Last news in Fakti

17 Декември, 2020 07:12 2 948 6

Джонсън за мерките по Коледа: Не искаме да забраним празника!

  • коронавирус-
  • великобритания

Посланието към хората е пределно ясно, че не могат да се събират повече от три семейства на едно място повече от пет дни

Джонсън за мерките по Коледа: Не искаме да забраним празника! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

На специална пресконференция британският премиер Борис Джонсън заяви по повод на критиките за облекчаването на строгите ограничения по Коледа, че правителството „не иска да забрани празника, това ще бъде нечовешко“.

Правителството бе подложено на критики, облекчаването на мерките за пет дни около Коледа, смятано от 23 до 27 декември, ще коства живота на много хора.

Борис Джонсън обаче реши да не променя взетото решение като заяви, че „човешкият дух иска да празнува и хората не трябва да бъдат ограничавани твърде много“.

Той допълни, че посланието към хората е пределно ясно, че не могат да се събират повече от три семейства на едно място повече от пет дни.

Премиерът наблегна на думата „максимум“ и поясни - “това не означава обезателно, че навсякъде трябва да се съберат три семейства“. Колкото по-скромна и по-кратка Коледа, толкова тя ще бъде по-безопасна, допълни Джонсън.

Премиерът пожела още от сега „Весела по-скромна Коледа“ на хората и изрази надежда, че с помощта на ваксината и другите мерки, които взема правителството, страната ще бъде в много по-добро състояние за Великден.

В Уелс и Шотландия се очаква мерките да бъдат по-строги по Коледа. В Уелс бе отправен призив за събиране на само две семейства, а в Шотландия да се събират в само в един петте дни по Коледа.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гари Бъзи

    3 8 Отговор
    Започваме ритуално самоубийство тогава.
  • 2 Бат Бойко нощния бандит

    4 4 Отговор
    Забранявам Коледа,Нова година,Трети март,Първи май,24 май,6 ти септември,22 септември.Ще се празнуват само Рамазан Байрам, Хелоуин,Деня на благодарността,9 ти септември и 7 ми ноември.Аз казах Хау!
  • 3 новото нормално

    5 8 Отговор
    Джонсън - пcихопат. Това да не е казарма.
  • 4 РЕАЛИСТ

    8 3 Отговор
    Гледах пряко обръщението на Борис Джонсън. Бих искал някога и България да има такъв премиер. По човешки призова народа да спазва мерки.Ако ще забранява нещо, ще го направи лично без да се крие зад министри или доктори. Англичаните започват подготовка за Коледа от лятото и как да ги лишиш от този празник.
  • 5 ГОСТ 1

    2 5 Отговор
    Ненормалния джендър е толкова безличен и страхлив, че едва ли гражданите на Великобритания ще търпят дълго подобно недоразумение.
  • 6 Камен

    8 1 Отговор
    Браво г-н Борис Джонсън! Мъжка и християнска постъпка!

    Едно смело, мъдро и велико решение на истински християнин!

    Който не се страхува от всички безбожници, които се навъдиха в гей-вропата!

    Искренно се зарадвах на това ваше решение и се възхитих на смелостта Ви!

    Между другото г-н Борис Джонсън, знаете ли че сте кръстен на нашия велик български Светец - Св.Цар Борис Михаил - покръстител на българите!

    Затова е добре да прочетете по този въпрос и да познаете, че истината е в Православието и да приемете Православната вяра - като вашия имен Светец!

    Така, че ви пожелавам да сте жив и здрав, и Бог да ви благослови, и да управлявате според християнските принципи и ценности!

    Да се забрани честването На Рождество Христово е безумие! Независимо от ковид, мовид и други вируси и бактерии!

    Рождеството на нашия Господ и Спасител Иисус Христос, заедно с Възкресението Му - са двете най-велики събития в историята на човечеството!

    Защото са дали на нас хората възможност за спасение и вечен живот с Господа в Небесното Царство!