Last news in Fakti

21 Декември, 2020 18:06 3 591 5

Лондон: Великобритания ще прекрати преходния си период с ЕС на 31 декември

  • великобритания-
  • брекзит

Все още има "значителни различия" между позициите, заети от Обединеното кралство и Европейския съюз по отношение на търговската Брекзит сделка

Лондон: Великобритания ще прекрати преходния си период с ЕС на 31 декември - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Великобритания ще прекрати преходния си период с Европейския съюз на 31 декември, заяви говорител на премиера Борис Джонсън, цитиран от Ройтерс.

Това изявление стана факт, малко след като първият министър на Шотландия призова британския премиер да удължи срок преди окончателния Брекзит с оглед на усложнената обстановка заради новия щам на COVID-19.

"Нашата позиция по отношение на преходния период е ясна ... Той ще приключи на 31 декември, това остава нашата позиция", каза премиерският говорител пред репортери.

"Трябва да ратифицираме всяко едно евентуално двустранно споразумение преди 1 януари 2021 г., което означава, че времето е в дефицит и затова нашите преговарящи продължават да работят усилено".

Той също така посочи, че все още има "значителни различия" между позициите, заети от Обединеното кралство и Европейския съюз по отношение на търговската Брекзит сделка и подчерта, че британският преговорен екип "ще продължи да работи, за да се опита да преодолее тези пропуски".


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    14 3 Отговор
    Великобритания се отделя точно когато почва ваксинирането. Не е ли странно?

    Коментиран от #2

  • 2 Пламен

    2 5 Отговор

    До коментар #1 от "123":

    Тея са разбрали за наглия Баце със златните шкафчета! Остава само изпералата Меркел, ама и тя е достатъчна покрай "извънредното положение".
  • 3 Айде у лево

    8 4 Отговор
    С това обърнато дясно движение и с тия различни мерни единици, Великобритания няма нищо общо със страните в Европа и само ги обърква и затруднява европейците и докато не се коригира и уеднакви с Европата няма никакво място в ЕС, така че най добре е да се маха и да напусне Европейския съюз на 31 декември..!
  • 4 Оня

    6 2 Отговор
    Да и кажем "довиждане" на тия шемети , и да им пожелаем да не се връщат повече!
  • 5 Ето

    3 1 Отговор
    така се реализира БРЕКЗИТ по принуда. Явно на британците им писна от игрите на бабичката и еврейна и набързо скалъпиха новият щам на вируса и се изолираха от Европа.
Новини по държави: