Last news in Fakti

9 Ноември, 2020 10:17 3 738 29

Войник застреля трима души в Русия

  • воронеж-
  • русия-
  • стрелба-
  • войник-
  • убийство

Не са ясни мотивите за престъплението

Войник застреля трима души в Русия - 1

Войник уби трима души на военно летище край руския град Воронеж и се барикадира в поделението, предаде ТАСС, цитирайки източник от службите за извънредни ситуации в региона.

Инцидентът е станал на военното летище "Балтимор". РИА Новости предаде, че във Воронеж е предприета мащабна операция по залавянето на убиеца, в която са включени и безпилотни апарати.

"Военнослужещият започна стрелба, стреля от пистолет, който е взел от офицер. Трима души бяха убити. Нападателят се барикадира на територията на поделението", каза източникът от базата, цитиран от ТАСС. Според руските медии убиецът се казва Антон Макаров, на 20 години. Не са ясни мотивите за престъплението.

Информацията за стрелбата беше потвърдена и от Западния военен окръг, който отбеляза, че командването на звеното и правоохранителните органи търсят нападателя. Инцидентът е станал около 05:00 часа сутринта местно време.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ясно

    21 12 Отговор
    Сега този няма да е терорист, нали?

    Коментиран от #5, #13

  • 2 сектант

    25 17 Отговор
    99 процента съм сигурен, че са казали нещо накриво за водката му
  • 3 Факт

    11 9 Отговор
    Сапунка рано сутрин
  • 4 еш па тоа

    18 12 Отговор
    Тия па да не видят нещо от американците!
  • 5 Не е терорист!

    17 6 Отговор

    До коментар #1 от "Ясно":

    В "християнският свят" се наричат екстремисти.
  • 6 гей любовна драма

    25 15 Отговор
    в руската армия
  • 7 петухи

    9 7 Отговор
    Петухи. Товариш ляйтенатнт.
    Кто когото недотрахал, а начал трахатса с другого и вот......
    Драма
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 9 Отговор
    психопат
  • 10 Мужик

    25 3 Отговор
    Летище Балтимор звучи много американски
  • 11 ⚡ Хрониките на Евразия

    24 13 Отговор
    Нормално за деградирала армия , с неуставни отношения ..
    Че и Балтимор си кръстили военното летище .)))

    Коментиран от #14, #18

  • 12 Гоце

    12 5 Отговор
    Пияндета дай им водка и си гледай сеира
  • 13 Генерал BUF

    19 9 Отговор

    До коментар #1 от "Ясно":

    Бил ли си в казармата ? От тук виждам , че не си. Психологически службата в армията е голямо изпитание за младежите. Предварителните военно-медицински комисии дават заключение "годен", "ограничено годен" и "негоден" в повечето случаи на базата физически данни. Трябва да си регистриран в психиатрия, за да ти обърнат внимание в тази насока. Има и момчета, които дори не знаят, че са болни или лабилни. Посъпвайки на срочна служба в моменти на психическо напрежение се отключва проблема. В нашата армия войниците служеха сравнително близко до родните си места и това, заедно със свижданията и отпуските, оказваше благоприятно влияние. В руската армия, само за да се прибереш до родното място ти трябва поне една седмица. Руснаците имат много лоши традиции на тормоз от старите войници -"дедовщина", а и службата е професиеонално тежка. Всичко това , съчетано с лабилна психика, домашни или емоционални проблеми, води да подобни действия. У нас най-често такива произшествия ставаха при носене на вътрешната служба, на караулната (патрулната) служба, на оперативното и бойното дежурство. При тази дейност военнослужещите получават достъп до оръжие и боеприпаси. И тук стават всички бели - самоубийства, самонаранявания, злополуки, разчистване на сметки и какво ли още не. Всичко това е далече от тероризъм или екстемизъм. В армията има служби, които следят за всякакви други отклонения от нормалността. Така се хваща религиозния, политическия или расов естремизъм. Взимат се съ

    Коментиран от #24

  • 14 В.В.Бункеров

    16 5 Отговор

    До коментар #11 от "⚡ Хрониките на Евразия":

    Къде са русофилистиците да обяснят,че Балтимор е исторически руски град. Нещастници.
  • 15 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    3 12 Отговор
    Решил е да се прави на обикновен хАмериканец...

    Коментиран от #20

  • 16 Случва се

    14 2 Отговор
    Като му гледам на снимката каква е хърба, вероятно причината е тормоз. В руската армия все още съществуват порядките от едно време, нищо, че се води полупрофесионална.
  • 17 Като говедата

    5 8 Отговор
    По американски.Летище Балтимор,безразборно трепане на хора.Ценностите на модерната демокрация,с който света се гордее.
  • 18 ГЕРБ = МАФИЯ

    6 11 Отговор

    До коментар #11 от "⚡ Хрониките на Евразия":

    Защо си мислиш, че Балтимор е непременно хАмериканският град? Названието Балтимор произхожда от Балтийско море, нищо че е далеч от град Воронеж. Сам прецени кой от кого е откраднал името...
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 русия прокълната кочина на злото

    12 9 Отговор

    До коментар #15 от "ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ":

    В Руслямистан убийствата са 2-3 пъти повече от тези в САЩ шумкар

    Коментиран от #27

  • 21 ke da

    11 4 Отговор
    Не се надявайте истината да излезе на яве, все пак става въпрос за най-тоталитарната и потайна армия в света!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 пророк Исай

    6 2 Отговор
    Селекцията на комунизма , дава своите горчиви плодове ! Ленинско - с талинският строй , промени съзнанието на населението - АБСОЛЮТНА АПАТИЯ към ценностите на живота !
  • 24 BMW5

    5 2 Отговор

    До коментар #13 от "Генерал BUF":

    Не знам дали си генерал или редник от запаса, но леко опростяваш нещата. Дедовщината е нормална последица, да не казвам желано отклонение. За да върви войската напред трябва сериозна мотивация. Е, това е един от начините да докарат войниците до положение да не ги бърка какво ще стане като се хвърлят в боя. Голямото им безстрашие, с което се хвалят е безизходица в много случаи. В България дедовщината (извращения по нашенския речник) водеха най-често до самоубийства. Сигурно е имало хиляди случаи някой да заплашва тормозещите го, че ще ги избие, но накрая или нищо не прави или в краен случай се самоубива. Така че не се знае тоя руснак с лабилна психика ли е или просто е докаран до крайна фаза на безизходица.
  • 25 Боец

    7 1 Отговор
    Войска която дори когато побеждава дава повече жертви от противника
  • 26 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 2 Отговор
    бъдещ сериен убиец
  • 27 падналия 👿

    3 3 Отговор

    До коментар #20 от "русия прокълната кочина на злото":

    Тцъ, все още първенството е в САЩ! Статистиката смята убийствата на 100 000 души. Ако не се има предвид населението на страната, в случая на САЩ и Русия, се казва на, че в Русия са повече-пример, цитат за казаното:"В таблица 3 е показан броят на регистрираните убийства по отделни държави. Броят на убийствата на 100 000 души население (вж. фигура 3) разкрива низходяща тенденция при сравнение на средните равнища за периода 2007—2009 г. и периода 2010—2012 г.". Но Русия са 146,7 млн. а САЩ са 308 млн. население! А сега наложи убийствата на сто хил. души на цялото население и ще видиш за какво става въпрос!

    Коментиран от #28

  • 28 Абе, ако на руснаците

    5 3 Отговор

    До коментар #27 от "падналия 👿":

    им разрешиш като на американците да имат лично оръжие колкото си искат, както в америка, и им отвориш оръжеен магазин на всеки ъгъл, знаеш ли каква касапница ще настане.
  • 29 Българин

    1 0 Отговор
    Руски ценности!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания