Last news in Fakti

5 Декември, 2020 13:13 2 176 18

Нагоре! Рекорден брой новозаразени с коронавируса в САЩ и Русия

  • сащ-
  • русия-
  • коронавирус

Запазва се наблюдаваната от седмици тенденция всеки ден да бъде регистриран нов рекорд

Нагоре! Рекорден брой новозаразени с коронавируса в САЩ и Русия  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

САЩ регистрираха през последното денонощие рекорден брой новозаразени с коронавируса и починали. В страната е достигнат и пик на пациентите с COVID-19 в болница, а здравни експерти се опасяват, че епидемичната обстановка ще продължи да се влошава, съобщиха информационният агенции.

Университетът „Джонс Хопкинс“ съобщи вчера за рекордните близо 218 хиляди нови случая на коронавирус и 2879 починали за едно денонощие в САЩ. В страната с население от около 330 милиона души са регистрирани общо 14,1 милиона заразени с коронавируса и над 276 хиляди починали от причиняваното от него заболяване COVID-19.

Съединените щати са най-тежко засегнатата от пандемията държава. Те са на първо място в света по брой заразени и починали.

Броят на пациентите с COVID-19 в болници в САЩ достигна поредна пикова стойност, надхвърляйки прага от 100 хиляди (100 667). Запазва се наблюдаваната от седмици тенденция всеки ден да бъде регистриран нов рекорд.

Въпреки че началото на масовото ваксиниране на населението се очаква в обозримо бъдеще, здравни експерти очакват събиранията за Деня на благодарността в края на миналия месец и около предстоящите коледни празници да влошат епидемичната обстановка.

Стремителният ръст на новите случаи на коронавирус в Калифорния доведе до нови заповеди за локдаун. Капацитетът на интензивните отделения в най-многолюдния американски щат може да бъде запълнен до седмици, предупреди губернаторът Гавин Нюсъм.

Русия също съобщи днес за рекорден ръст на новозаразените на дневна база с 28 782 нови случая на COVID-19. От тях близо 8000 са установени в Москва. По този начин общият брой в страната от началото на пандемията е вече над 2,431 млн.

За последните 24 часа смъртните свързани с коронавируса смъртни случаи в Русия са 508, а общо вече са повече от 42 600.

В Москва днес започна масова ваксинация срещу COVID-19.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анти милиционер

    8 6 Отговор
    Здравейте, Ковидиоти!

    Коментиран от #3, #9

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Научен Факт

    15 0 Отговор

    До коментар #2 от "Корона вирус. 👑👑👑":

    Най-големият развъдник на Спин ще стане Западналая Европа и Сащ
  • 6 Гошо

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Корона вирус. 👑👑👑":

    Публикувано във факти.бг: Съединените щати са най-тежко засегнатата от пандемията държава. Те са на първо място в света по брой заразени и починали.
  • 7 Айде

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Корона вирус. 👑👑👑":

    направи си труда и изчисли спрямо населението. Тогава ще установиш че по нашите критерии,те грябва да имат по 70-80 000 на ден!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Курнелия

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Анти милиционер":

    Имаш право на свободен достъп до ковид отделенията, нали знаеш
  • 10 В.В.П.

    1 0 Отговор
    Пламна САЩ, Русия, Китай,,и целия свет.Франция,Спаин,. Итали,.И ко ще правим???
  • 11 Е, казал си

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Корона вирус. 👑👑👑":

    И не си познал. Явно говеждите са най-зле.
  • 12 стоян георгиев

    3 4 Отговор
    русия лъже за болни и починали.ситуацията в русия е подобна на тази у нас като смъртност демек много висока.властите там фалшифицират данните яко!

    Коментиран от #15

  • 13 Гост1

    4 0 Отговор
    Нормално за пандамия от нов вирус втората вълна да е по-силна! Не е нормална реакцията на докторите! Не е нормално отношението на докторитр! Не е нормална реакцията на държавата мерки полвинчати ама иначе бориме вируса помощи за бизнеса и хората пострадали финансово само на хартия и по медии и студия! Абе общо взето в България единсвеното нормално нещо е развитието на вируса за съжаление!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 а ти откъде

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "стоян георгиев":

    знаеш? или да ти се намират пръстите на работа, чаткайки по клавиатурата...
  • 16 стоян георгиев

    1 0 Отговор
    гледах едно изследване в дегестан.там от 1000 умрели държавата бе обявила 26.дегестанците се чудеха как има толкова малко умрели като те само в едно село имали толкова.наложи се тяхната звезда в мма да излиза по медиите и да призовава местните да се пазят.бащата на въпросния нурмогамедов също почина от ковид.та в русия е пълна дезинформация на тема вируса!руснаците не постъпват за първи път така!
  • 17 Групово

    0 0 Отговор
    Това е защото плебса пак пренебрегна мерките за деня на благодарността. Сега отново ще ги пренебре за коледа и нова година. Оправия няма.
    При 14 милиона регистрирани заразени, истинските заразени са около 140 милиона, почти 50% от населението в САЩ.
  • 18 любопитен

    0 0 Отговор
    Всеки ден , нови рекорди - книгата на ГИНЕС , ще се изравни по обем с трудовете на ЛЕНИН !