Last news in Fakti

13 Ноември, 2020 20:15 3 783 27

Байдън взе и Аризона, Китай най-после го поздрави

  • джо байдън-
  • сащ-
  • китай

Високопоставени американски щатски и федерални служители определиха проведения вот като най-сигурния в американската история

Байдън взе и Аризона, Китай най-после го поздрави  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Медии и социологически агенции отвъд океана прогнозират, че кандидатът за президент на Демократическата партия в Съединените щати Джо Байдън печели в щата Аризона и неговите 11 електорски гласа. Аризона избира демократ за президент за първи път от 1996-а. Така на практика би се циментирала победата на Байдън.

Опонентът му републиканец Доналд Тръмп все още не приема загубата.

Очакваната победа на Джо Байдън в Аризона ще му осигури 290 електорални гласа, 20 повече от нужните му да си осигури лидерския пост. Предстои обявяването на крайните резултати и в Джорджия, където с над 14 000 гласа води отново демократът, и в Северна Каролина, където води Тръмп. Но дори нейните 15 електорални гласа не биха обърнали резултата, тъй като републиканеца към момента разполага с 217.

И докато Русия изчаква официалния резултат, Китай отправи поздравления към очакваните следващи президент и вицепрезидент Джо Байдън и Камала Харис. Говорителят на външното министерство Ван Вънбин:

„Уважаваме избора на американците и поздравяваме г-н Байдън и г-жа Харис. В същото време разбираме, че резултатът от изборите в Съединените щати ще бъде утвърден в съответствие с американските закони и процедури“.

До момента Тръмп отказва да признае победа за Байдън и продължава да отправя обвинения за изборни измами в няколко щата. Някои от съдебните искове вече са отхвърлени, тъй като не са открити доказателства за сериозни нередности.

Междувременно, група от над 150 бивши служители в националната сигурност предупредиха, че забавянето на преходния период е „сериозен риск“.

А високопоставени американски щатски и федерални служители определиха проведения вот като най-сигурният в американската история.

В интервю за телевизия Си Би Ес, което ще се излъчи в неделя, бившият президент Барак Обама, разкритикува действията на Тръмп:

„Твърденията за широкоразпространени избирателни измами са мотивирани отчасти от това, че президентът не обича да губи и никога не признава загубата. Повече ме притеснява фактът, че други висши републиканци, въпреки че знаят, че не е прав, се съгласяват с него. Това е стъпка към делегитимизирането не само на встъпващата администрация на Байдън, но и на демокрацията като цяло. А това е опасен път“.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    14 3 Отговор
    Шегичката на Китай трябва да се проумее!
  • 2 ха ха

    21 4 Отговор
    най-сигурния вот в историята., Тия вече съвсем изплескаха легена.
  • 3 Саурон

    19 6 Отговор
    Байдън е рептил.
  • 4 Борката

    7 15 Отговор
    Русия ги е страх от Байдън!
  • 5 Новини

    17 4 Отговор
    Байдън е опипвал малки деца.
  • 6 Азз

    18 4 Отговор
    Добре, не мога да разбера, защо предлагат кандидат на 80 години, който след още някоя година ще е напълно изкукуригал...Толкова ли няма по-млади кандидати?

    Коментиран от #17, #20

  • 7 Дългият

    6 22 Отговор
    Хора,погледнете нещата както трябва...и се съгласете...Тръмп беше една голяма Грешка...
  • 8 Мони

    19 4 Отговор
    Стига с този стар, изхабен човек. Я изкара до всъпването си, я не. Само немислещи хора могат да гласуват за подобна управляема мумия
  • 9 стоян георгиев

    1 14 Отговор
    българските комунисти сега ще имат повод и причина да плачкат.путиновата марионетка бе ижвърлена наи-позорно от политиката и въпреки опитите му да лъже и деиства нечестно ще трябва да се раздели с властта.
  • 10 az # MAGA

    14 2 Отговор
    Пак либерална пропаганда! Председателят на Федералната избирателна комисия, аналог на ЦИК у нас обяви изборите за цитирам: "незанонни", заради изборните фалшификации! Отделно от това в Аризона ще има ново броене - ръчно!
    А китайците са поздравили Байдън и Харис, внимание с постигнатия резултат, а не със спечелване на изборите, при това ги поздравява външното им министерство, а не Си.... Почувствахте ли разликата???

    Коментиран от #11

  • 11 стоян георгиев

    3 10 Отговор

    До коментар #10 от "az # MAGA":

    ни едно от твърденията ти не е вярно.няма изявление в тази посока на шефа на американската цик.изборите се забавиха в аризона и са спечелени с достатъчно голяма преднина от баидън.китаиците поздравиха баидън като спечелил изборите.интересно обаче че тва е сигурно 20 тия ти лъжлив пост днес в посока защита на тръмп.не разбра ли че тръмп е загубил.няма връщане.дори и да пишеш по 1000 лъжливи поста дневно!

    Коментиран от #12

  • 12 az # MAGA

    10 1 Отговор

    До коментар #11 от "стоян георгиев":

    Пак не си в час с развитието на събитията! Вървиш сериозно след тях... :)))

    Коментиран от #14

  • 13 az # MAGA

    8 1 Отговор
    Актуалното състояние на вота към 13.11.2020 е:

    Тръмп - 232
    Байдън - 214
  • 14 стоян георгиев

    3 11 Отговор

    До коментар #12 от "az # MAGA":

    напълно съм в час.баидън е победител в изборите.твърденията на тръмп за машинации не са потвърдени от ни един сериозен източник.тва са фактите.баидън е новия президент на сащ и няма да стане нищо по-различно от това.аз пиша тук поне от 5 години и живи и здрави ще го правя още.ти обаче ще изчезнеш с ника си точно до десет дни като вече стане напълно ясно че тръмп си заминава.не че сега не е,но до десет дни няма да има и теория за друго!

    Коментиран от #15

  • 15 az # MAGA

    9 2 Отговор

    До коментар #14 от "стоян георгиев":

    Не се безпокой тук ще съм, за да ти отварям очите!
  • 16 1234

    0 0 Отговор
    Благодари на своите гласоподаватели.

  • 17 Име1

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Азз":

    Хората избраха Тръмп за накажат корупцията в Америка - блатото им сложи Байден най изкукалият кандидат някога да им покаже кой контролира нещата
  • 18 Бочаров Петко

    4 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Байдън взе и Аризона
    Да, ама не !
    Мeдии и coциoлoгичecки aгeнции oтвъд oкeaнa прoгнoзирaт, чe кaндидaтът зa прeзидeнт нa Дeмoкрaтичecкaтa пaртия в Cъeдинeнитe щaти Джo Бaйдън пeчeли в щaтa Aризoнa и нeгoвитe 11 eлeктoрcки глaca.
    Само прогнозират !
    Анатолий, Анатолий...мъка.
  • 19 Китай най после

    1 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Поздравът беше отправен от ГОВОРИТЕЛ на китайското правителство.
  • 20 ако е на осемдесе в българия или русия

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Азз":

    , Бившите или настоящите ком. страни. Центарална и южна африка, Бедната част на Азия- да. В германия, америка, канада, австралия, англия, франция, италия, испания, скандинавските страни, япония, южна корея, ОАЕ. Швейцария, другите развити страни-не.
    Схващаш ли разликата, в начина и продължителността на живота.
  • 21 Генерал от НАТО

    4 4 Отговор
    Китaй пoздрaви Бaйдън, зaщoтo китaйцитe ca умнa нaция и знaят, чe живoтът, икoнoмикaтa, кaпитaлизмът прoдължaвa въпрeки Руcия и Тръмп! Руcия нe пoздрaви Бaйдън, зaщoтo руcнaцитe нe ca умни, нo ca хитри и изпрaтихa в крaя нa 70-тe пo прoгрaмa нa КГБ двoйници, кoитo дa зaмecтят извecтни личнocти в CAЩ и други Вeлики държaви! Тoвa личи пo Тръмп, кoйтo знae пo-дoбрe руcки, oткoлкoтo aнглийcки...Вaжнoтo e, чe Руcия e дълбoкo изoлирaнa и oбгрaдeнa oтвcякъдe...Нe визирaм нeвинният руcки нaрoд, a Крeмъл и кoмунизмa тaм рaзбирa ce...
  • 22 гневна

    3 1 Отговор
    Леле, леле, каква ПРОПАГАНДА по ВСИЧКИ медии...Бидон и Камилата не са и никога няма и да бъдат президенти на САЩ.
    Вота в САЩ го спечели Доналд Тръмп !!!!
    И това, което предстои, е да се докаже в съда !!!
    В САЩ се извърши тотална /невиждана до сега по мащаби!/ ФАЛШИФИКАЦИЯ както с пощенския вот, така и със софтуера, обработващ гласовете.
    Камилата и Бидона може да си ВЪОБРАЗЯВАТ каквото си искат!
    Истината е друга, обаче!

    Коментиран от #24

  • 23 българин

    1 2 Отговор
    Абе русофили ( путинисти) , вие нали много мразите хамериканците, защо тогава сте се загрижили какво става в САЩ ?
    Америка не е тема за промити комунистически мозъчета. Там има утвърдена демокрация и бързо си поправиха грешката с нарциса Тръмп. Манипулации на избори има основно в авторитарните управления и те са винаги в полза на управляващите , така че е плоско да се вярва на Тръмп, че опозиционната партия манипулира изборите.
  • 24 факт

    1 3 Отговор

    До коментар #22 от "гневна":

    И да се гневиш, и да се пукнеш от яд ,фактите са си факти. Америка избра следващия си Президенти и той е Байдън. Американците не са като нашия прост матр,ял та да ги лъжат 10 г.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.