Last news in Fakti

8 Декември, 2020 09:25 1 476 5

Нулев напредък! Без пробив и след втория разговор между Фон дер Лайен и Джонсън

  • великобритания-
  • брекзит-
  • урсула фон дер лaйен

По всичко изглежда ще станем свидетели на политическо шоу в близките дни, когато двамата лидери ще обсъдят на физическа среща в Брюксел дали препятствията могат да бъдат преодолени

Нулев напредък! Без пробив и след втория разговор между Фон дер Лайен и Джонсън - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Вторият телефонен разговор между председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и британския премиер Борис Джонсън не доведе до пробив в преговорите за бъдещите търговски отношения след Брекзит между Брюксел и Лондон.

В съвместна декларация на Фон дер Лайен и Джонсън се казва:

„Съгласихме се, че условията за финализиране на споразумението не са налице, заради оставащите значителни различия по три ключови въпроса: лоялната конкуренция, механизма за съблюдаване на новите правила и риболова. Поискахме от главните преговарящи и техните екипи да подготвят преглед на оставащите спорни моменти за обсъждането им на физическа среща в Брюксел в близките дни“.

Политическият кореспондент на Би Би Си Ник Иърдли коментира, че преговорите между експертните екипи са от значение, но в крайна сметка слагането на подпис е политическо решение, така че по всичко изглежда ще станем свидетели на политическо шоу в близките дни, когато двамата лидери ще обсъдят на физическа среща в Брюксел дали препятствията могат да бъдат преодолени.

Още не е ясно кога ще бъде срещата, но се очаква четвъртък да е важния ден, защото събиращите се на срещата на високо равнище европейски лидери е добре да имат нещо, което да дискутират.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баирбудала

    12 0 Отговор
    Сеир.
  • 2 PSG FR

    7 1 Отговор
    Хайдееее, Au revoir!
  • 3 ........

    11 2 Отговор
    Няма толкова нагли и без покритие хора като англичаните, като стари едвам подвижни булдози са. Не стига че имаха най-преференциалните условия от целия ЕС, ами че и сега като сами си го вкараха отзад пак имат претенции...с ритници бих ги изгонил ако зависеше от мен, да студуват и да се мокрят на острова, ОК никога не е било част от Европа както и самите те признават

    Коментиран от #4

  • 4 баирбудала

    7 3 Отговор

    До коментар #3 от "........":

    Не просто не им харесва да ги управляват немци вече дори и на поояци и унгарци които са си германофили не им харесва.По принцип свободният човек не обича да бъде управлявян сиреч да прави неща против собствената си изгода.Изключая крвите има такива нации примерно французите на които и да ги тковаш им харесва.Разбирания братче.
  • 5 Ахахах

    7 0 Отговор
    Купих кашон пуканки и чакам.