъпници и третополовите джендъри.Тези ли ще управляват света.Смешници.За мен САЩ е най голямото зло на света,но демократите,в лицето на(мумиятя Д.Байдън) са по голямо зло от Тръмп.

    Коментиран от #26

  • 26 марони

    3 5 Отговор

    До коментар #25 от "SSss":

    Такова зло са,че стотици хиляди българи живеят там,и никой в любимата ти Русия-Путинская!

    Коментиран от #36

  • 27 Светът си отдъхна от Тръмп

    4 3 Отговор
    Хората излязоха масово да гласуват. Не знам дали са гласували за Байдън обаче с абсолютна сигурност гласуваха против Тръмп

    Коментиран от #29

  • 28 Bay bay bay

    1 3 Отговор
    Тръмп нанесе тежки поражения върху целият свят. Санкции, мизерия, вмешателство във вътрешните работи на страните, клевети,санкции,интриги, изигра лоша шега на Англия с брексита.....
  • 29 Тръмп Избирател

    4 1 Отговор

    До коментар #27 от "Светът си отдъхна от Тръмп":

    50% гласувахме ЗА Тръмп. Не искаме марионетката Байдън. Не че има каквато и да е опасност, Байдън да изпълни налудничавите предизборни обещания на демократите - това никога не се случва и беше просто празни приказки за да привлекат малцинствата и ПАК много от тях гласуваха СРЕЩУ Байдън. Не всички са прости мисирки.
  • 30 Габдулла

    0 0 Отговор
    След цялата гнусотия САЩ ще трябва десетилетия да се чистят от нея.
  • 31 Здрасти

    0 0 Отговор
    имуната система на 77 дядка се включи, Бейдън дали си ляга с памперс и дали си спомня кво е ял за вечеря ме интересува живо, или го избраха заради оня ямайко индийката дето ходи с кецки със значки по тях

    Коментиран от #35

  • 32 волен сидеров

    2 0 Отговор
    АНАТОЛИ НЕ СТАВАШ БРАТЧЕ

    Коментиран от #33

  • 33 волен сидеров

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "волен сидеров":

    И ДРУГО ДА ТЕ СВЕТНА братчеТ-НИТО БАЙДЪН НИТО ТРЪМП ЩЕ СА ПРЕЗИДНТИ мили мой за нищо не ставаш джурналист
  • 34 Паметници

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Анти":

    не се премахват! Те са знак за времето, култура, материален носител на отминала епоха. Навремето едни такива като тел са унищожавари ръкописи , останали от предишни времена, други са /и продължават да го правят!/ унищожавали религиозни пространства на техни предшественици и съвременници /Камбоджа, Афганистан, бомбардирането на манастири в Сърбия от НАТО/ - и вероятно са доволни от себе си. Паметниците са знаци на времето - но дали можем да четем и разбираме тези знаци - отговорът е белег за интелектуалност.
  • 35 Само си

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Здрасти":

    помислип - дали няма нейни /на вицепрезидентката на САЩ,де/ роднини и в България, имаме си доста от предселниците от Индия?
  • 36 В Русия

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "марони":

    има хиляди българи, така че твърдението "никой българин не живее там" е невярно . Въпросът е не къде живеят напусналите България, а защо я напускат.