Last news in Fakti

10 Декември, 2020 16:52 22 271 244

Мишо Шамара за ФАКТИ: Тръмп е изключително прост човек, щеше да е следващият Хитлер

  • михаил михайлов-
  • мишо шамара-
  • българия-
  • сащ-
  • расизъм-
  • избори-
  • доналд тръмп-
  • джо байдън

''Втори мандат за Тръмп щеше да е най-пагубното нещо в новата човешка история'', категоричен е българският рапър

Мишо Шамара за ФАКТИ: Тръмп е изключително прост човек, щеше да е следващият Хитлер - 1
Снимка: bTV

Михаил Михайлов, по-известен в България като Мишо Шамара, от няколко години живее и работи в САЩ. Той, освен с музиката си, с която може да се каже, че израсна цяло поколение, винаги се е отличавал и с активната си, ярка гражданска позиция. Поради тази причина от ФАКТИ го потърсихме, за да го върнем малко назад във времето и да поговорим за България. Да поговорим обаче и за САЩ. Тема, която всъщност преобладаваше в нашия дълъг разговор.

Непредубедените и тези, които не заемат крайни позиции, биха оценили по достойнство задълбочения анализ на Михаил, с когото, извинете ни, но си говорихме на ''ти''. Така и ще бъде публикуван разговорът. Но анализът на Мишо Шамара не само, че не отстъпва по нищо на тези, които правят някои политолози, а може би и ги превъзхожда. Не е учил за това, но очевидно фактът, че е отворен, чете и е обективен към заобикалящата го среда, доста му помага.

Убедете се сами в следващите редове.

- Мишо, защо реши да напуснеш България преди няколко години?

- Защото ми омръзна да живея в една прекрасна държава като България, където всичко е нормално и искам да отида на гадно място ( б.р. смее се и очевидно се шегува), за да ми е гадно. То да кажеш, че съм бил някакъв неуспешен човек, аз горе-долу съм успявал в нещата, които съм правил, никога не съм бил финансово кой знае колко зле, за да тръгна по икономически причини. По-скоро по идеологически причини тръгнах.

- С какво се занимаваш в САЩ?

- С много неща. Бачкам на хиляда места. Както в България - каквото съм правил там, същото го правя и тук. Снимаме видеоклипове, продуцираме музика, имам студио вкъщи. Сега ще вземем по-голямо, по-голяма къща, за да направим вътре голямо студио и да могат да записват хората. Разширявам си дейностите. Както се занимавам с много неща, в момента съм и безработен. За да си плащам сметките си карам Убър Лифт, но в момента няма много работа и държавата тук се грижи за хората, на които им е намалял доходът. Нормална държава, въпреки олигофрена Тръмп. Президентът не е държавата. В България министърът е държавата, както в Русия президентът е държавата. Тук държавата си е държава, а президентът е за малко, само да поработи, да служи за държавата.

- В България, знаеш, и това лято имаше протести. Те не свалиха нито Борисов, нито се очертава някаква кардинална промяна в близко бъдеще. Защо се получава така според? След 2013 г. беше същото.

- Те 2013 г. имаха успех, 2013 г. свалихме Борисов. Обаче после великият български народ с великия си акъл върна Борисов отново на власт. То трябва и да се мисли, трябва малко, малко да има в тоя втори етаж, което българския народ го няма просто. Там няма нищо. Сори, и аз съм част от този народ, знам, че звучи гадно и обидно, ама за това сме си виновни всички ние. Няма никой на втория етаж. Една от основните причини да замина е, че не искам децата ми да израснат в държава, която учи хората да няма нищо на втория етаж. Празна кутия. И аз така съм учен - да не се разсъждава, да не се мисли, да няма никаква логика. Наблюдаваме и в момента цялата истерия срещу ваксините, 5G. Тотална кретения. Имам чувството, че масово никой не мисли. Мисленето е нещо много трудно за българския народ. Не може да ми се сърдят на мен хората, защото резултатите са очевадни. Ако имаше нещо в главите на хората, нямаше да е така плачевно.

- Според теб има ли истинска опозиция в България?

- В България няма никаква политика по принцип. Това не е политика, това е родово-общинен строй, шуробаджанашки. Той си е такъв първобитен строй, който има един племенен лидер - шефа на племето, робовладелецът, и всички работят за него. Няма никакви институции, които да работят. Никакви! Всичко е само на книга и каквото каже господарят това се случва.

- Бях си предвидил като последен въпрос от частта за България да те питам има ли нещо, което може да те върне в Родината, но така като те слушам май въпросът е излишен.

- Абсолютно нищо. За мен България е прочетена книга. И тя е много тънка книга, много тъничка, от няколко листа, много елементарна, много безинтересна, няма никакъв сюжет в тази книга, няма никакво бъдеще, никакъв увод, никакво заключение... Нищо няма. Тя е просто хаотично написани две-три думи и това е. Съжалявам, че така говоря, знам, че звучи гадно, боли ме като го казвам, наистина ми е гадно и го казвам с огромна болка това нещо. Обаче е факт. Ако бягаме от фактите и от истината, никога няма да постигнем никакъв резултат.

- Да. Има една приказка, че онзи, който те хвали и ти говори хубави неща, той не ти е приятел. А приятел ти е този, който ти казва истината дори и да е болезнена.

- Аз понякога не ги презасилвам нещата, а просто не ги омекотявам. Искам да използвам донякъде популярността си. Тя и тя една популярност, но да кажем, че има малка такава и моята дума стига до средностатистическия човек. И поне да я ползвам тази популярност, за да ''забия един шамар зад врата'' на хората, да се събудят малко. Да кажат: ''Дай да видим какво да направим, да се събудим''. За съжаление обаче, има една приказка, че можеш да събудиш всеки, но само един човек не можеш да събудиш - този, който се прави на заспал. Това е цялото описание на всичко, което се случва там.

- Преди да преминем към политическите неща в САЩ, искам да те питам нещо, което ми е важно и интересно. Вече достатъчно време си там, за да можеш да кажеш, има ли проблем с расизма в Америка или се преувеличава?

- От българска гледна точка няма никакъв расизъм, защото в България сме свикнали жестокият расизъм, бруталният расизъм към циганите и турското малцинство, да е нещо нормално. За това като кажеш на българин, той няма да те разбере. Но тук в земята на свободата, в държавата на свободата, това нещо е недопустимо и то трябва да се бори. А българинът е расист в дъното на душата си, за него да си расист е нещо абсолютно нормално и не ги разбира тези неща. Но тук идеята на тази държава е, че всеки е равен пред закона и пред Господ, който и Господ той да си избере. Всички хора трябва да са равни на тази земя и само качествата им да ги отличават, а не цветът на кожата да ги поставя в стереотипи.

Естествено, това нещо има дълбоки корени още от времето на робството. Не само с расизма и ксенофобията. Расизмът и омразата не е само към чернокожите, ами и към емигрантите като нас. Аз живея в либерален рай и не виждам такова нещо към мен. И към чернокожите отношението е добро, сравнително. Но на 20 мили от метроерията на Чикаго, ако отида да живея, може и да палят кръстове пред къщата ми. Има такива хора, за съжаление. Хубавото нещо от цялата работа е, че на изборите Америка показа своя дух и правилния път, по който да върви. Почти 7 милиона гласа повече имаше за Байдън, като дори и хората, които не харесват Байдън, гласуваха за него, защото вотът беше основно против Тръмп и неонацистката му реторика и политика.

- А има ли обратен расизъм?

- Ще започна малко по-отдалеч. Още от робството чернокожите са тук без право на собственост и т.н. Едва преди 100 години те получават право на собственост. Оттам нататък огромните земи и материални, нематериални, финансови блага, които имат белите хора, това остава по наследство пак на бели хора. По този начин се получава една голяма разлика във финансовото състояние на чернокожи емигранти спрямо бели американци. Което в годините още повече завърта този омагьосан кръг по такъв начин, че например чернокожи деца, или на нови емигранти децата, които работят, но не са направили някакъв финансов удар, защото не всеки може да се роди финансов гений или бизнес гений, обществото има нужда и от чистачи, но децата им може да са финансови и всякакви гении. Обаче поради изцяло чистата капиталистическа система, която все още е най-добрата в света, тя не дава еднакъв достъп например до образование. Оттам нататък омагьосаният кръг задържа цялото това население в ниското ниво на развитие и не моженето за правене на пари. Освен това, тук говорят и за институционалния расизъм. Има хиляди такива случаи, показвани със скрити камери. Например кандидатстваш за работа и се казваш Тайрон, типично име на чернокож, ще ти откажат работата без да са те видели. Ако се казваш Джон ще те вземат на работа. Аз имам приятели тук, които са бели, обаче имат имена като на чернокожи. Даже техните корени са шведски, руси та руси. Но се казват Девон и Трей, типични имена за чернокожи. Те трябваше да отидат лично на интервю, да ги видят, че са бели, за да ги вземат на работа, на високоплатена работа. Оттам нататък банките, които дават кредити за жилища, дават на ниски лихви в районите, в които живеят основно бели хора, защото се предполага, че там е по-малък рискът да загубят парите си. В същото време почти не дават кредити в райони, където сегрегирано чернокожото и латино населението. Тези неща дават огромно влияние, защото примерно, ако си чернокож и правиш бизнес в твоята си махала, а тук всичко се прави с банки - бизнес и каквото и да е, кредитни карти също много трудно издават на хора, които са от малцинствата.

Дискриминацията към LBGTQ общността също е огромна. Има щати, където не им разрешава да се женят, за всеки щат си има различни закони. Имаше един случай, в който в някаква хлебарница отказали да правят сватбена торта на гей двойка.

Светът в момента много бързо се развива напред, ама много бързо, с часове дори. Сега ми беше направило впечатление, че Израел бяха ударили със self driving cars, със self driving машинка убиват някакъв ирански учен. Щом стигнаха до онова време филмите за Джеймс Бонд да не могат да смогнат да измислят неща, които после да ги въвеждат разузнавателни служби, смятай за какво развитие става въпрос. Обикновено във филмите за Джеймс Бонд като направят някаква джаджа, после КГБ и ЦРУ ги въвеждат в употреба.

В момента живеем в едно сериозно технологично развитие, а старите пари, старият свят се контролираше от петрола, въглищата, стоманата и т.н. В момента новите пари идват от технологиите. Тоест, хора, които имат ясна идея за нещо, стават много по-бързо богати, отколкото oil компаниите. Джеф Безос в момента с Амазон, които са стартирали преди 20 години и той не е имал една стотинка в джоба си, днес може да купи Shell, British Petrolеum и Lukoil общо и да му останат пари да си харчи.

- А каква ти е препратката към това с дискриминацията в случая?

- Че старите пари вече нямат такава сила, а новите пари са в либералните хора, които са против расизма, които гледат най-важното нещо - човешкия потенциал. Не знам дали знаеш например, че в Силициевата долина работят 70% индийци, дето в България ги наричат цигани. Това едва ли не са най-умните хора в света в момента, които движат и правят огромните пари. Ако ги имаше предразсъдъците тези хора нямаше да работят там. Новите пари, новите милиардери, новите хора, те разбират, че геният може да се роди и в най-бедното африканско село. Ако има достъп до образование той може да измисли следващото безплатно гориво и човечеството може да бъде много по-добре в резултат на това нещо. Това чисто образно казано.

- Доколкото разбирам в Америка много зависи в кой щат си, защото страната е силно поляризирана.

- Да, абсолютно. Другото е, че в селските райони в Америка, които изостават, макар те да работят добре именно на технологиите, защото ако ги няма технологиите американското селско стопанство няма да е най-голямото в света. Тези хора обаче, които работят по тези места, някак си изостават от технологичния свят и те някак си като удавници за сламка търсят да се чувстват значими. И в много случаи това е посредством белотата на кожата. Дори българите тук масово гласуваха Тръмп. Те не искат всички да са равни, а да не са кой да е. Много е важно за тях да не си кой да е, да не си случаен и с нещо да превъзхождаш другите. А основната идея тук е, че всички трябва да са равни пред закона и можеш да станеш кой да е, само ако имаш акъл. И не само акъл, разбира се, а ако имаш и амбиция, постоянство, съвкупност от качества. Но това са качества, които всеки един човек, независимо от цвета на кожата, религията и сексуалната ориентация, може да притежава и да бъде полезен на обществото. Въпреки този расизъм, ксенофобията и хомофобията, с които се борим тук в момента, САЩ е една от най-толерантните страна в света. Изключвам в момента Великобритания и Германия, които може би превъзхождат с толерантност Америка.

- Как би обобщил президентския мандат на Доналд Тръмп? Очевидно не го харесваш.

- Това беше най-хаотичното и неадекватно време, което Америка някога е имала. Най-безцелното и най-безсмисленото време, което Америка някога е имала. И най-тъпото, безумно просто управление на много елементарно ниво. Ако аз не харесвам Борисов, в момента той ми изглежда като професор, като Айнщайн ми изглежда спрямо Тръмп. Доналд Тръмп е изключително неадекватен и изключително глупав човек. Доста ме окуражава това, че щом такъв тъпанар успява да баламоса хората и да направи някакъв финансов успех, значи всеки може. Поради неговия живот, роден супер богат, той никога не е спазвал законите, винаги е мамил, лъгал и това му се е разминавало. Това го е убедило, че той е нещо много, има някакво самочувствие и харизма. За съжаление харизмата не отива само при добрите и при умните хора. Той успява да говори на много прост език, на който хората да го разберат. По-простите хора. Те се чувстват като част от нещо, покрай Тръмп, и за това гласуват за Тръмп и го подкрепят. Защото той им говори това, което те искат чуят. Това е популизмът. Ние сме били и все още сме свидетели на популизма в България. И комунизмът е било популистка идея, и нацизмът преди това е бил популистка идея. България от 1934 г. до сега живее само в популистко общество, такова, в което има само популизъм, няма никакви реални, истински политики, които да са полезни за обществото. То от наша гледна точка това и малко трудно се разбира, защото ние сме израснали, учили, учебниците ни по история са изцяло пропаганда, те не са научни неща, а пропагандни материали. Идеализирането на всичко българско, което не е правилно. Защото това, че нещо е българско, не значи, че е правилното.

- В България беше нещо ''страшно'' покрай американските избори, много се вълнуваха хората. Как би коментирал?

- Това е поредното нещо, за което удавникът за сламка се хваща. Белотата им или нещото, което да ги кара да се чувстват като част от нещо цяло. Нацизмът по същия начин караше хората да мразят евреите, да мразят чернокожите, да търсят вината все в някой друг. България не прави изключение, защото българите масово са расисти. Масово за българския читател не беше проблем, че полицай убива, екзекутира чернокож човек, а беше проблем, че после заради тези екзекуции имаше размирици. Не беше проблем убийството на човешко същество за тези толкова искащи да няма война и харесващи Тръмп хора, но откраднатите 10 чифта маратонки от застрахования Nike са голям проблем. Запалените бизнеси основно си ги запалиха собствениците, защото тогава вече я имаше пандемията и това беше най-добрият начин да излезеш от бизнеса с пари. Като вземеш застраховката.

- Някои поддръжници на Доналд Тръмп изтъкват като позитив това, че не е започнал война.

- Това, че не е вкарал войски някъде, не означава, че е нямало война. Войната в Сирия, ако Америка я беше продължила, вече нямаше да я има (б.р. войната), Асад нямаше да го има и сирийският народ щеше да бъде освободен. Това, че Америка не в Сирия не означава, че Русия и Турция не колят там. Америка никога не тръгва на война ей така, щото много ѝ се иска да направи война. Америка воюва, когато защитава някаква идея, кауза и естествено това е свързано и с бизнеси, които в цялата работа могат да го превърнат в нещо добро.

Америка не нападна Хитлер или Япония, нали? Но Америка, след като победи Япония и Хитлер, направи Япония и Германия едни от най-успешните държави. Третата и четвъртата икономики са в момента. И това е благодарение на Америка. Дори втората икономика в света - Китай, тя е голяма заради Америка, американския пазар и американските технологии.

Войните, които Тръмп не започна, са защото той самият не вижда никакъв личен интерес от това нещо. Например той предаде кюрдите на Турция, само защото Ердоган му обеща да построи Trump Tower в Истанбул. Той предаде съюзниците на САЩ. Какво значи не си започнал война? Оставил си своите съюзници да ги избият! Това пак е война. Бездействието също е война, не воденето на война също е война. Войната, която е в Сирия, е жестока, кръвопролитна и благодарение на американското бездействие тя продължава.

- Други изтъкват доброто състояние на икономиката преди коронавирусът да удари.

- Икономиката, която Обама вдигна след катастрофата на Буш, беше най-силната икономика ever. Като хванеш един кон, който е напоен, нахранен, бяга бързо и се качиш да го яздиш, той ще си върви. Освен това, кой беше президент по време на коронавируса? Защо в Китай, примерно, за два месеца спряха коронавируса? Защо в Япония е овладян? Защо в Южна Корея е овладян? А Щатите не овладян. Кой е виновен за това? Икономиката тя не идва само от това, че хората работят, тя идва и от условията, в които работят.

Обама, по времето на неговото президентство, беше направил система, мрежа от лекари по света, които да локализират всякакви зарази, да проследяват опасните зарази и да ги изолират. Така се случи с Ебола, който е много по-опасен вирус от Ковид. Успяха да го изолират, локализират и т.н. Това се случи и със Зика, и с Лудата крава, с птичия и свинския грип. Имаше много и успяха да се преборят. 2018 г. Тръмп уволни всички хора, които са в тази програма. Тоест, Америка вече нямаше световна мрежа, нямаше световно здравно разузнаване. A единствената държава, която има парите и научния потенциал, е Америка. Благодарение на Тръмп и на спестяването от негова страна на този половин милиард долара разходи, целият свят загуби милиони хора. Благодарение именно на Тръмп и на малоумните му действия, защото това е много малоумно - да си евтин на брашното, да си скъп на триците. Благодарение на Тръмп Америка нямаше никаква идея какво се случва с тази зараза в Китай. А пък преди това тези учени работеха с китайците, със СЗО, имаха достъп навсякъде. Всеки един вирус, който се появи някъде, те знаят за какво става на въпрос, изолира се и се действа.

- А ако го нямаше коронавируса?

- Няма ако. Коронавирусът го имаше и го има все още. Тръмп трябваше да се справи с него, а той не се справи, защото е прост. Това, че той ходи по пресконференции и казва: ''Аз това, аз онова'', не значи, че той това и той онова. Икономиката се движи от хората, които има мазолите по ръцете. Както и от бизнесмените, които мислят схемите. Това не го прави Тръмп, той нищо не прави за икономиката. Имаше огромни затваряния на американски бизнеси в чужбина. Протекционистката политика винаги е водела до кретения. По времето на другия републикански президент - Хувър (б.р. Хърбърт Хувър), през 30-те години на миналия век, неговата протекционистка политика води до световната криза и това дава възможност на популисти като Хитлер да изплуват и ''да поведат хорото''.

- Заплаха ли беше Тръмп за демокрацията в Америка и по целия свят?

- Абсолютно. Той е заплаха, беше и ще е дълго време. Дори и да умре. Самият тръмпизъм като концепция вече е факт и тук идва много сериозен момент, в който американското общество трябва да се пребори с това нещо. Но той вече пусна корени навсякъде, дори в България.

Тръмп никога не е вярвал в демокрацията, той винаги цени само тоталитарни лидери и беше на контра с всичките съюзници. Обиждаше Меркел, Макрон и Трюдо, а това са най-верните съюзници на Америка. Когато американски войник се бие на фронта, до него няма руски войник, който рамо до рамо с него да води войната за свобода и демокрация по света, а има френски, канадски, австралийски, новозеландски, немски или български войник.

Втори мандат за Тръмп щеше да е най-пагубното нещо в новата човешка история. Той щеше да е новият Хитлер. Беше казал: ''Пуерто Рико не го искам, ще го заменим за Гренландия, примерно''. Знаеш ли какво ще му хрумне в главата? Ако се прочете книгата на републиканеца Болтън, който му беше съветник по външната сигурност, ще се разбере, че Тръмп е човек, който като отива в Хелзинки да се срещне с Путин, той няма представа, че Финландия е независима държава. Той си е мислел, че е някаква руска провинция. Това е човек, който като му дават брифа за ураганите, които удрят Америка, а тази година имаше 30 урагана, рекорден брой и не смогваха да им дават имена, Тръмп като гледа картата с ураганите и хората говорят какво, как и защо, той започва да се чуди защо всички се въртят по часовниковата стрелка. И трябва да му обяснят на тоя човек, че в Южното полукълбо се въртят в обратната страна, а в Северното полукълбо така. Та, това е човек, който няма елементарни познания по нищо. Той е изключително прост човек. Не всеки човек е длъжен да ги има тези елементарните познания, но президентът на най-великата сила в света трябва да ги има. А Тръмп е човек, който не уважава науката, не вярва в науката и единственото нещо, заради което винаги омаловажаваше коронавируса и искаше хората да могат да работят, е за да може фондовата борса, където вероятно е купил акции, да върви нагоре. Него го интересува единствено фондовата борса, а не населението как живее. Това са само краткосрочни цели, които да те направят богат за момента. Но в най-великата държава в света - с най-великата икономика в човешката история и с най-великата армия, трябва да се мисли с много по-голяма дълбочина. Не може да гледаш само на деня какво се изкарва. И, естествено, резултатите го показаха - най-слабата икономика от 1930 г. насам е в момента, най-голямата криза финансова е благодарение на неговото бездействие. Защото дори и бездействието е действие, особено на такова ниво. Всяко едно действие и бездействие водят до резултати.

- Джо Байдън все пак спечели и това може би успокои много хора по света. Оптимистично настроен ли си към него и гледаш ли на него като на някакъв преходен вариант? Тоест, човек, който ще поуспокои обстановката след Тръмп и след това ще видим един енергичен, млад и кадърен американски президент.

- Аз от начало не можах да разбера защо го натиснаха него и не можах да разбера защо той спечели вътрешните избори. Но от сегашна гледна точка започвам да разбирам цялата концепция. Аз нито съм политолог, нито съм учен, аз съм един ''прост'' емигрант, който кара Убър, но започвам да разбирам цялата концепция. Първо, Джо Байдън е изключително опитен човек, който може да работи със Сената и с Конгреса. Това е човек, който е работил 47 години в тази администрация, той познава администрацията, знае как да говори с опозицията, има отношения с хората от опозицията от дълги години. Голяма част от републиканците не са казали лоша дума за него. Освен това, не трябва да се забравя, че той беше вицепрезидент по времето на един от най-успешните президенти в американската история - Барак Обама. Байдън има опит като държавник, огромен, може би най-големият държавнически опит има той от всички, които се кандидатираха.

И в този контекст - държавата не е бизнес, държавата е нещо друго. Държавата е почвата, в която бизнесът да расте. Държавата трябва да създаде условието, в което всеки човек да може да прогресира и да върви напред. Естествено, държавата трябва да се грижи и за хората с увреждания, за самотните майки, които имат по няколко деца и бащите са ги изоставили, трябва да се погрижи за правата на малцинствата, да няма расова дискриминация. Трябва да се погрижи и за правата на гей обществото, трябва да се погрижи за това всеки да може да изповядва религията, която иска. Тези неща не са бизнес. Да управляваш държава и да кажеш: ''Аз съм бизнесмен'', е все едно като отидеш на зъболекар да извикаш Мишо Шамара да ти оправи зъбите, защото е добър рапър. Пак ще го кажа - бизнесът няма нищо общо с държавната администрация.

- И в заключението на това интервю да разбирам, че си оптимист за Байдън?

- Да. Моето мнение е, че Байдън ще е един от най-успешните президенти на Америка, защото Тръмп докара Америка до една от най-големите финансови кризи. А аз виждам как мерките, които Байдън ще вземе, ще доведат до това Америка в следващите 2 години да е отново на крак много сериозно и ще има най-големия икономически скок, правен някога. Байдън ще е един от най-успешните, ако не и най-успешният американски президент, въпреки че аз имам и други любимци. Важно е да отбележа, че става въпрос не само за президенти, които са от демократите. Има и републикански президенти, които харесвам. Ако някой републиканец излезе с по-свежите и по-правилните идеи, бих подкрепил него. Аз не робувам на БСП-ГЕРБ. Едните комунисти, другите не знам какви си били. Глупости. Аз гледам хората какво правят, какви програми имат, какви вижданият имат.

Освен това, вицепрезидентът Камала Харис е изключително правилен избор. Тя е изключителен човек - прогресивна, надъхана, млада, чаровна, успешна в целия си живот. Интелигентна жена, която в един момент и Байдън да излезе от политиката поради възрастта си, ще продължи неговата политика напред. Още повече, че самият кабинет, който Байдън подготвя в момента, е изключително интересен и много правилен според мен. За първи път шефът на ЦРУ ще е от латино произход, за първи път има вицепрезидент жена и то цветнокожа, за първи път ще има повече жени в управлението от всякога.

Сега виждаме, че ако здравето на населението не е добро, икономиката също не е добре. Имаме милиардите, трилионите за оръжия и армия, но нямаме няколко милиарда за здравеопазване. Искаш да дадеш милиарди за някаква стена на границата, пък не искаш да направиш здравеопазването за всеки човек да е достъпно. Защото дори най-бедният човек, ако е болен, той е в тежест на тази държава. Дори и най-бедният човек като е здрав, той подпомага тази държава. Защото все някой трябва да изчисти тоалетната, все някой трябва да окоси тревата. Не може да мислим само за тези, които имат пари. Трябва да мислим за всички хора - да живеят с достойнство, с достойно вдигната глава. Алеко Константинов още едно време беше казал, че в Америка, за разлика от европейските държави, не може да различиш кой е богатият и кой е бедният. Като отидеш на театър - кметът седи хубаво облечен, а до него седи този, който лъска обувките пак хубаво облечен. И двамата си говорят като равни. Това е Америка.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 128 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 коко

    431 87 Отговор
    хахах, кой нормален човек ще му чете интервюто на тоя унтер, бе! Вие в тоя сайт добре ли сте?

    Коментиран от #14, #17, #215

  • 2 пешо

    173 80 Отговор
    а ти ли си умния .

    Коментиран от #219

  • 3 ТЕЛ ИЗМАМНИК

    336 50 Отговор
    ПАЗИ БОЖЕ И ТОЗИ СЪВЕТИ ДАВА

    Коментиран от #22

  • 4 ZZorro

    294 44 Отговор
    АБЕ ГЬОН ПО ПРОСТ И НЕВЪЗПИТАН ОТ ТЕБ ИМА ЛИ.КАРАЙ СИ КАМИОНЧЕТО ТАМ И НЕ РЪСИ АКЪЛ КОЙТО НЯМАШ.

    Коментиран от #58

  • 5 Vov

    274 42 Отговор
    Бачкал на хиляда места, сигурно и тоалетни помийва, но Тръмп му бил глупов. Сигурно защото сам е станал мшилиардер. Те това си е тъп балкански субект даже и в САЩ.
  • 6 Юсуффф

    223 39 Отговор
    Фактите гледа с какво да си пълни страниците щом е опрял до интервюта с този топидиот.
  • 7 Аз40

    154 25 Отговор
    Айде, поредния политолог. Да не е в някоя НПО вече?
  • 8 Баш Бащицата

    197 33 Отговор
    Алоуууу, ти сериозно ли, бе, Шамар? Тираджията.... Америкън дриим. Смешлюк, такъв.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Pompev 🇧🇬✔️

    124 21 Отговор
    Аве реeй каквай таa дълга статия бе,аз по хубуу под игото да прочета...или Библията
  • 11 Митко

    88 18 Отговор
    Хахахахаха, ти щото си много умен
  • 12 Благой

    166 21 Отговор
    Този бил прост,онзи бил глупав а нашето момче май е най турбоглупав.
  • 13 лилша

    183 31 Отговор
    Шамара най голямата мишка, неговата дума не струва пукната пара, незнам защо им давате трибуна на такива простаци, само да замърсяват сайта. Вместо интервю с някой грамотен и успял българин в щатите ни набутване този прост таксиджия

    Коментиран от #105

  • 14 Баш Бащицата

    122 31 Отговор

    До коментар #1 от "коко":

    Не съм го прочел. Прочетох заглавието. Но пък го коментирах с кеф. Човек с ПУЦ ми е ясно какво може да каже. Като дойде на мойто дередже с 3 езика и прочие, тогава ще му чета интервюто, но пък отделих с удоволствие 2мин да го анатемосам в коментарите.
  • 15 Левтер

    132 21 Отговор
    Мишо Тъпото ще ми разказва...трагедия!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Хахаха

    101 17 Отговор

    До коментар #1 от "коко":

    Ти Шамарче понеже не си изключително прост човек :)
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 МАЯ

    76 18 Отговор
    МИШО шамара бе любимец навреето на много тинейджъри и тинейджърки те са гумените глави
  • 20 Stéphanie 🎲

    119 28 Отговор
    Боже мили ми Мишо е супер гулупав как направи извод за Тръмп лелее 😱😎.Господи прибери си версиите моля те 🙏

    Коментиран от #36

  • 21 Верно ли

    121 21 Отговор
    Безработният, дето кара Uber ли намерихте да плюе Тръмп и да възхвалява либерализма???? Хахахаха
  • 22 Мишо тъпото

    55 68 Отговор

    До коментар #3 от "ТЕЛ ИЗМАМНИК":

    На Шамара му дават трибуна тука щото е заклет русофил . Ама и той леко се обърка като другите русофили и вместо да емигрира в руския рай отиде при опадъчните хамериканци ... :):)
  • 23 Тръмпофен

    46 10 Отговор
    А шамари де!!!!!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ОООООООО

    72 27 Отговор
    Зaщoтo ми oмръзнa дa живeя в eднa прeкрacнa държaвa кaтo Бългaрия, къдeтo вcичкo e нoрмaлнo и иcкaм дa oтидa нa гaднo мяcтo ( б.р. cмee ce и oчeвиднo ce шeгувa), зa дa ми e гaднo. Тo дa кaжeш, чe cъм бил някaкъв нeуcпeшeн чoвeк, aз гoрe-дoлу cъм уcпявaл в нeщaтa, кoитo cъм прaвил, никoгa нe cъм бил финaнcoвo кoй знae кoлкo злe, зa дa тръгнa пo икoнoмичecки причини. Пo cкoрo пo идeoлoгичecки причини тръгнaх....

    мишко,по -ПРОС*Т от теб нада ли има.....
  • 26 Stéphanie 🎲

    76 21 Отговор
    Гн.Здравков здравйте за първи път ви виждам тук ,да попитам това изповеди на един луд ли са???Как е възможно да му се отделя такова внимание или малко комедия не е в излишък
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Long Dong

    46 70 Отговор
    Не съм предполагал, че Big Sha има толкова задълбочено мислене по различни теми, явно пипето му сече не само за съчиняване на рими. Позицията му изглежда съвсем истинска и реалистична, без да лъха някаква пристрастност. RSPCT
  • 30 aide

    41 12 Отговор
    Щом тази изрезка от Вестник СТЪРШЕЛ го казва значи е така.
  • 31 гост

    35 55 Отговор
    Тоя взе да ми се вдига в очите евалла

    Коментиран от #42

  • 32 Конса

    76 19 Отговор
    Мишо от Провадия с 2-та лева в джоба, караи таксито баи Михале и гледаи в земята. Цървул Варненски, всичките ти песни са крадени.
  • 33 Луд

    68 20 Отговор
    Леле , тоя се извъдил голям анализатор! Само да го питам кукуто Байдън по-сложен ли е???!!!
  • 34 Хи хи

    53 16 Отговор
    Русия се управлява от президент.Както трябва и да бъде в президентска република.Сащ от богаташи.Който плаща той поръчва музиката те събират пари финансират кампании а след това казвят и на президента какво да прави.В Сащ президента е просто марионетка.

    Коментиран от #169

  • 35 Мунчо

    63 20 Отговор
    Това просто човече май не е наясно, че Тръмп е президент до 20 януари.За такива глупости спокойно могат да му вземат американския паспорт или зелената карта и да го натоварят на самолета за Варна

    Коментиран от #44

  • 36 Стефче имаме познати там при

    36 11 Отговор

    До коментар #20 от "Stéphanie 🎲":

    Мишо само че са долу в Орландо. И те мислят като мишо за разлика от нас. Тва явно се дьлжи на медиите. Щом тука ква антитръмпова истерия имаше по битиви та и пидобни може да си представиш там. Пьк дядо бай дън имал цяла медийна империя...

    Коментиран от #91

  • 37 има доза истина

    44 8 Отговор
    Избяга в САЩ след като беше гост в Парламента в Брюксел и се изцепи че ББ е диктатор и после стана някаква патардия ...........
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Бегето територията гробище😂😂

    38 32 Отговор
    Браво мише утрепа ги
  • 40 ares

    58 23 Отговор
    На "ФАКТИ" падна толкова ниско щом един пълен простак прави политически анализ
  • 41 Факт!

    23 13 Отговор
    Географските фактори са позволили на Сащ да е това което е.Политиците там нямат никаква ьаслуга за това.
  • 42 Рент-@-цар

    34 16 Отговор

    До коментар #31 от "гост":

    Щом тоя ти се вдига в очите ясно що за човек си.Всички бг рапари крадяха чужди песни лепеха текст и праеха паре от наркотрафик и проституция що никой не ги окауши ми щото са на някого с родитрли всъщност бесни комуняги отпреди 89-та 10-ти
  • 43 Видяла жабата че подковават вола...

    40 16 Отговор
    Не може да се тиражират неверните "истини" на един глупак - Америка победила Германия и Япония във ВСВ?!!! Алоу - редакторите, за нецензурни /според вас/ коментари - триете. А за лъжи исторически - пас? Все пак м-ла се чете и от млади хора. Вярно е, че в щатите вече не знаят че е имало там война някаква, но имат мемориал за жертвите във Виетнам, наравно с жертвите от ВСВ!
  • 44 Що е

    23 13 Отговор

    До коментар #35 от "Мунчо":

    Човека е свободен да изразява мнението си нали е демокрация и свобода на словото
  • 45 тикви от МС

    29 13 Отговор
    тоя оли от Варна като малък майка му го е изпускала на главата си няколко пъти, и га карал колело пак и падал неколко пати връз празната си глава. та главанака да не дума срещу Тръмп щото е без сиво вещество. ПРАЗНОГЛАВ КАТО РАЗБОЙКО.
  • 46 fff

    29 17 Отговор
    Да, добре е написано. Ако имаше и интервюто в реално време, но 1:1 като написаното бих казал браво на Мишо за анализа.
  • 47 Мишоо и аз искам да забегна завинаги

    12 6 Отговор
    От бегето и да не се върна и да ида в гнилата америка пък вие тука създраве 😂😂😂
  • 48 Здравко

    30 28 Отговор
    Мишо , ти сам каза че Българина е прост?! Вижда се и по хейта на коментарите . Браво , живи и здрави бъдете със семейството и успех.

    Коментиран от #50

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 пищакче

    27 19 Отговор

    До коментар #48 от "Здравко":

    напълно си прав пич. и шамара е напълно прав.
  • 51 Хи хи хи

    40 18 Отговор
    Къде е Президента Тръмп, къде е мижитурката шамара, сигурно шамара не струва и колкото косъм от топките на Тръмп 😂😂😂

    Коментиран от #54

  • 52 Мишо

    23 18 Отговор
    Щом и ти го каза и си много прав за това. Драскачите по горе не са в щатите, нито са ходили там. Нито са гласували даже някога. Лежат в хола и пишат колкото да заспят. Така е в България за жалост. Неуко и психически сакато се изказва.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Сигурно

    3 7 Отговор

    До коментар #51 от "Хи хи хи":

    Си лизал сладоледа и знаеш. Ближи и напред
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 JEB

    27 23 Отговор
    всъщност анализите на шамара са много правилни
    и спокойно може да се появи в панорама при нужда
    много хора не разбраха но тръмп не беше от тая планета изобщо
  • 58 Няма камионче

    13 5 Отговор

    До коментар #4 от "ZZorro":

    Убер пише чиляка. Което обяснява, че има план за спасяване на света.
  • 59 МИШЕНЦЕ

    27 13 Отговор
    АКО СЕ КАЖЕ ЧЕ ТРЪМП Е ОКЕАНА, ТО ТИ СИ КАПЧИЦА В ЛОКВАТА ЗАД БЛОКА. АРШИНА ЗА МЯРКА Е МНОГО ГОЛЯМ, ТАКА ЧЕ КОЙ СЕГА Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПРОСТИЯ.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 ТююПАК ли

    33 20 Отговор
    Мишo Шaмaрa e изключитeлнo прocт чoвeк!
    Интервюто му за ФАКти e нaй-пaгубнoтo нeщo в нoвaтa чoвeшкa иcтoрия.

    Коментиран от #63

  • 62 Мишка шамар

    15 8 Отговор
    За какво говориш българино, ако си по умен няма да се излагаш, нито по кинти нито по пост нито по известност. А бе ти да не си македонец?
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Behemoth

    28 28 Отговор
    Много тъжен зелен цвят на коментарите....ето всичките ПРОСТИ хора виновни за собствената си агония....аз лично съм впечатлен от това интервю и тоя човек напълно покрива моите мисли относно света ,Тръмп и България....

    Коментиран от #99

  • 65 Валентин

    24 17 Отговор
    Излязла маймуната да дава оценки. По-добре се скрий някъде
  • 66 Четник

    31 17 Отговор
    ФАКТИ .БГ удариха дъното с това жълто—кафяво писание за някакъв гурбедчия.

    Коментиран от #70

  • 67 ТръндЮ

    43 15 Отговор
    Ха,ха...безработен индивид с прякор "Мишо шамара" се подиграва на милиардер с 500+ компании...Евала бе Ганьо!

    Коментиран от #72

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Росен

    23 28 Отговор
    Тръмп беше пълна пародия.
    Срамота е такава велика държава да се управлява от оли го френ.
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Браво Мишо

    22 14 Отговор
    Точно го казваш и от сърце. Но българите не са това което бяха за жалост. За това сме на този хаос. Пише нещо и си мисли че пише. Акъла му го няма.
  • 72 освалдо

    6 10 Отговор

    До коментар #67 от "ТръндЮ":

    колко си глупав,съветвам те да си сложиш въжето, напълно безполезен си и само хабиш материал на тази земя.

    Коментиран от #74

  • 73 Шокиран

    22 14 Отговор
    Боже! Мишо шамара говори за мислене, че даже и развива теории на тема икономика и политика... Накъде отива този свят....
  • 74 ТръндЮ

    12 10 Отговор

    До коментар #72 от "освалдо":

    А бе шамар ли си или чикагски поми*р не знам но се вижда че пишеш под много никове и си мислиш че си велик в мишата дупка в която живееш!
  • 75 АМЕРИКАНЕЦ! !!

    10 10 Отговор
    НОВОДОШЛИЯ Е НАПЪЛНО ПРАВ ЗА БЪЛГАРИЯ. ТРЪМП. .ПОЛИТИЦИТЕ И ВСИЧКО ОСТАНАЛО. ..ЛОШОТО Е ЧЕ ЗА ДА УСПЕЕ. .ЩЕ МУ ТРЯБВАТ ОЩЕ МНОГО ГОДИНИ. ...КАТО ИЗЯДЕ 3 К €НЕФА ПЪЛНИ ДОГОРЕ С Л@ЙН@..СЪС ЧАЕНА ЛЪЖИЧКА. ..
  • 76 оня

    18 13 Отговор
    Намерил на кого да казва, че е тъпак аахахахахахххх. Дрисльо смотан ахахахахххх
  • 77 оня

    20 13 Отговор
    Ще има да си мечтаете за Тръмпи, когато новия започне военните конфликти:))
  • 78 Кауш

    14 6 Отговор
    Този човек го няма, ако ги няма медиите!
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Варна

    29 13 Отговор
    Безработен квартирант казва за един от най-известните и успели хора на света че бил прост.
  • 81 Факт!

    20 13 Отговор
    Никой не е избирал Байдън освен Китай и Германия.Чрез ахилесовата пета на Щатите робството в миналото и все борещите се за права черни.Китайците пуснаха вируса после се плати на БЛМ да протестират и чупят плюс палежи в Калифорния.Тръмп действа като американец защити собствената метялургипна и друга промишленост от китяйски немски и тн. внос на дъмпингови цени.Това е логиката на политика да мисли за държавата си.Но и Сащ не са велика сила щом други им избират президентите
  • 82 Любопитен

    22 11 Отговор
    Бре, това не е този Шамар, който познавах.
    Бая е помъдрял.
  • 83 2евр2

    25 10 Отговор
    Шамара е като комара. Ти го не искаш, то си бръмчи около теб.И само шамара, оправя комара! Хубав, силен шамар.
  • 84 чиче

    27 10 Отговор
    Милиардера е тьп а този гьон вьрти геврека и прави музика в кабината и е умен
  • 85 Абе

    19 12 Отговор
    Абе факти за какво ни занимавате с някви идиоти!
  • 86 Златна рибка

    22 10 Отговор
    Като чета коментарите Мишо е прав за населението на България. Жалко...
  • 87 не може да бъде

    26 9 Отговор
    Прочетох значителна част от откровенията на Мишо Шамара и ми изглеждат интересни- породиха у мен интересни идеи.Една от тях е ако може да се спомогне такива като Мишо Шамара да емигрират където и да е...нито може да бъдат ограмотени ,нито превъзпитани/поне според мен/...проф.Норткот Паркинсон в книгата си казва ,че най-добрият начин едно предприятие да се отървде от некадърниците си,е да им напише блестящи характеристики и да ги разпространи във вражеските организации...
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Прав си Мишо

    10 9 Отговор
    Той се превърна в такъв и беше 4 години. Сега му излиза на горния и знае че го чака съд. Даже помилва себе си и близките преди седмица и малко. Да не могат 4 години да го накарат да си подаде данъчната декларация и се прави на Клоун.
  • 91 Stéphanie 🎲

    10 8 Отговор

    До коментар #36 от "Стефче имаме познати там при":

    Мишето е прав само в едно не искам да ми се сърдиш приятелю както и други българи кото ме четат .Аз съм една от тези които гледа от другият ъгъл на реалноста---То трябва и да се мисли, трябва малко, малко да има в тоя втори етаж, което българския народ го няма просто. Там няма нищо. Сори, и аз съм част от този народ, знам, че звучи гадно и обидно, ама за това сме си виновни всички ние. Няма никой на втория етаж. Една от основните причини да замина е, че не искам децата ми да израснат в държава, която учи хората да няма нищо на втория етаж. Празна кутия. 😕👍 ще го черпя обещавам ако се засечем в Америка живот и здраве.

    Коментиран от #103, #114

  • 92 ЪЪЪЪЪ

    28 8 Отговор
    Да питам с какво мишето допринесе за развитието на България с олигофренски текстове и видиотяване на младежта ?
  • 93 Ще им платиме

    6 7 Отговор
    Спейс екс експедиция. Нашия и Дончо и към Марс. Там да се оправят двамата пазванти.
  • 94 фенки фенки

    16 10 Отговор
    ей мишо гуйно ти що се изгаври с българския флаг бе , червеното било като м...зис бялото го шмъркал , знаеш ли ако те хвана на какво щете направя ?

    Коментиран от #96

  • 95 Мишо Шамара

    20 11 Отговор
    Признавам , след свечеряване не смея да си покажа нося навън понеже тук в Чикаго няма никаква престъпност , а всички негри в гетото са ми авери и ма Оважават :)))
  • 96 Каква ирония А

    9 5 Отговор

    До коментар #94 от "фенки фенки":

    Глупака си още глупав ама не вегитира в България.Еволюирал е поне малко един позитив ,кутията 😉
  • 97 Tzar

    15 10 Отговор
    Прос-т,прост,прос-т та чак вдлъбнат, Мишо кой!!!
  • 98 Михо Шамура

    10 13 Отговор
    Бачкайте си за 300 леа в бегето ве мишки аз карам камион и изкарвам трипъти повече се мишки
  • 99 30 г стигат

    23 3 Отговор

    До коментар #64 от "Behemoth":

    Мишока може и да има право в някой неща които казва но като цяло е помияр който разбира от "всичко" . Каквато и да ти е родината , каквито и да са хората не можеш да говориш с такава омраза .... А иначе да ви напомня за приказката - каквото и да ви говорят да знаете че става дума за пари , т.е човека е там защото е факт ,че там страната предлага повече възможности а не защото е великия демократ .......
  • 100 Факти

    8 2 Отговор
    ...много,много сте - зле !!!
  • 101 Ден

    21 8 Отговор
    Истината е че Мишо не става за нищо. Докато перяха парите на Ванко1 с музика изкарваше пари и си седеше в България. Като му залезе музиката, той реши да замине за САЩ, защото там дори и да не ставаш за нищо пак можеш да си докарваш добри пари и да си позволиш някакви благинки, просто така е устроена системата, много хора са и за всеки има някаква работа, дори и за най некадърните... Америка винаги е привличала и винаги ще привлича материалните хора, хората които не ги вълнува друго освен да изкарат малко повече лев от тук. И вместо да се напънат тук, някои хора решават да избягат там на лесното... Да карат са бакшиши с Uber и да са щастливи...

    Коментиран от #164

  • 102 Ю Кортес

    16 9 Отговор
    Мишо шамара е изключително интелигентен човек,чак по физиономията му личи,просто избива рибата,ще е следващия Айнщайн.
  • 103 един от

    16 3 Отговор

    До коментар #91 от "Stéphanie 🎲":

    Не държавата учи хората да нямат нищо на етажа а системата , политическата система , начина на живот , и пр . А Системата е плод на такива като вас дето се мислят за умни и всички останали са прости . И вие сте от тия дето искат да лекуват последствията а не причините ....
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Име

    12 11 Отговор
    Тоя мизерник два пъти съм го виждал да яде по паркингите като изгонено куче.
  • 107 Анонимен

    15 11 Отговор
    Жив и здрав да си Шамар. Остави ги мишките в България да се изядат от злоба и яд по теб и всички кадърни на запад. Журналистката, що не го попита за братя Павел Вълневи, ако не Мишо пиши ни, моля те за Павел Вълнев, все нещо ще изкараш за него, тях, двамата братя Вълневи. Виж в търсачката, да не пиша аз, за бизнеса им в САЩ. Бъдете здрави и много успехи в живота, Мише. Кой не те харесва, е без мозъчен...
  • 108 Бах

    12 12 Отговор
    Какъв е този „ шамара ” , тази гнида с какво се изхранва , вероятно със свирки . Такива някога , само в Белене , хем им обръщат резбата , хем стават да копат картафа . Това са абсолютно безполезни отрепки !
  • 109 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 10 Отговор
    Много възпитателна статия Винаги можеш да научиш нещо полезно от успял човек като Мишо Шамара
  • 110 Нане

    1 6 Отговор
    хахахахахаахахаха Шамара открива топлата вода а мудератора проспива квалификацията хахахахаха кефити мъ ве
  • 111 ГруЮ

    14 6 Отговор
    Хе-хе, човече със звучен селяндурски прякор, при това измислен от самия него, дава мнение за качествата на цял един народ....това простотията не се лекува.
  • 112 Тоя пич

    11 9 Отговор
    Ходи с очила и качулка из Варна за да не го познаят и всеки бяга от него.
    Познавам роднините и братовчедите му горе долу на неговата възраст са и са по-големи аутсайдети и шматки от него самия явно им е черта. На тоя творчеството му от подредени цинизми и псувни как ви звучи 20г по-късно
  • 113 Javor

    13 6 Отговор
    Шамари може да е прост, но това не пречи да каже нещата точно каквито са по отношение на България, а тези които са на власти сте ги избрали всички вие да не са по-умни?
  • 114 Хахха

    15 9 Отговор

    До коментар #91 от "Stéphanie 🎲":

    Освен втория етаж нещо друго.? А колкото до този шамар ли е пълен селяк уникален

    Коментиран от #125

  • 115 3622

    15 7 Отговор
    Този боклук пееше по концертите на комунистите. Как така отиде в САЩ? Защо не отиде в "нормалната" Русия? И защо на всички болшевики децата им живеят и работят в капиталистическа Америка?
    Ето на Корнела, сина й е учил и работи в САЩ!!!!
  • 116 Шамаре колко си прост

    18 9 Отговор
    Затова ли, че Тръмп е новия Хитлер само неговата администрация почна дела срещу монопола на Google, Amazon, Facebook и техния нарастващ потенциал да са държава в държавата.

    Байдън е удобно пале за големите капиталисти, тъй като е един сенилен 78-годишен старец на предсмъртно легло, а цветнокожата Камила Харис толкова се срамува от произхода си, че е готова на още повече фашизми само да и отпуснат юздите...

    Видял едната страна на монетата Шамара и почнал да дава акъл. Сам казва, че българите трябва да сме еди кой си. Нашата икономика с под 80 милиарда е като един кол център на гугъл в Индия като значимост в световен мащаб!!!
  • 117 Кой68

    19 8 Отговор
    И тоя стана капацитет.......Този тъп,онзи прост,а Мишо-шамара цув_ул.........
  • 118 Факти

    10 10 Отговор
    Абре Факти До този ли опряхте да му търсите мнението Много свалихте нивото Не че е било високо но циганизацията и русофилството ви убиват
  • 119 бухалката

    8 10 Отговор
    Като правиш президента който добре управлява много години най-силната страна тъп, изпъкваш като по-умен. Пак плаче за шамари тоз Шамара. Утре ще каже че Бог е най-големия будала гол и бедеяк, така съвсем ще блесне. Може да набере точки пред някоя тинейджърка или пред някой Поп, но пред мен -НЕ.
  • 120 bby

    6 7 Отговор
    Mишо,защо не прибереш и орешарски при теб за да ти мие чиниите ?
  • 121 Евала !

    19 8 Отговор
    Сега от "факти" да потърсят и мнението на Азис за глобалното затопляне, на Камелия за строителството на АЕЦ "Белене", на Мария за войната във Виетнам, на Глория за Навални и новичок..Гении сте! Щом тръгнахме от Мишо Шамара да търсим анализи...УУжас*сс!
  • 122 SFSF

    16 8 Отговор
    Ей, чета ви коментарите и се чудя...аз никога не съм имал високо мнение за Шамара,НО прочетох интервюто- добре излага мисълта си и защитава тезата си, А фактът,че е осъзнал безсмисленото съществуване в БГ е най-учудващото за мен , защото е точно така- останеш ли тук е загуба на живот!! Да мога да живея на хубаво място спокойно и прилично ама да не искам и да си се натискам в помийната яма...Прав е!!

    Коментиран от #130, #135

  • 123 БАЦЕТО

    5 3 Отговор
    а всички тъпи жени, танцуват голи нали, когато знаят че им плащаш долари и като всеки келеш си мечтая за пари кеш, не искам да живея като младеж в Букурещ
  • 124 РЪМПЕЗИ

    13 9 Отговор
    ШАМАР...НЕЩО МНОГО ХОРА ТЕ КОМЕНТИРАТ...НЕЩО ЗАСЕГНАЛИ ГИ, КВО...НА 100% СЪМ СЪГЛАСЕН С ТЕБ...БЪЛГАРИНЪТ НЕ ОБИЧА ДА ЧЕТЕ...ТОЙ ОБИЧА ДА УМУВА...КЮЛЧЮ БАРЦЕЛОНСКИ ЩЕ ГИ ОПРАВИ...
  • 125 Stéphanie 🎲

    14 4 Отговор

    До коментар #114 от "Хахха":

    Знам го супер лигав беше ,засичала съм го варненски клуб не съм му фенка .Български рап не слушам с изключение на Ицето -Ъпсурд имаха няколко супер хита.Прос прос човека ама виж и той си плюл на петите .Що ли всеки -почти всички с малко изключеноя ^,излезе или учил в друга държава не се връща ?Защото в Бг. Е много хубаво прав е

    Коментиран от #162, #163

  • 126 Еми и аз не го харесвам, обаче

    17 6 Отговор
    се насилих да прочета всичко. Има логика. Има и поглед. Определено е доста по интелигентен и умен, отколкото смятах. Според мен интервюто беше добро и определено ми стана интересно. Има много смисъл в думите му.
  • 127 123

    9 2 Отговор
    Интервюто на Шамара е обективно с изключение на колко глупав е Тръмп и колко умен е Байдън. Колкото за победата над Германия и Япония. То и през Балканската война Гърция,Сърбия и Черна Гора са победители и са си удвоили и утрили територията ан страните си, но войната е започната и завършена с саможертвата на Българския войник и разрушена икономика.Индийците са успешни защото инвестират в обучението на децата си в инжинерното и медицинското образование.Всичко друго е вярно което казва.
  • 128 кольо

    11 10 Отговор
    A бе ФАКТИ ,толкова ли ниско паднахте та се занимавате с тоя т.н.ШАМАРА. Защо давате трибуна на такива РАЗБИРКОВЦИ като на тоя??.Нищо вярно от това което говори.ОСОБЕНО ТОВА ЩО СЕ ОТНАСЯ ЗА ТРЪМП..Нищо ,нищо вярно.
  • 129 Анонимен

    10 2 Отговор
    До 109. И аз съм на същото мнение. Предпочитам и се вслушвам, може да е бил лош, всякакъв Мишо за някои българи в България, но промяна има и то в положителна посока. Бъди здрав и много други лични успехи.
  • 130 Хо хо хо

    10 6 Отговор

    До коментар #122 от "SFSF":

    Големо откритие е напраил Шампоана втори Конфуции.Нека плАти билета и на деугите бугаре да се махнат от загубената България.
  • 131 валери

    5 6 Отговор
    Кой си ти бе, боклук?
  • 132 Rado

    9 2 Отговор
    Шамара яко дисна русофилите.
  • 133 защо

    6 10 Отговор
    "мнението" на това вещество е от значение?
  • 134 Академик

    6 9 Отговор
    Мишо Шамара е иманация и прост като целия български народ!
  • 135 тате, тате, защо онова семейство червеи

    15 2 Отговор

    До коментар #122 от "SFSF":

    живеят в торта, а ние стоим тук, в това л.но.-ех сине, сине. да и ние сме червеи като тях, но живеем в това рядко л.но защото има една думичка, която още не знаеш. Това е думата Родина. Така, че запушвай носа и дълдисвай

    Коментиран от #158

  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 ГРОБ

    11 9 Отговор
    Сайта ФАКТИ направо кърти мифки с това тъпо интервю!Моля никога повече такава порнография!
  • 138 любител

    11 8 Отговор
    откога един тъп рапър започна да разбира от политика.това е като прасе от кладенчова вода или проститутка от работа.
  • 139 БОКО ЛЪЖЕЦА

    9 6 Отговор
    като е прост ТРЪМП , ЗАЩО БОЙКО ДРАСКАШЕ ДА СЕ СНИМА С НЕГО ПЪК ТРЪМП МУ ВЗЕ 5 МИЛИАРДА ЗА БОКЛУЦИ ? ШАМАР ТЪПАНАР !
  • 140 сноу

    7 7 Отговор
    Щом допряхте и до Шамара да ви раздава шамари ,що не си закриете сайта..Защо ни завирате на тоя недодялан хвалипръцко изветрелите умоблъсканици...
  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 ИМА ЛИ ГЛАДНИ

    11 13 Отговор
    БРАВО МИШО, КАКЪВ ПОЛИТИКО ИКОНОМИЧЕСКИ АНАЛИЗ НА САЩ НАПРАВИ! КАК НЕ СА ТЕ ВЗЕЛИ ЗА СЪВЕТНИК НА БАЙДЪН? НО ЗАЩО ПЛЮЕШ БЪЛГАРИЯ? НЕЩО НЕ ТИ Е ПРОВЪРВЯЛО ТУК, А? ДА БЕШЕ ЕМИГРИРАЛ В РАША ПЪК ДА ТИ ЧУЕМ АНАЛИЗИТЕ? ДА СРАВНЯВАШ НАЙ-БОГАТАТА СТРАНА С МАЛКА И БЕДНА БЪЛГАРИЯ НЕЩО НЕ ГО РАЗБИРАМ. ТУК СЕ МЪЧИМ ДА ДОГОНВАМЕ, А ТИ НАПРАВО СИ СКОЧИЛ В НЕБЕСАТА И ГИ РАЗБИРАШ НЕЩАТА, КАТО ИГРАЧ НА УОЛ СТРИИТ. АБЕ ХВАНАЛ СИ ГОСПОД ЗА ШЛИФЕРА.
  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 нбсфрн сфр

    6 13 Отговор
    Мишо Сопола е изключително прост, куха лейка и тотален д ебил! Като му четеш разсъжденията и си мислиш - тоя е такъв ид иот, че някой път ще се удави докато пие вода! Такъв си беше тук, такъв си е и там където е сега - в америка, на гъ за на географията!

    Коментиран от #156

  • 153 wgw

    16 4 Отговор
    Не смятах да чета това, но честно казано ,след прочита , ми хареса. Жив ум, който не иска да седи на държавна ясла , а да върши нещо. Може би много хора биха се изразили по този начин, ако можеха!!!!
  • 154 SFSF

    13 7 Отговор
    Стойте тук и го коментирайте докато той си кара колата по равните и широки магистрали и си прави $$$...И за всички разбирачи ще кажа,че родината е там, където се чувстваш добре, а не там където си се родил!
  • 155 максуда биич

    9 7 Отговор
    Защо взимате и изобшо ни занимавате с интерю взето от една варенска утрепка,тревоман и изобщо личност едва скалъпила средно образувание.Това ли представяте за политически,та даже и световен политизески анализатор.Дискотечен плъх възпяваш гимнастички по цвички и без полички.Прекалено ниско падате.Този одавна е в канала и одавна дебелото черво и природата го прати там.
  • 156 пешо

    5 7 Отговор

    До коментар #152 от "нбсфрн сфр":

    след Кенеди това е най достоиня президент на САЩ мИШО Е МАЛУМНИК
  • 157 What

    10 8 Отговор
    Шамара, ако имаше малко емпатия и интелект, нямаше да хвърля тая камара лай*а по България. Ей така, от уважение към свободните хора тук, които рискуват кариера, здраве и пари борейки се за по-доброто на България. А и обощенията му за Америка са грешни. Но Шамара си е интелектуален инвалид и има експертност само в хейта.
  • 158 SFSF

    7 7 Отговор

    До коментар #135 от "тате, тате, защо онова семейство червеи":

    Хаха, където се чувствам добре там ми е родината...в БГ винаги съм се чувствал като присаден и за това живях доста год в САЩ и ще ти кажа,че:
    1. Никога не съм чистил тоалетна или мил чинии
    2. Няма нишо лощо в по-горе изброените дейности- не ме е мързяло никога да работя и не ме е било срам от никоя честна работа
    НО, ти със сигурност си от 95-те % българи родени за заплати над 3000€ и родени да заемат САМО ръководни постове ...айде,бегай на ракийката,ясен си ми!

    Коментиран от #161, #168

  • 159 Сашо

    10 6 Отговор
    Ако част от народа ни не беше такъв какъвто го описваш, никой нямаше да знае че съществуваш и да ти слуша крадените песни. . бъди благодарен за това.На това се гради твоята популярност - на простотията,селенията и първенютата.
    Друго да ти обясня - в Нашата Родина България въпреки всичко има страшно много умни, интелигентни,предприемчии и борбени хора, които работят здраво.Развиват се всеки ден, постигат успехи и допринасят за развитие на държавата ни.И живеят доста по-добре финансово от теб в Америка и живота им не е на кредит на 101%. Затова не слагаш всички под общ знаменател.
    И расизма в Америка става все по-страшен, просто не е дошло времето да мразят и емигрантите...Тогава ще отвориш затворената книга отново.

    Коментиран от #184

  • 160 Любен Стойков

    12 6 Отговор
    Не е важен вестоносеца, важни са вестите които той носи. Мишо или този който е писал това, е умен и балансиран човек. Оплювките не доказват обратното. Оплювачите само показват на светло празните си кутии на втория етаж.
  • 161 Факт!

    5 5 Отговор

    До коментар #158 от "SFSF":

    Има тоеа че си мил чинии означава че нямаш високо образование а това е в следствие на ограничени умствени способности.Тоест ти си дбил
  • 162 Хо хо хо

    2 1 Отговор

    До коментар #125 от "Stéphanie 🎲":

    Ти от Варна ли си бе.

    Коментиран от #171

  • 163 Хо хо хо

    8 4 Отговор

    До коментар #125 от "Stéphanie 🎲":

    Стефке ама знаеш ли че и Сомалииците мидлят като тебе яяя ква хубава Франция де ше се връщам у Сомалия я и кво момиче си фаанах Стефка се казва.
  • 164 123

    10 4 Отговор

    До коментар #101 от "Ден":

    Шамара не живее лесно на подарено му и лесно за живеене место. Всичко което има си е заработил.И да шофираш Убер пак трябва да си купуш кола, да плащаш застраховка са обществен транспорт и другите разходи, както и да работиш повече от 12 часа на ден.
  • 165 Течо

    18 9 Отговор
    Изключително възхитен съм от точния поглед върху живота в САЩ. Браво! Моите поздравления Мишо!
  • 166 Анти-либерал

    5 9 Отговор
    Тия олигофрен не е в позиция да съветиства!
  • 167 Thanos 🌋

    15 5 Отговор
    Евала това не е пич а истински мъж, браво Мишо Шамара, много впечатлен от силното ти интервю доста силни и правилни
  • 168 лоша преценка. Вземам повече

    4 0 Отговор

    До коментар #158 от "SFSF":

    от предположението ти, без да конкретизирам колко точно, осреднено на месец. Не разбрах, какво точно искаш да кажеш, но най-вероятно не си прав. Съжденията ми са въз основа на опитът ти за ирония, неправилно изграден, в сложно изречение, с многозначно тълкуване. Все пак, приятна вечер.
  • 169 Ти ,от кое село си?

    5 2 Отговор

    До коментар #34 от "Хи хи":

    Да не би в Русия ,управляващите да са бедняци!?
  • 170 БРЦК

    10 8 Отговор
    Мишо шамара е тъп . Още по тъп е драскача на интервюто
  • 171 Stéphanie 🎲

    5 4 Отговор

    До коментар #162 от "Хо хо хо":

    От София имам братовчетка там ,харесвам варна ,Златните .И моля те не драскай глупости видях и другия ти коментар.Банално е бял +българка трудно може се излъже за афро или араб знаем се че сме расисти.измисли друго
  • 172 До Баш Бащицата 14

    5 3 Отговор
    Като ти чета коментарите, представям си, какво е нивото на трите езика, които знаеш...
    (Може пък, езиците, които знаеш да са: телешки, агнешки и свински...)
  • 173 Камен

    13 7 Отговор
    А защото ти си много умен?

    Не говори лошо за Тръмп! Той е супер и ще бъде отново президент на САЩ!

    А ти по-добре виж себе си ! Погледни си вулгарните текстове на песните, които изпя и разврати хиляди млади хора с тях! А това е много тежък и сериозен грях, с който силно си прогневил Господа!

    Ако искаш да се спасиш - трябва да се осъзнаеш и да се покаеш, и да се обърнеш към Бога и към Православието, към Православната вяра и църква!

    Бог да те вразуми и просветли!
  • 174 ШАМАР

    15 7 Отговор
    ШАМАР ШЕ ТЕ ДОКЛАДВАМ НА ТРЪМП И ЩЕ ТИ ВЗЕМЕ ЗЕЛЕНАТА КАРТА И ЩЕ СЕ ВЪРНЕШ У СИГАHCКАТА МАХАЛА....КЕЛЕШ!
  • 175 стоян георгиев

    14 11 Отговор
    шамара направо ми скри шаибата!много интелигентно интервю с изключителни познания за ситуацията в сащ и за съжаление в българия.респект към всичко казано от него с изключние на това че е затворил българия като книга.все пак смятам че не го мисли сериозно.
  • 176 Гошо Шута

    8 7 Отговор
    Единия не си знае парите, другия отиде да кара камион в САЩ, щото в България "рапа" му взе да залязва и взел да обяснява кой е прост....
  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 178 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 179 Специалист

    9 7 Отговор
    по всичко
    "България не ме обича, а аз съм егати пича!"
    Както всеки бакшиш в България и този си мисли,че щом може да управлява камион или кола може да управлява и държавата и света! Защо ли не позволяваме на такива кадърни хора да ни управляват!
    Ама той разбира и от икономика, и от дипломация, и от здравеопазване и от отбрана.. Шо не вземе да да дойде тук да ни стане един премиер или поне президент , та да станем САЩ на Балканите! Ама няма кой да кара таксито ли, камиона ли му там!
    Е затова ще сме зле!
  • 180 Гоуст

    7 4 Отговор
    Германия върна Борисов на власт защото ББ дава обществени поръчки само на немски фирми и по този начин Германия ди одигурявя пазари.
  • 181 Жоржета дънкан

    13 7 Отговор
    Шамар, много си прост, мойто момче. Трябваше да си стоиш в България където ти е мястото. Не трябваше да правиш това интервю, защото простията стана вече наяве. Не можеш я скри , вече. Sorry, I’m not guilty here,😂😂😂😂😂
  • 182 ежко

    6 4 Отговор
    Мишо е толкова извисен и толкова го разбира живота,че просто нямам думи!
  • 183 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 184 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 185 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 186 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 187 Бате Панко

    12 5 Отговор
    На Шамара му миришат и краката и устата.
  • 188 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 189 Тираджия

    12 7 Отговор
    Мише олигофрена си ти! От всички до сега Тръмп е най як, затова и му подляха вода!
  • 190 Onq s motikata

    11 3 Отговор
    Още не мога да си простя,че изгубихме такъв умен и кадърен човек като Шамара.
  • 191 BIG CHAMAR

    11 4 Отговор
    Напълно съм изненадан от вашето разбиране точно до точката на съществуващата ситуация в САЩ и България, възхищение от големите топки, които казват истината, не мисля, че изобщо ще бъдете разбран
  • 192 БРАВО НА ФАКТИ

    9 10 Отговор
    Страхотно интервю в което МИШО с разсъжденията си за България и познанията си за САЩ, направо се изравнява с проникновените откровения от най-висша степен за Америка на световно прочутия и известен американски режисьор и сценарист Оливър Стоун , изобличаващ глупостта и тъпотата с политическото БЕЗУМИЕ и лицемерие в американското общество, но Мишо отива още по напред и го задминава и с познанията си и за България като прави остра политическата дисекция за българското посткомунистическо общество и че България е прецакана и е "расистка" точно от бившите комунисти /обратната страна на фашистите/ , А това са хората които днес в България най много харесват,защитават и изразяват подкрепата си за ТРЪМП...!!! ЗАЩО ЛИ..??? Ами защото, както казва МИШО- Тръмп е изключително прост човек , политически шмекер и популист който "никога не е вярвал в демокрацията и винаги ценял само тоталитарни лидери и беше на контра с всичките си демократични съюзници" А че "щеше да е следващият Хитлер" си е самата истина ,заявена още при първото му предизборно мото с "Make America First" или ЮБЕР АЛЕС...!!!
  • 193 Стоян Хлебаров

    7 5 Отговор
    И рапърите ли вече разбират от политика!? Може би защото наркоманите и тинейджърите ги харесват...
  • 194 Кажи честно

    6 7 Отговор
    Мишо шамара дава оценка на Тръмп!? WTF
  • 195 ИВАН

    9 6 Отговор
    Къв е тоя измисленяк, че пък и ръси мозък ... лелееее, до там ли я докарахме - да публикуваме и четем тъпотиите на всякакви безмозъчни образувания
  • 196 Аве Майн Кампф

    7 8 Отговор
    Тръгнал най-простия да говори за Тръмп ......
  • 197 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 198 666666

    13 4 Отговор
    Не знам колко е прост ,но е станал милиардер без да краде. Кажи нещо за интелекта на Тиквата.който също е милиардер ,но като окраде държавата и народа си.
  • 199 5шщ45щ

    5 6 Отговор
    Мишо , дано животът не те върне обратно в България пак по политически причини .
  • 200 хахаха

    6 9 Отговор
    Интервюто е СУПЕР! Както винаги при Шамара - право куме в Очи!
  • 201 КПСС БКП

    6 3 Отговор
    Тоя идиот пееше нещо като ..."искам да е*а всички чанти , чанти ,...и т. н. супер простотий ... Не е лесно да си идиот
  • 202 Шабан

    9 11 Отговор
    Много правилен поглед има Шамара върху реалността въобще!!! Ако българина се вслуша поне малко в това което казва може би България ще я бъде! Иначе ще умира в агония хваната в стоманената хватка на социал фашизма(тоест комунизма)!? И който разбрал, разбрал!!!
  • 203 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 204 Българин

    6 4 Отговор
    Забелязвам, че факти ру много често търсят експертното мнение на наркодилъра и сводник Мишко.
  • 205 Този е

    4 2 Отговор
    същия цървул,като тия дето са на власт,а той избяга защото не успя да се внедри във власта.
    Факти - излагате се,а може и парички да сте взели...
  • 206 тцтц

    3 3 Отговор
    Този сякаш живее в текстовете на рап песните от гетата, които си припява докато кара убер-а. Помня, като се оптитваше да участва в протестите в БГ, наравно с платените роми, но отпред да блещи щуротии. Здраве да е, нека да е цветно.
  • 207 жгфхфгб

    8 3 Отговор
    Изказа се най-големият български интелектуалец ...
  • 208 Стефан

    8 6 Отговор
    Наистина се иска да имаш много голямо самочувствие и почти никакъв акъл за да кажеш това нещо за Тръмп, абе варненски мисир този човек е милиардер, фалирал е и пак се вдигнал и си е стъпил на краката, сега се замисли ТИ КАКВО ИМАШ и как живееш като мизерник в тоя камион и обикаляш по 5000 км на курс. Не ми е жал за тебе, по скоро за децата ти защото и те са загубени с такъв родител, бати и наглеца.
  • 209 Петър Велики

    6 5 Отговор
    Тоя замина за Америка и изведнъж почна да я хвали и приказва глупости създали икономиките на Германия и Япония хаха те и преди войната имаха икономики именно по големи от американската затова им спретнаха две световни войни, а до колкото 70% в силициевата долина били индийци и замисляли нещо добро , кажи това велико нещо което сега светът е на милионни светлинни години по времето на Тодор Живков нашата силициева долина произвеждаше по качествени работи от Американците и стига си мразел народа си и държавата си. Такива сме заради много фактори а не на готово държава с ресурси колкото континент избили 16 милиона бизона а ми хвалиш тяхното земеделие. Не черните имигранти създадоха велика Америка а сега са в упадък именно заради тях черните имигранти
  • 210 Генков

    9 5 Отговор
    Боже, колко мъка има по тоя свят!
    Ало Факти, ще спрем да ви четем, вие утре ще дадете трибуна и на някоя маймуна...
  • 211 майна

    11 4 Отговор
    то щото тръмп е прост е стигнал до такова ниво, а шамара дето е умен чисти кенефите там. На такива глупаци изобщо не трябва да им дават поле за изява.
  • 212 Шамарче

    5 2 Отговор
    Бегай бе чики нана
  • 213 Едно ме ми хареса

    15 3 Отговор
    Мишо отиде далеч зад граница да кара тир и такси и ми обясни, че аз съм без багаж на втория етаж, защото съм останал да се боря за мечтите ми тук близо до приятелите и семейството ми. Пожелавам му успех в борбата за правата на чернокожите и гей обществото в Америка и да си купи още по голяма къща с кредит и трета работа като разносвач на пици. Прав е, че тук няма будно гражданско общество, но това е процес в който и той участваше с платени прояви по партийни мероприятия и от който избяга далеч. Пожелавам му да натрупа опит, състояние и да се върне като инвеститор и меценат, но за съжаление четейки интервюто и оценявайки втория му етаж се съмнявам това да се случи.
  • 214 Ивайло

    7 2 Отговор
    Въведението е по-нелепо и от съдържанието, защо да чете надолу човек!
  • 215 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 216 Thatcher

    8 3 Отговор
    Ниско езиково ниво, от първото изречение. Вметнато изречение след вметнато изречение. Ако това беше изпит по български за 4-ти клас щяхте да изкарате 3.
  • 217 Много

    12 3 Отговор
    Голям идиот тоз мишок
  • 218 Реалист

    9 3 Отговор
    Как може такъв примат, като Шамара да се изказва за политика, икономика и много неща, които не разбира грам?!
  • 219 Ко каза ко

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "пешо":

    Всеки е по-умен от този пъпеш.... е ти не си понеже го защитаваш.
  • 220 Ясно е

    5 4 Отговор
    Много говори и от всичко разбира..музика ,продуциране ,каране на такси и камион ,политика и управление...а живее от помощи и единственото място дето може да се обади и да се прави на разбирач е да хейти България..щото в Америка е по нисък и от тревата и се е научил да си трайка..за да не му бият шута от зад. Истински палячо
  • 221 Мишо шамара

    4 1 Отговор
    А ти с начина си на говорене доказа, че го “превъзхождаш” стократно!
  • 222 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 223 Калоян

    5 0 Отговор
    Животът е хубав ,защото е красив - АВТОР : Мишо шамара (преди години на гости във шоуто на Слави ) !
  • 224 Мич

    3 3 Отговор
    Къде е Тръмпа къде е Мишо Шамара ))))
  • 225 ЛЕНИН

    3 1 Отговор
    Ти го биеш
  • 226 Боже

    5 1 Отговор
    ела си прибери версиите. Ако Тръмп е прост, представям си ти какъв си. Ама много прост.
  • 227 Аз съм тъп

    8 1 Отговор
    И се казвам Мишо гумената тиква. Тоя индивид, уважаеми дами и господа вярва, че Америка почвала война само тогава, когато защитавала кауза и някакво добро дело. Мишо, пий си хапчетата , брат, въпреки че те само замазват симптомите,а не видят до поумняване,т.е. няма да ти помогнат...
  • 228 Николай

    3 4 Отговор
    Предлага на следващите избори Мишо шамара д се кандидатира за президент на САЩ, той явно е по умен от милиардера Тръмп.
  • 229 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 230 Борисов

    6 3 Отговор
    След това "интервю" дали не е редно да минат през СПЕЦИАЛИЗИРАНА комисия Мишката и този, който му е взел интервю?

    А дали не трябваше преди това да го проверят за дрога и какви количества е поело мишлето без пишлето.
  • 231 желяз каменноff

    2 1 Отговор
    ръката оправляваща света няма да му позволи да е следващия хитлер момчето ми онашамарен..
  • 232 Йо Несбьо

    6 1 Отговор
    Това е както Дяволът чете евангелието... Уж все верни неща, все факти, но крайната картинка изопачена и с неверни изводи... Байдън спечели, защото Си Ен Ен и огромна част от американските медии сипеха 24 часа в денонощието помия за Тръмп. А американската икономика в първата година от управлението на Тръмп имаше растеж от 5%, нещо, което в двата мандата на Обама така и не се случи! Също Тръмп се опита да дръпне шалтера на Китай, който смуче американско образование, технологии, ноу-хау, а плаща за ползваното като държава от Третия свят - спомнете си, че Китай имаше почти безплатна доставка с американска поща до всяко американско семейство, докато американските компании биват кодирани живи, ако опитват да продадат нещо в Китай. За расизма е така, включително това, че голяма част от хората се опитват да отговорят на крещящата си липса на качества С това, че те пък са бели и имат повече права, но същото се наблюдава и в Европа - чехът ти казва "Аз съм чех, ти си чужденец, значи нямаш права!".
  • 233 ран

    2 1 Отговор
    Скъпи господин Шамар, и вие драги Петър, Тръмп не го избраха, и ще се наложи да се преквалифицирате. Намерете друг обект за критики и подигравки, може да е нещо по-разнообразно, познавате Америка, света и човешката същност. Но да сравнявате Тръмп с Хитлер е елементарно, и просташко. А знаете ли кой е Хитлер и коя е Ева Браун...
  • 234 колко глобално

    3 1 Отговор
    "Най-пагубното нещо в новата човешка история?" Брей, брей, брей, този Шамар се е взел за Кисинджър.
  • 235 Боже

    2 2 Отговор
    Каква журналистическа находка, какъв полет на мисълта, какъв анализ, Интервю със Шамар. На геополитически теми. Боже.
  • 236 Дъното!

    3 2 Отговор
    Шамара е умствено болен, наркозависим, с изпържен от наркотижите мозък, платен болшевик,безродник,комунист и най-долен човешки отпадък. На такива платени безродници,които и майка си продават за пари не трябва да им се дава никаква трибуна-или в затвора за сеене на омраза или в лудницата.
  • 237 Джамал от Русе

    2 1 Отговор
    Вместо да ни будалка с Тръмп, нека каже тук пред всички
    с колко мангизи го "изпържиха" Цъфти и Падишаха преди
    да го обвинят в сводничество, след като го натопи една
    от проститутките му . . .
  • 238 Вик

    2 3 Отговор
    Много правилен и задълбочен анализ на обстановката в САЩ в момента, казвам го от позицията на човек, който жевее в САЩ повече от 25 години. Моите адмирации Михаил.
  • 239 ALION

    1 0 Отговор
    Този човек нито е чел за Тръмп нито му знае историята, жалко че се смях през цялото време за глупостите които е изразил... ако го няма Тръмп край със свободата на всеки един човек тук на земята
  • 240 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 241 Зайко Байко многознайко

    1 0 Отговор
    Эащо триете истината беэум.ц.и?!?😡
  • 242 1234

    1 0 Отговор
    Тоз е голям тапаккк
  • 243 Marinov

    0 0 Отговор
    Най добре е да дойдат ТАЛИБАНИТЕ за да ни ОСВОБОДЯТ от тази продажна Паплач???
  • 244 даадаада

    0 0 Отговор
    - Какво е хайдушка ракия?
    – Направена от крадени сливи, с крадени дърва и в нерегистриран казан!!!