Last news in Fakti

3 Декември, 2020 09:22 3 880 5

Испания определи колко души могат да се събират на едно място по Коледа и Нова година

  • испания-
  • коронавирус-
  • коледа-
  • нова година-
  • пандемия-
  • мерки

Министърът подчерта, че трябва да се действа предпазливо

Испания определи колко души могат да се събират на едно място по Коледа и Нова година - 1
Снимка: Shutterstock

Испанското правителство взе решение, заедно с регионалните власти, за Коледа и Нова година в едно домакинство да не се събират повече от десет души, заяви испанският министър на здравеопазването Салвадор Иля, предаде Ройтерс.

Целта на мярката е да бъде ограничено разпространението на коронавируса, предаде БТА. Взетото решение е смекчение на действащите към настоящия момент в Испания правила, съгласно които в едно домакинство могат да се събират най-много шестима души. Вечерният час на 24 и на 31 декември ще започва в 01:30 ч. след полунощ, а не както сега в 23:00 ч.

Въпреки тези смекчения пътуванията на хора между различните региони в Испания ще продължи да бъде забранено, като ще има някои изключения в периода от 23 декември до 6 януари, заяви Иля на пресконференция, като добави, че най-скорошните данни за коронавируса в Испания вдъхват оптимизъм.

Министърът подчерта обаче, че трябва да се действа предпазливо. Общият брой на заразените с коронавирус в Испания е над 1,66 милиона души, като това е един от най-високите показатели в Европа. Броят на смъртните случаи от вируса в Испания към настоящия момент е 45 784.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 -----

    11 2 Отговор
    Още малко ще им кажат с кой да излизат и какво нямат право да си говорят. Тотален фашизъм.
  • 2 Ний със Асан

    4 1 Отговор
    кът имами 11 ,ко да ги праим, на улицата ли да ги пратя полвинтъ ? Или у комшиити ? Ма те пък нямат домакинство.

    Коментиран от #3, #5

  • 3 ковид

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ний със Асан":

    До Нова година, има много време.
  • 4 ХАХАХХА

    4 1 Отговор
    ВЧЕРА БЯХ В ИКЕЯ ИСПАНИЯ ТАМ ИМАШЕ ХИЛЯДИ ДУШИ ,НЕ СПАЗВАХА НИКАКВА ДИСТАНЦИЯ НИКОЙ НЕ КАШЛИ ВСИЧКИ БОЛЕДУВАТ БЕЗСИМПТОМО,МАГАЗИНИТЕ ,ЧЕНГЕТА,ДОКТОРЧЕТА СГЪВАТ МАНГИЗИ РОБИТЕ НА ПОМОЩИ ЗА ХРАНА ТОТАЛНА ДИКТАТУРА.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.