Last news in Fakti

13 Ноември, 2020 20:43 1 932 8

Криза в Сикрет сървис! Агенти с COVID-19 заради турнето на Тръмп

  • сикрет сървис-
  • доналд тръмп

Различни медии обвиняват за разпространението на заразата излагането на тълпи от хора без маски, присъствали на предизборните митинги на Тръмп

Криза в Сикрет сървис! Агенти с COVID-19 заради турнето на Тръмп - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Повече от 130 служители на Сикрет сървис са дали положителен тест за Covid-19 или са поставени под карантина, след като са влезли в близък контакт със заразени колеги, се казва в информация на "Вашингтон пост".

Предполага се, че заболелите са частично свързани с маратонската поредица от предизборни митинги на президента Доналд Тръмп, които се проведоха в различни щати в цялата страна в последните седмици на президентската кампания.

Според същата информация няколко близки сътрудници на Тръмп, включително началникът на кабинета на Белия дом Марк Медоус и политическите съветници Кори Левандовски и Дейвид Боси, също са се разболели от коронавирус.

Говорителят на Камарата на представителите от Демократическата партия Нанси Пелоси за пореден път нападна начина, по който администрацията на Тръмп се справи с коронавируса, държейки именно настоящия президент отговорен за предполагаемото заразяване с Covid-19 на поне 130 служители на тайните служби, които бяха натоварени да го охраняват по време на предизборните му митинги.

Според информации на различни американски медии, които се позовават на източници, свързани с персонала на Сикрет сървис, агентите, които са били или заразени с коронавируса, или в контакт с колеги, чиито тестове са били положителни, остават в карантина или изолирани, и извън служба.

Броят на служителите в Белия дом, заразили се с коронавируса се увеличава на фона и на общото нарастване на заразените в САЩ, като различни медии обвиняват за разпространението на Covid-19 излагането на тълпи от хора без маски, присъствали на предизборните митинги на Тръмп.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ковид 19

    3 0 Отговор
    Всички са без мозък 20
  • 2 Обикновен овчар

    3 0 Отговор
    Абе тез агенти ако им спрат нета и тока в слушалките и е тъмно дал няма да са наакат?

    Коментиран от #3

  • 3 Господин овчар

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Обикновен овчар":

    Ти хоро ли ще поведеш, ако знаеш , че blackout, докато охраняваш президент с „куфарче”.

    Коментиран от #6

  • 4 Перо

    4 0 Отговор
    Дрън,дрън,дрън.... . И тиквата ли е заразен от НСО,дето се крие по паланките,като лалугер.
  • 5 Доверие

    2 0 Отговор
    Татко ми някога ме поучаваше, че ДОВЕРИЕ се гради цял живот, а може да се загуби само за един миг. Та и медиите и журналистите така... да внимават. Моля ви !
  • 6 Кво каза?

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Господин овчар":

    Я ни преведи въпроса си,Козлодуе.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.