Last news in Fakti

2 Декември, 2020 21:12 6 702 32

Северна Македония обсъжда споразумението с България

  • северна македония-
  • преговори-
  • българия

Зоран Попов подкрепя преговорите

Северна Македония обсъжда споразумението с България - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Обсъждаме практическа пътна карта за прилагане на споразумението за добросъседство с България. Това обяви държавния секретар към македонското министерство на външните работи Зоран Попов, който е част от преговорния екип с България, съобщи НОВА Македония.

Обяснява се, че не се водят тайни преговори. Диалогът с българските представители продължава.

Обсъждат се различни документи. Възможно е да се въведе протокол за изпълнение на споразумението.

Пътната карта е част от текущия разговор. Търси се бързо прилагане на споразумението в различни области.

Разговори за македонския език не се приемат. Очаква се двете страни да постигнат споразумение.

Владо Бучковски беше обявен за специален пратеник в България. Северна Македония търси разбирателство за преговори с ЕС.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 choki

    11 8 Отговор
    Чакаме с нетърпение :\
  • 2 така така

    43 2 Отговор
    Ще обсъждат само СЛЕД като ги отрежем от преговорите за ЕС.
  • 3 Истината

    17 41 Отговор
    Македоно-българаска гигантомания...Смешно е, спрете се, че ни се смеят по чужбина. Най-древните, най-големите, най-умните...то бива комплекси за малоценност, ама чак толкова не бива!
  • 4 РЪМПЕЗИ

    19 8 Отговор
    АКО БЯХА АЛБАНЦИТЕ ПО МАЛКО ЩЯХМЕ ДА СЕ РАЗБЕРЕМ БЕЗ ПРОБЛЕМ...ПРОБЛЕМЪТ СА ТЕ...НИЩО ЛИЧНО КЪМ ТЯХ...ФАКТИТЕ СА НЕОСПОРИМИ...

    Коментиран от #24

  • 5 Софиянец

    45 8 Отговор
    Никакво споразумение, вето да им дойде акъла да се сетят кои са. Това ще ни помогне и на нас българите да се отърсим от руските лъжи! Въртяха го, сукаха го, наистина в момента мацква потрива ръце, но на финала ще реват, истината винаги излиза!

    Коментиран от #9

  • 6 Генералът

    25 0 Отговор
    Ся ке видим кой ке клекне пръви
  • 7 Обосновано

    42 5 Отговор
    прдположение ! Имам чувството, че Тулупа ще се опита да ни замаже очите с някакав анекс, декларация, протокол и др. и ще каже "Да" на сърбоманските келеши...
    Вето, докато не признаят, че до 1945 г. са били българи и езикат им е бил български !!
    не трябва да се започват преговори за приемане в ЕС преди да "македонцит
  • 8 Еххххххх

    41 1 Отговор
    Никакви отстъпки.истината да се знае.това иска България и САЩ да не се месят където не им работа.защото са адски неподтотвени и нищо не знаят за нас.а ни се пишат първи приятели....Ама истината трябво да излезе за историята и езика.стига комунистически пропаганди.Стига! Признаят ли тези неща.да влизат където искат и всики знае.че те са българи.даже и сърбите в чужбина си шушукат и се смеят.че македонците не знаят от кои са...
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Перо

    24 2 Отговор
    Пътната карта,преговорите,комисията и т.н.трябва да се разглеждат предварително,извън процедурите на ЕС,а РСМ не са в позиция да казват,кое не може да се разглежда! ВЕТО до решаване на БГ условията!
  • 11 Бибитко

    26 2 Отговор
    Само българските продажни и сервилни политици могат да се държат така все едно те са просещите, а не тези, които ясно и категорично формулират условията. Те се пазят повече от народа си, когото всячески се стремят да заблудят в угода на онези задгранични господари в Германия и САЩ, които им дърпат конците! Македонците знаят отлично това и ето защо се държат агресивно и нагло, сякаш не те молят за подкрепа да се влезе в Европейския съюз, а ние! Но Борисов е опериран, както от чувството за достойнство, така и от чувството за срам!
  • 12 Кольо

    34 2 Отговор
    'Македонците' са все още под робство. Само истината ще ги освободи!

    Коментиран от #13, #22

  • 13 Перо

    23 0 Отговор

    До коментар #12 от "Кольо":

    Нали в Библията пише:”и ще познаеш истината и истината ще те направи свободен”!
  • 14 Би ние

    4 17 Отговор
    Със С Македония ще се разберем, но как ще се оправим с Княжество България и Източна Румелия? Това е въпросът.

    Коментиран от #25

  • 15 123

    2 9 Отговор
    Браво нека си направят пътна карта и да постигнат целите си и влезнат в ЕС.Ако извършат всички реформи за да Бъдат приети в ЕС, скоро ще задминат България по качество на живот, ако не имат си образец от България какво ги чака ако не си вкарат ред в страната.
  • 16 Чуйте,бе, макета!

    2 13 Отговор
    Снишете се , както казваше бай Тошо, за малко, пък после, като дойдете в Европата, пак ке си пием ракийката заедно и ще гледаме сеира на политиците и историците. Те да се дракат, пък ние ще залагаме кой крив, кой прав. Който спечели - черпи! И пак ке си пиеме в името на единна Европа!
  • 17 Как така

    9 4 Отговор
    В СРМ се говори само на северномакедонски език. Промяна на името на езика за да се знае кой е техния език, че съществува от миналата година след споразумението с Гърция и такъм език се говори само в СРМ и никъде другаде.
  • 18 Езика са ви го "нагласили"

    17 2 Отговор
    сръбските комунисти, с цел да ви откъснат от България.Напишете истината-официален език-северно македонски, който е стандарт на българския език, толкова ли е трудно

    Коментиран от #19

  • 19 Д. Петров

    9 2 Отговор

    До коментар #18 от "Езика са ви го "нагласили"":

    По-сложно е: северо-западен македонски, който е диалект на българският.
  • 20 Потрес

    1 6 Отговор
    Засрамете се бе! Имаме памдемия да решаваме! Как може! Тулупи македонски!
  • 21 караПрас

    2 4 Отговор
    Зоки, нема ли да дадеш некое евро за да не думнеме Ветото и да те свалиме от власт?!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Сега е ред на Луната и Марс

    2 2 Отговор
    "Македония на два океана и три морета!" Това за трите морета са го взели от БУГАРСКИТЕ ТАТАРИ, ама двата океана са си придобивка от влизането в НАТО.
  • 24 ЦЪРВУЛ

    1 3 Отговор

    До коментар #4 от "РЪМПЕЗИ":

    Ами не чакай шиптарите, имаш турци на които следва да се порадваш.
  • 25 Атакист

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Би ние":

    Дай си адреса и бързо ще ти разрешим проблемите.
  • 26 Газдите

    5 0 Отговор
    В Македония куците власи истерично твърдят,че те са истинските антички македонци. Проблемът им е ,че по официалната статистика са 8-9000 пък искат да имат държава,история,език и култура. Към 1944г. пак по техни твърдения уж били 100-120 000. От тогава прогресивно куците власи се пишат македонци,женят/омъжват се за българи и по този начин като паразити създават хора-хибриди. Сега тези хибридни мелези са десетки хиляди,а може да отиват и към 100 000. Заедно със сърбоманите,турците и ромите тия хора са на всички водещи и ключови позиции в Повардарието и са фактическите стопански и политически ръководители на Македония. Бившият президент на Македония, Бранко Цървенковски, е от влашка семка, преселена от Албания в западна Македония. От по-известните у нас съвременни македонски личности с влашко потекло са: влах по майка е бившият президент Киро Глигоров; полувлах е и Любиша Георгиевски - бивш посланик на Македония в България и после председател на македонското Собрание; загиналия при ПТП популярен поп-певец Тоше Проески е родом от столицата на куците власи Крушево и истинското му име е Тодор Проя. Фамозната им "народна" певачка Есма Реджепова е ромка,както и плеяда македонцки културтрегери - Амди Байрам - пратеник во Собранието на РМ во повеќе мандати Неждет Мустафа - политичар, потпретседател на Владата на РМ Фаик Абди - политичар, пратеник во Собранието на РМ во повеќе мандати Мухарем Сербезовски - популарен поет и преведувач Бајрам Северџан - глумец Забит
  • 27 Газдите на

    5 0 Отговор
    Забит Мемедов - глумец, ѕвезда на филмовите „Дом за бесење“ и „Црна мачка, бел мачор“ Ферус Мустафов - виртуоз на повеќе инструменти, со светска популарност Неат Велиов - музичар, водач на Кочани Оркестар Вели Мумин - трофеен боксер Адријано Џеладин - сопственик на телевизиско студио во Франција Рахим Бурхан Мелез между сърбомани и власи е и ” кодификаторот на македонскиот литературен язик” Блаже Конески.Уснија Реџепова - била е македонско-српска певачица ромског и турског порекла Първият македонски генерал в ЮНА е влахът Михайло Апостолски. Албанците преди време с право възроптаха,че процентно според етноса те са изключени от властта. ОТ гореизложеното е видно,че и хората със славянско потекло,т.е. българите също дефакто и фактически са изключени от властта. Всеки,който волно или неволно кривне от античкомакедонцката линия безжалостно се елиминира. Не пожалиха и полувлаха Глигоров само заради това ,че 1-2 пъти намекна,че в Македония има Задкулисие. Поради същите причини спретнаха и катострофата на един от бившиге президенти Борис Трайковски. Зоран Заев само заради съвсем обтекаеми изявления го чака същата съдба - Длибоката држава, ке го утепа защото газдите на тая държава не са бившите българи,сегашни славо македонци...уж.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Европеец

    1 6 Отговор
    В минaлoтo нaциoнaлнитe кaтacтрoфи нa Бългaрия ca причинeни oт НAЦИOНAЛИCТИТE И ПAТРИOТИТE и днec бългaрcкитe кoмуниcти, нaциoнaлиcти и пaтриoти иcкaт и рaбoтят зa Бългaрия дa излeзe oт Eврoпeйcкия cъюз...E щe им ce пoлучи, a пък Мaкeдoния кoй знae зaщo, ce нaтиcкa и иcкa дa влeзe в EC зaщoтo тaм билo злe и e мнoгo лoшo, И никoй нямa дa ги питa бългaритe кaкви ca и кaквa иcтoрия имaт , зaщoтo в EC ce търcи и тoлeрирa oбeдинeниeтo нa Нoвoтo врeмe и миcлeнe , a нe ce търпят НAЦИOНAЛИCТИЧНИТE eзикoвo иcтoричecкитe cпoмeни oт минaлoтo и мeждунaциoнaлнитe c eтничecкo нaрoднa oбрeмeнeнocт зa принaдлeжнocт кoнфликти...!!!
  • 30 БЪЛГАРИН

    0 3 Отговор
    Баща ми е македонец от ОБИДИМ ПИРИНСКА МАКЕДОНИЯ.......АЗ ЖИВЕЯ В ГЕРМАНИЯ ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО.....БЪЛГАРИЯ ОСТАНА 6 МИЛИЙОНА.....ЦИГАНИ...ТУРЦИ......ПОМАЦИ.....В СМ 2 МИЛИЙОНА МАКЕДОНЦИ И АЛБАНЦИ.......КОЕ Е ПО ДОБРЕ...........?
  • 31 ИЛИЯ

    0 1 Отговор
    ВСЯКА ЖАБА ДА СИ ЗНАЕ ГЙОЛА.......КОГА Е БИЛА "СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ" БЪЛГАРИЯ......?
  • 32 Малко слонче

    1 0 Отговор
    Маквтата ще разберат че и тако и вако не става.Ще си седят още извън ЕС дълго и ще се редят за български паспорти.Докато албанците не решат проблема им.
Новини по държави: