Last news in Fakti

12 Декември, 2020 17:22 3 017 20

Тестват самолета за туристи в космоса

  • virgin galactic-
  • самолет-
  • тест

Virgin Galactic тества самолета

Тестват самолета за туристи в космоса - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Компанията Virgin Galactic ще проведе пробен полет на своя туристически ракетен самолет, съобщи Би Би Си.

Това ще е първи пробен полет на Unity за многократна употреба. Стартът ще бъде даден от търговски космодрум в Ню Мексико.

Планът е полетите да започнат от следващата година. Това ще е програма за космически туризъм.

Записали са се вече стотици туристи. Предстоят три финални демонстрационни полета.

На първия полет ще има само двама пилоти. Ще бъдат проведени проверки на всички процедури.

Така ще се гарантира безопасен полет.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мечо

    3 11 Отговор
    дисис халс арест яла лили яла
  • 2 Брансън

    12 35 Отговор
    Тоя път ще литне ли нагоре щот предния път литна надолу
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Хо хо хо

    6 17 Отговор
    И кво оъ тва.Българската кчина няма да мръдне и грам напред е може би бойко ще направи един тур над галактиката но каакво от тоеа.
  • 5 pepy

    42 5 Отговор
    Частна фирма и държавна корпорация...

    Коментиран от #16

  • 6 Билетите са Еднопосочни.... ЗАПОВЯДАЙТЕ

    12 1 Отговор
    Избягайте от мутритееееее.....
  • 7 боят настана

    17 23 Отговор
    Да ви е честит ЕВРПАТЛАНТИЧЕСКИЯТ ЦИФРОВО ПАЗАРЕН ФАШИЗЪМ!Фашингтонските античовеци пуснаха вирус и започнаха войната за затриване на бизнеса на хората и ликвидирането на милиярди хора оставени без поминък!Няма вече световен туризъм,всичко ще се свежда до задоволяване на евроатлантическите фашаги!А богоизбраните ще могат да се радват на геноцида и от космоса!Това го могат само от империята на античовечността-САЩ!Изхода-фашнгтонската империя трябва да бъде разрушена!
  • 8 Емил

    7 23 Отговор
    Тоя конструктор явно е прекалявал с Лего-то!
  • 9 А руснаците как са.

    22 13 Отговор
    Аа да те пак изпробваха някакво оръжие хиперзвуково. Нормалните хора изпробват спейс екс, туристически полети в космоса, китайците термоядрен реактор, за зелена енергия. електромобили, водородни двигатели, суперкомпютри, а руснаците ракети с еди какъвси обсег. После що ги мразят хората. Ми ей тъй.

    Коментиран от #10, #13

  • 10 !!!?

    5 10 Отговор

    До коментар #9 от "А руснаците как са.":

    Забрави ги руснаците...питай за китайците !!!?

    Коментиран от #12

  • 11 А бе

    8 24 Отговор
    Тия дни не се ли взриви кораба с който Мъск щеше да лети до Марс. Само че в БГ никой не разбра.

    Коментиран от #14, #17

  • 12 китайците дръпнаха много

    14 6 Отговор

    До коментар #10 от "!!!?":

    Във всяко отношение. В технологично, научно, индустриално и военно. Във финтех, и туризъм. Този строй капиталистически комунизъм, май е най-успешната система. Аз за руснаците обаче питам, с при тяхните финансови възможности, които идват наготово от изкопаемите, какво са създали, и дали на света, в хуманната сфера, за подобряване качеството на живота, макар и на техният собствен народ само. Къде инвестират, в коя сфера за прогресът на човечеството? В главите им е само омраза, интриги и параноя. Оръжия и войни. Сега войните се водят само с радикални мюсюлмански организации или с диктатори, колещи собственият си народ, който няма как да го свали от власт. Нормалните държави воюват на научният и технологичният фронт. Там се доказват. Ако русия се държеше нормално, нямаше да има нужда всяка страна да отделя толкова много пари за въоръжаване. Нямаше да има кой да подкрепя Ким, Иран, Асад, Мадуро, които заплашват съседите си или други страни с война и провокират вътрешни и външни конфликти. Този финансов ресурс можеше да бъде даден на гладуващите. Светът да стане едно по-добро място.
  • 13 НЕВеЖ

    6 10 Отговор

    До коментар #9 от "А руснаците как са.":

    Токамак е руско ськращение на темоядрения реактор. ЗАПОМНИ га водкаджиите си играеха с тоя реактор ни китайци ни пампайци кат тебе занаеха за кво иде реч....

    Коментиран от #15

  • 14 това не беше кораба, а изпитателен модел

    14 2 Отговор

    До коментар #11 от "А бе":

    И той още преди това каза, че могат да се очакват много такива моменти и разрушаването на много модели, докато бъде завършен проекта за създаване на абсолютно сигурен космически кораб, който да отведе хора на марс. Опитът, от спейс екс се смята за изключително успешен и са го отпразнували. Ок?
  • 15 само дето, в русия е създаден на скица

    11 4 Отговор

    До коментар #13 от "НЕВеЖ":

    и до там. И то най вероятно проекта е бил за двигател на подводница, с която да отидат и да нападат америка.

    Коментиран от #19

  • 16 факти

    17 5 Отговор

    До коментар #5 от "pepy":

    Съвсем нормално е.Роскосмос дори е пред закриване.Макар и да е държавна компания ,Роскосмос няма и 10% от възможностите на американските космически агенции.Единственото с което Русия разполага в момента е ноу хау останало от времето на СССР.Днешна Русия няма нужното технологично развитие и не са мръднали от това положение вече около 50 години.За Русия и космос да се говори е абсурд.Руснаците в момента имат за цел да напарвят първата си космическа мисия от 30 години насам,а тя е да пратят апарат на Марс,но понеже нямат нужните знания и възможности сами да изпълнят мисията ,се оказа ,че мисията ще бъде европейска ,а руснаците ще са като присъстващи на нея и ще са под крилото на Европа.
  • 17 pepy

    26 3 Отговор

    До коментар #11 от "А бе":

    Пo пoвoд "взривeния" прoтoтип SN8 някoи, кoитo cи "нямaт" пoнятиe и идeя oт нeщaтa, нaпиcaхa cлeднoтo:

    Джеф Безос /основател на Blue Origin/:
    “ Всеки, който знае колко трудно е това, е впечатлен от днешния тест за прототип на Starship. Поздравления за целия екип на SpaceX. Сигурен съм, че скоро ще се върнат за още тестове”

    Питър Бек /изпълнителен директор на Rocket Lab/:
    “Поздравления за екипа на SpaceX за невероятен тестов полет!”

    Крис Б - NSF /основател на NASASpaceFlight/:
    “Това е огромна победа !! Излитането беше невероятно и изглеждаше планирано спиране на двигателя. Стабилният полет също беше голяма победа и маневрата за кацане беше просто страхотна! Raptor се бореше, но нямаше сцепление при кацане.”
  • 18 Еврогей

    6 12 Отговор
    Ооогромна победа, нечуван напредък на краварските технологии, сравним само с избухването на спейс шатълите им и пускането на атомни бомби над мирни граждани!
  • 19 незнайко

    4 10 Отговор

    До коментар #15 от "само дето, в русия е създаден на скица":

    Ако Вие сте създаден на скица, значи и ТОКАМАК е скица !!! Тази "скица" е в основата за създаването на големият адронен колайдер в ЦЕРН ! "Скицата" е заработила 1963 година, но няма кой да чете !!!

    Коментиран от #20

  • 20 добре де, те са го измислили

    10 3 Отговор

    До коментар #19 от "незнайко":

    Но дотам. Той и Бел е измислил телефона, но я го ставни със смартфона. И германеца е измислил пишещата машина, но погледни таблета на който почукваш текста и после го принтираш дистанционно в другият край на света. И за автомобила е същото. Първият сериен е на форд, но европейците правят в момента най-добрите. А тук говорим за първоначална идея даже. Никой не им го отнема. А атомните им бомби с които плашат света, Кой ги измисли и направи първи?