Last news in Fakti

10 Ноември, 2020 21:09 2 823 5

Наводнения на остров Крит, коли са отнесени в морето

  • крит-
  • наводнение

Това е третият път в рамките на по-малко от месец, в който островът е засегнат от наводнения

Наводнения на остров Крит, коли са отнесени в морето - 1
Снимка: Shutterstock

Проливните дъждове на гръцкия остров Крит предизвикаха тежки наводнения, повредиха пътища, наводниха стотици домове и отнесоха автомобили в морето, съобщи "Асошиейтед прес".

Според местните власти най-тежки са щетите източно от най-големия град на острова Ираклион, особено в малки градчета и села, където училищата са затворени, а жителите са посъветвани да останат по домовете си.

В най-тежко засегнатите райони някои жители бяха принудени да търсят спасение на покривите на къщите, докато кални потоци влачат автомобили и отломки по улиците.

Това е третият път в рамките на по-малко от месец, в който островът е засегнат от наводнения. Очаква се проливните дъждове да продължат и по-късно във вторник.

Засега няма информация за пострадали хора, съобщава АП.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 6 Отговор
    БОЖИЧКО дано нама пострадали хора
  • 2 минчо

    7 1 Отговор
    И ВСЯКА СЕДМИЦА ТА ГИ ДАВИ ПАК ЩЕ ЖИВЕЯТ ДОБРЕ.
  • 3 Нтиислямист

    1 4 Отговор
    Дано само татааари да е отнесло.
  • 4 Велика Турция

    2 8 Отговор
    От къде на къде е гръцки остров? Както ВСИЧКИ Балкани, това е турска територия. Гирит също трябва да се върне в прегръдката на родината! Все още не сте разбрали нищо. Кипър, Сирия, Либия, Карабах и много други ..!

    Коментиран от #5

  • 5 ха-ха

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "Велика Турция":

    Само за Луната, как ще се разберете с македонците.