Last news in Fakti

28 Декември, 2020 18:37 28 274 191

Джо Байдън може да вгорчи живота на Путин

  • джо байдън-
  • владимир путин-
  • сащ-
  • русия-
  • отношения

Москва е все по-изолирана външнополитически, а с новия американски президент Вашингтон ще се опитва да ограничи руското влияние навсякъде, където това е възможно

Джо Байдън може да вгорчи живота на Путин - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Никога след разпада на Съветския съюз Русия не е била по-изолирана, отколкото днес. В края на 2020 година Москва е в конфликт с повечето си европейски съседи, с изключение на беларуския диктатор Александър Лукашенко. Недоверието към Русия със сигурност има своите корени в историята, но в по-голяма степен то е реакция на външната политика на Москва. Бъдещият държавен секретар на САЩ Антъни Блинкен я определя като “агресивна”, “непостоянна” и “авантюристична” и настоява да се потърси отговорност от Кремъл за неговите “опасни действия” - изпращането на руски войски в Украйна и подкрепата за режима на Асад в Сирия.

В екипа на Байдън имат опит с Путин

Москва засега реагира спокойно на подобни сигнали. Но това ще се промени, ако Вашингтон продължи да затяга примката на санкциите, което е много вероятно. САЩ, например, все още не са наложили санкции за отравянето на руския опозиционен лидер Навални. Освен това се очаква Вашингтон да упражни допълнителен натиск, за да не бъде довършен газопроводът "Северен поток 2".

Повечето представители на новата американска администрация не са начинаещи – работили са в Белия дом по времето на Обама. Така че както те, така и бъдещият президент Джо Байдън, имат опит с Владимир Путин. Вашингтон отказва да раздели света на сфери на влияние, както направи по време на Студената война. Което означава например, че ако по-голямата част от населението на Беларус иска да се отърве от своя диктатор, тогава Москва не трябва да се намесва. Същото се отнася и за евентуалното членство на Грузия в НАТО. САЩ, където е възможно, ще ограничат руското влияние. И Москва не може да направи много по въпроса.

Проблемите на Русия се задълбочават

Русия от години става все по-слаба. Последните няколко години просто бяха пропиляни от Кремъл. Модернизацията на икономиката, която Путин беше обещал, не е стигнала до никъде. Печалбите на руските банки и другите компании се топят. Страната продължава да живее от износа на суровини. Квалифицираните кадри бягат от страната. Реалните заплати падат от години, бягството на капитали е за милиарди. В същото време инвестициите на чуждестранни компании в страната спадат. За обикновените руснаци военните интервенции в Украйна, Сирия или Либия са малка утеха: с патриотичната пропаганда на контролираните от държавата медии средностатистическият руснак не може да си купи нищо от магазина.

Кремъл ще промени поведението си обаче само ако се налага. Вашингтон и Европа се подготвят за години на конфронтация. Със сигурност има въпроси, по които Западът може да си сътрудничи с Москва: в борбата срещу международния тероризъм, възстановяването на ядреното споразумение с Иран или климатичните проблеми. Но основната нагласа - Русия да се разглежда като противник - си остава.

Китай е единствената надежда на Москва

Какво ще направи Русия? Тя трябва да заложи още по-силно на Китай, дори и само по икономически причини. Ролите са ясно разпределени: от едната страна - икономическият гигант Китай, от другата - болнавият младши партньор Русия.

Дори военната мощ на Москва не променя с нищо нещата във външнополитическо отношение. НАТО е много по-силен днес. Особено сега, когато Байдън и европейците искат отново да обвържат по-тясно външната си политика.

Москва е изолирана, макар да се опитва да разкрасява нещата, както видяхме това на годишната пресконференция на Путин. Руският президент изглежда отдавна вече е загубил връзка с действителността.

В съвременния свят властта е функция преди всичко на икономическата мощ. Но именно там Русия демонстрира своята слабост. Разбира се: Западът също страда от пандемията. Но щом свърши, се очаква силен подем. Междувременно САЩ могат да печатат долари и евро колкото си искат, но доверието на останалия свят в тяхната икономическа мощ си остава непокътнато.

И Байдън не е непогрешим

Вярно е, че като сенатор и вицепрезидент Джо Байдън участваше и в много грешни решения, например намесата на САЩ в Либия и Ирак. В своята Демократическа партия той винаги е бил един от "ястребите" по отношение на външната политика. Но след няколко седмици ще положи клетва като президент и ще има шанса да се поучи от миналите си грешки.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 176 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Чакам

    39 137 Отговор
    сега в коментарите да се избият русофили и русофоби...

    Коментиран от #165

  • 3 Софиянец

    81 367 Отговор
    Новият Рейгън ще вгорчи живота болшевишки, а путя - той е пътник

    Коментиран от #47, #54

  • 4 Лелеее

    359 40 Отговор
    Оххх защо бе ....
    По голяма “ала-бала “ приказка скоро не бях чел .....

    Коментиран от #121

  • 5 Жоро

    396 56 Отговор
    Този тотално изкукал индивид на снимката може само да пусне леко газове и да обърка някое име. Нищо друго неможе да направи краварката в долния ъгъл. Смях

    Коментиран от #82, #99

  • 6 чичо Мичо

    380 48 Отговор
    ПО-ЖАЛКА И СТРАХЛИВА СТАТИЯ НЕ БЯХ ЧЕЛ!Е УДАРЕТЕ ГИ,ДЕ,КАТО СА ТОЛКОВА СЛАБИ....ХУ.ХУ.ХУ..

    Коментиран от #70

  • 7 Ей....

    328 36 Отговор
    Много злобна статия!
  • 8 !!!?

    62 260 Отговор
    Путин сънува напоследък само COVID и Кошмари...изпусна момента да се пенсионира, без придружаващи заболявания !!!?
  • 9 зъл

    365 54 Отговор
    Деменцията още си мисли горкият, че е във война със СССР. Отдавна съюзът го няма, Русия е нова съвременна държава и трябва на болния възрастен американски политик да му се обясни бавно и ясно всичко това, след като му сменят памперса...

    Коментиран от #29

  • 10 Ангелинка

    55 359 Отговор
    Джо Байдън ще ни защити от лапите на руската мечка! Нови санкции и фалит очакват Рассия.

    Коментиран от #15, #23, #80, #143, #158

  • 11 Червена Армия

    322 38 Отговор
    Мумията Бай Дън прилича досущ на ходещ мъртвец.На него му е все едно,та той дори не познава членовете на семейството си.Жалка история.
  • 12 Калугин

    48 264 Отговор
    Чичо Джо е голям политик, Русия и Путин плачат за Трамп, ама беше каквото беше...НАТО ображда Русия!

    Коментиран от #100

  • 13 Буха ха

    250 30 Отговор
    Дедо Джо да внимава да не стане обратното.
  • 14 Шпек

    276 32 Отговор
    ФАКТИ БГ доказаха,че са подлоги на DW.Вече всяка втора новина в жълто—кафявото саитче е на фашизираната DW,която с езика на омразата насажда своята военнолюбива политика.

    Коментиран от #181

  • 15 Дявол

    75 17 Отговор

    До коментар #10 от "Ангелинка":

    Много те обичкам мила, искам да бъда с теб завинаги. Пиши ми. Ти си слънцето нежно в живота ми.
  • 16 Иван Василиевич

    159 21 Отговор
    Най-много пак да прати Меркел и Оланд да се молят за нещо като в Домбас
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 А много други

    65 11 Отговор
    Вече плакаха-Б.Б
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 5олъчка

    209 26 Отговор
    Стари ми Джо, внимавай да не те кеца баба меца
  • 21 фен

    160 20 Отговор
    Тези статии от ДВ не ги четем, не си губете времето.
  • 22 дедо Герчо

    220 33 Отговор
    И ХИТЛЕР ИСКАШЕ ДА ВГОРЧИ ЖИВОТА НА СТАЛИН И КАКВО СТАНА....?!

    Коментиран от #40, #55, #128

  • 23 Ангкинке

    89 13 Отговор

    До коментар #10 от "Ангелинка":

    Що не вземеш да го вземеш?
  • 24 хахаха

    128 13 Отговор
    и в същия тоя отдел "Свят" има статия "Русия и Китай обсъдиха стратегчески въпроси"...та на кого да вярвам? На дойчезеле или...?
  • 25 no name no face no number

    146 17 Отговор
    Вижтв сега джендъри от DW, не ми разправяйтв врели не кипели. Ще ви кажа ко ше стане....Като душите един човек и стягате хватката, колкото и добър да е, накрая ще ви ритне в обратните топки анадъмо? Дано изтреля всички раквти по сащ и ес да се кротнете малко изперкали ..........
  • 26 ПЕС пушистый

    27 127 Отговор
    А ГДЕ ОН СЕЙЧАС, ДЯДА ЛИЛИПУТИН ОН НАВЕРНЯКА ПРЯЧЕТСЯ ГДЕ-НИБУДЬ ЗА БУНКЕРОМ, ИГРАТЬ С СВОЕМ ВИБРАТОР ИЛИ ПОПИВАЯ ИГРИСТОЕ ВИНО С СОКОМ.
  • 27 Този

    118 13 Отговор
    Джо много ми прилича на Брежнев, Андропов и Черненко-нищо лично ама така си е за по-младите да прочетат, кои са последните трима

    Коментиран от #34, #179

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Иван Шишман -- 😒🇧🇬🇷🇺

    89 13 Отговор

    До коментар #9 от "зъл":

    Да му сменят дамската превръзка,по точно.

    Коментиран от #125

  • 30 стига идиотизъм

    166 13 Отговор
    съжалявам но не ми стигнаха нито умствените сили нито и каквито и да било нерви за да изчетя тази диария, моля ви уважаеми факти спрете да пускате тези идиотски пасквили от dw ако изобщо са от тях, та това което сте побликували е смешно.. направо жалко. имайте в предвид че ви четат и хора с над средно статистическа интелигентност, не сме се американизирани чак толкова, или поне тия които помним, а за промитите мозъци отворете нова рубрика -дебил сега и за винаги, на пример ще им хареса да знаете
  • 31 Галфонников

    111 13 Отговор
    Словесен бълвоч на някой си , сбирщайн на желания и надежди , отправени към най-дъртия амер.президент...
  • 32 898

    104 15 Отговор
    Джо Бастуна ще играе голф четири години под зоркия поглед на Сикрет сървис!
  • 33 Мечо Пух ъ

    113 9 Отговор
    Поживем, увидим - казала котката и се облизала под опашката. Камала ще управлява, стареца само за пред хората. И двамата са кукли на конци. Големите пари и "дълбоката държава" управляват.
  • 34 Ееее

    51 20 Отговор

    До коментар #27 от "Този":

    Младия Брежнев си беше Готиняк ! Мисля си , че би било подходящо аерогара София да му носи името

    Коментиран от #140

  • 35 КОНТРАТА

    140 21 Отговор
    Всички съседи на Руската Федерация и малки изкл. са рускоговорящи с по 50+% руско население. А относно дядо Джо да не се пробва да върти игри на Русия за да не остане в историята като последния президент на Кравария!
  • 36 Професора

    83 13 Отговор
    И немцире никой не ги диша в Европа обаче D-WC не отварят приказка !!!
  • 37 Сащ

    100 10 Отговор
    имат вътрешни проблеми с цветовете.....Там всички граждани са въоражени до един ..всички.Медиите в момента слагат параван и стискат долара да не рухне....до кога ще издържи балона ?
  • 38 3000° Farenhait

    107 12 Отговор
    и агресивната кочинка ще се раздели на 51 кочинки
  • 39 🇷🇺РУСКАТА⛦ФЕДЕРАЦИЯ🇷🇺

    92 14 Отговор
    Що в потърси някой сметка на Кремъл за външната политика и може свърши като Германия 1945 г!!!
  • 40 Мии, ко стана ?!

    33 92 Отговор

    До коментар #22 от "дедо Герчо":

    Сесесерето рухна, швабите се обединиха и днес Германия, командва парада в Европа.

    Коментиран от #42, #107, #152

  • 41 Капитан Негъра Америка

    108 10 Отговор
    В САЩ му казват Джо педофила заради едни клипове които му излезнаха със странно държане в присъствието на деца!
  • 42 КРАВАР

    72 11 Отговор

    До коментар #40 от "Мии, ко стана ?!":

    Парада в ГЕЙропа го командваме ние от краварника, бе ТУЛУП.
  • 43 пешо

    76 11 Отговор
    БайДън ше му духни на Путин
  • 44 Borislav Popov

    102 16 Отговор
    соросоиди не губете надежда,вЕрвайте,тоя с деменцията ще реши мача,хааха,абе човек само като види къв президент са си избрали и му е ясно тия що за клоака е кравария

    Коментиран от #45

  • 45 onq s konq

    76 13 Отговор

    До коментар #44 от "Borislav Popov":

    Така е, на това старче още поста в Белия Обор не му е сигурен и вече битите шваби почнаха да се надяват на него!
  • 46 барчо

    52 10 Отговор
    Гоуеми дрънканици на малки хорица.
  • 47 Бай Кокич

    69 8 Отговор

    До коментар #3 от "Софиянец":

    Не може да сравняваш Рейгън с този палячо Байдън.Смехотворно е !
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Мохамед

    73 9 Отговор
    Не пускайте глупостите на Велето, те са предназначени за западните дебили, които са достатъчно зомбирани за да вярват на това. А вие само си вкарвате автоголове с такива пасквили, защото все по-малко хора вярват на това, което представяте, и не се учудвайте ако хората вместо факти, започнат да ви наричат ФЕЙК!

    Коментиран от #52

  • 50 Иван Шишман -- 😒🇧🇬🇷🇺

    54 7 Отговор
    Квик,квик...квииик.
    Бялата кочина замириса на тор.
  • 51 Мохамед

    85 10 Отговор
    Ако Сащ и евродебилите са светът, то Марс е обитаема планета с гори и океани!
    Истината е, че все повече държави гледат на Сащ като на куц кон и все повече се отдръпват от тази кранта, защото не искат да загубят залагайки на терористи.
  • 52 Бесен Язовец

    87 10 Отговор

    До коментар #49 от "Мохамед":

    От както президент на,, Руската Федерация "🇷🇺е президента Владимир Владимирович Путин на Джорч Сорос прогнозите за световната политика не му се получават. DW е краварския говорител в Европа още преди 1989г.
  • 53 Познавач

    28 91 Отговор
    Бaйдън е cтaр aнтикoмуниcт , имa oпит и пoзнaвa руcнaцитe и руcкaтa пoлитикa oщe oт врeмeтo нa Брeжнeв и знае че ако на руснаците им им подадеш малко си пръстче за компромис, те са винаги готови да отхапят цялата ръка, затова ce oчaквa дa е безкомпромисен и да втвърди мнoгo рязкo пoлитикaтa cи към Руcия, чиятo мaриoнeткa бeшe Тръмп и ocoбeнo cлeд пocлeднитe рaзкрития зa пoрeднитe руcки oпити и хaкeрcки aтaки в пoдкрeпa зa прeизбирaнeтo нa Тръмп !!!
    За това е и ДЕМОНИЗИРАНЕТО на Байдън, че е изкуфял дъртак, демократ и либерален ГЛОБАЛИСТ , защото е враг на диктатурите и тоталитаризма ,което се широко разпространява във всичките проруски платформи и съвпада с двойния морал на българските националисти и пост комунистическите социалисти и носталгици които тъгуват за Тръмп , защото хем искат да живеят в диктатура по комунистически, затворено и изолирано от света в псевдонационализма си, хем искат да използват всичките придобивки и извоювани свободи на съвременния глобален свят...!!!

    Коментиран от #102, #124, #185

  • 54 хаха

    80 18 Отговор

    До коментар #3 от "Софиянец":

    Рейгън през вторият си мандат управляваше само фиктивно, и действията му се изразяваха в това да маха на публиката дотолкова, доколкото да не се разбере че мозъчните му клетки са умрели на 70%.
    Горбачов предаде СССР, което няма да му бъде простено, а ще гледа на живо как се разпада Сащ и как ще бъде обязден от разгневените тълпи, които ще беснеят все повече в тази нещастна разпадаща се държавица.

    Коментиран от #60

  • 55 Знайко

    28 76 Отговор

    До коментар #22 от "дедо Герчо":

    Нито СССР сам е победил Хитлер. САЩ през Втората Световна Война са дали безвъзмездно джипове, камиони, самолети, храна, 1000 локомотива ... написал го е Виктор Суворов. Нито Русия е победила сама Наполеон. И в двата случая са били в коалиции.

    Коментиран от #61, #64, #182

  • 56 Хахахахахахаха

    63 10 Отговор
    Абе ,започнах да чета статията, без да погледна автора и на второто изречение.......хм....дойче зеле,както винаги поми я.
  • 57 Жужето е мижитурка

    16 32 Отговор
    Марионетка на саш
  • 58 хаха

    68 14 Отговор
    Ами това, че Байдън не е със всичкият си го каза Тръмп въз основа на речите на кукуто Байдън, който не може да познае собствената си жена, и направи ред други деменциални изцепки, и демонократите веднага го покриха и спряха всичките му прояви на живо, като започнаха да му правят записи и да го пускат за да не личи и мирише, като напълни памперса и се разтече на живо.
  • 59 Байдъна

    24 44 Отговор
    знае че бесния руснак като влезе някъде и после строи стена и взима половината за 45г..Германия беше разделена по средата от руската мечка ...и сащ направиха нато...
  • 60 Глупости

    15 20 Отговор

    До коментар #54 от "хаха":

    Горбачов можеше да бъде утрепан от службите и да не стане промяната

    Коментиран от #87

  • 61 хаха

    19 10 Отговор

    До коментар #55 от "Знайко":

    Глупостите ти платени ли са, или е засечка в мозъка или чипа беше?
  • 62 Соросоидна МИВКА

    13 39 Отговор
    от DW са прави!
  • 63 cyxou

    11 1 Отговор
    #26, са написани изцяло на език, различен от български.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 БанкерЪ

    57 9 Отговор
    "Вашингтон и Европа се подготвят за години на конфронтация"? Неправилно. Правилното е "Вашингтон и Европа от години търсят конфронтация"!
  • 66 АдвокатЪ

    60 7 Отговор
    Збигнев Бжежински към Джордж Буш младши - "Не натягай толкова ластика, защото ако се спраска, не знам за руснаците, но нас ще ни заболи много".
  • 67 69 69

    15 87 Отговор
    Няма го вече рошавия Тръмп да прави точно това което Москва изкаше, сега идват трудни времена. Амерека найстина отново стана велика

    Коментиран от #79

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Некст

    9 29 Отговор
    След осигуряване на личния си пожизнен имунитет следва абдикация и покриване от голямата политика
  • 70 един от многото

    52 5 Отговор

    До коментар #6 от "чичо Мичо":

    Как да ги ударят , вчера американския генерал какво писа , НИКОГА срещу Русия или Китай!
  • 71 Политолог

    43 57 Отговор
    Не бъркайте нещата. Тук няма русофили, тук има продажни български комунист-социалистически утрепки. Разликата между русофил и български комунист-социалист е огромна!

    Коментиран от #76, #81, #126, #137

  • 72 Скептика

    65 6 Отговор
    Не знам за останалите, но на мене лично ми омръзна от тези бездарни и плоски анализи на DW, третокласна пропаганда предназначена за олигофрени. Весели празници на всички
  • 73 Ужас

    12 27 Отговор
    Русоробите в пълен потрес Божеството ще го направят на Митко Китката
  • 74 Бат Кольо

    55 8 Отговор
    Бейдъна щял да притисне Велика Русия,тия от ДВ вярват ли си
  • 75 Циганин

    54 9 Отговор
    Бай дън е олицетворение на злото и неговата единствена цел е да вкара САЩ и Европа в предварително изгубена война. Но този път ЕС ще заклейми войнското американско поведение.

    Коментиран от #85, #112

  • 76 потребител

    34 7 Отговор

    До коментар #71 от "Политолог":

    Този "политолог" да не би случайно да се казва Антон Тодоров?
  • 77 Мазен баничар

    49 5 Отговор
    Точно това е мисията на Байдън,да провокира конфликти и размирици.Тези които го издигнаха просто трябва да печатат пари за да плащат дълга на Америка.Само военни конфликти водят до това.Дано да не са пред вратата ни,че Бог да ни е на помощ

    Коментиран от #116

  • 78 DW. Никой не ви вярва за нищо!!!

    55 9 Отговор
    Облъчвате Българите, най вече срещу Русия???Нямате мярка, по Скромно, по близо до фактите, хептем сте го Ударили през Просото!!! За това никой неви вярва, И 100пъти и 1000пъти да повтори те една лъжа не се Получава!!! При вас може дае имало Успех през 30--40год на миналия век, но хората не са същите!!!
  • 79 Петър

    12 4 Отговор

    До коментар #67 от "69 69":

    69 правописни грешки.
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Жоро

    35 8 Отговор

    До коментар #71 от "Политолог":

    Бягай за хаповете бе идио.... Комунист е всеки един от герб., и всеки който има по различно мнение от краварското
  • 82 Дядо Поп

    33 5 Отговор

    До коментар #5 от "Жоро":

    Да пусне газове ли?? Д си го кажем направо: " Най много да се изпърди и да забрави,че му се е случило!! Ха ха ха ха!!

    Коментиран от #162

  • 83 kjl

    40 4 Отговор
    Дойче Веле ...... коментара е излишен.
  • 84 Немското зеле е една от най-противните

    7 24 Отговор
    Медии, Но едно нещо умеят наистина добре. Могат да накарат всеки руфосил да позеленее
  • 85 Dr.mengele

    32 3 Отговор

    До коментар #75 от "Циганин":

    ...и аз така мисля като изключим факта че тия прецеденти са кукли на конци на тоя дядка на челто му пише-зъл илюминат
  • 86 Стамат

    41 7 Отговор
    Закъснение от 600 000 години . Време е .Единствено Йелоустоун ще спаси света. Повече от 20% от ресурсите на планетата са в земите на Русия .Рано или късно краварника ще запали пълномощабна война за тези ресурси . Разбира се тази война ще е последната защото руснаците вече го казаха . Всички срещу нас ОК .тогава всички изгаряме. Разбира се първи ще са подлогите от Европа . Всъщност война за тези ресурси се води отдавна. Основна точка от доктрината на Краваристан от самото му абортиране Разделяй и владей .Останаха само червените бутони.
  • 87 Можеше

    27 5 Отговор

    До коментар #60 от "Глупости":

    ...ама преди това той изпревари и смени шефовете на службите и сложи свои хора от заверата....а поводът за смяната беше една "Чесна " , която кацна на Червения Площад...вярно, че Горби я пусна от Домодедово, но се направи , че прелетяла през границата и ПВО-то на СССР и смени целия команден състав на всички служби.
    Разбира се , никой не зададе въпроса как Чесна-та е прелетяла от Германия повече от 2000 километра без зареждане, ма то кво толкова пък да се издребнява.
  • 88 Русофоб

    6 39 Отговор
    Путев да внимава и да спре да заплашва света. Русия ще бъде достойна за съюзник на Европа само като падне диктатора и се реформира.
  • 89 Европеец

    31 7 Отговор
    Кучето когато побеснява,си яде опашката! Та и САЩ!
  • 90 Русофил плюс

    44 5 Отговор
    Москва е изолирана само от Запада - това при всички случаи е за добро, ако се съди по прогреса на Източна и Централна Европа. "...примката на санкциите..." - Путин така се е изплашил, че всеки момент ще падне на колене за да се моли за прошка. Те, тия санкции една Куба не можаха да сломят за половин век, та Русия ли? Дори да не обсъждаме фактора Китай...........

    Коментиран от #103

  • 91 Гост плюс

    33 6 Отговор
    Че поредният Президент-(псевдо)Демократ ще вгорчи живота на милиони (по света и у нас), в това не бива да се съмняваме!
  • 92 Ляв плюс

    28 7 Отговор
    "болнавият младши партньор Русия" вади свърхмодерните оръжия, Китай - икономиката и Нео-либерал Глобалистите го духа...
  • 93 Факт

    38 7 Отговор
    Байдън е типичният американец а именно абсолютен психопат и зъл с мания за величие и да казва на хората какво да правят.Гнусен урoд
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Спапс

    32 6 Отговор
    Стареца има ли сили да изпуска газове или му помагат с масажи?😃

    Коментиран от #161

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 БГ ЕС НАТО

    11 1 Отговор
    Къде ще си криете Божеството не знам
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 КОРУПЦИЯ

    34 8 Отговор

    До коментар #5 от "Жоро":

    Американците са най голямата напаст СЛЕД бОРИСОВ БЪЛГАРОУБИЕЦА И ГЕРБ
  • 100 Тисъна

    12 2 Отговор

    До коментар #12 от "Калугин":

    Точно си го написал: ображда Русия. ГРЕШКАТА Е ВЯРНА.
  • 101 Шомпола

    30 4 Отговор
    Ако някой си прави сметката че след Путин,ще дойде някой като Горбачов или
    Елцин,той жестоко се лъже.Радвайте се че е още Путин, защото следващия ще е по краен.
  • 102 Боби

    4 9 Отговор

    До коментар #53 от "Познавач":

    Направо в десетката.
  • 103 Роко

    10 22 Отговор

    До коментар #90 от "Русофил плюс":

    Фактора Китай?!?!? Ми дай да го обсъдим.Китай е единствената държава в света която в прав текст заявява че има териториални претенции към Русия (Япония не я броим щото тя си иска само окупираните през 1945 година японски острови които и до момента юридически са японска територия). В китайските училища се учи че Сибир е територия на Китай незаконно открадната от Китай. В Сибир са заселени през последните 30 години между 10 и 15 милиона китайци (това прави около 10% от цялото население на Русия или над 30% на Сибир) и заселването продължава с бесни темпове. В Сибир има цели области (дадени под аренда на Китай) където руското законодателство няма сила (това в нормалния свят се нарича загуба на суверенитет). Основната ракета носител на китайските ядрени войски на галено я наричат Московчанка (не за друго обсега й е до Москва но явно намекват за нещо). По време на петролната война Китай подкрепи арабелите срещу рашките (може би нещо са се объркали или пък не). Та така стоят нещата с фактора Китай

    Коментиран от #108, #146, #178

  • 104 Златко Попов

    27 7 Отговор
    Никой да не се занимава с ВЛАДИМИР ПУТИН, защото ще си има огромни проблеми. Това е президента, който притежава огромно количество ядрено оръжие. Най големия президент в света е ВЛАДИМИР ПУТИН. Сам срещу всички.Този ГРОХНАЛ ПАЛЯЧО- Джо Байдън, който прави далаверите в Украйна,ще яде на ПУТЯ х я.......!!!
  • 105 Златко Попов

    14 5 Отговор
    Никой да не се занимава с ВЛАДИМИР ПУТИН, защото ще си има огромни проблеми. Това е президента, който притежава огромно количество ядрено оръжие. Най големия президент в света е ВЛАДИМИР ПУТИН. Сам срещу всички.Този ГРОХНАЛ ПАЛЯЧО- Джо Байдън, който прави далаверите в Украйна,ще яде на ПУТЯ х я.......!!!
  • 106 Кич

    12 5 Отговор
    Кой ли комсомолец я е писал тази статия? Толкова пожелателна и много далече от действителността.
  • 107 Гост

    19 1 Отговор

    До коментар #40 от "Мии, ко стана ?!":

    Че рухна - рухна. Ама нещо Германия мъничка все още ми изглежда, като я сравним с по-рано... А и все още си е с САЩ-ки бази, които не си ходят, за разлика от доброволно заминалите си руснаци...
  • 108 Русофил плюс

    26 2 Отговор

    До коментар #103 от "Роко":

    Мечтите ти, Русия да стане васална на Китай са за много-много далечно бъдеще. Така, че не ми се спори върху тези фантазии. Сега, по-важни са приоритетите на двете държави, а иммено да се прекърши псевдо-демократичният унилатерализъм. Тази борба днес обединява двете държави в почти явен съюз. Ако не си наясно гледай международните политически изяви и ООН, както и общите им сателитни държави. Да си припомним, че при първите западни санкции срещу Русия, Си Дзинпин заяви: Да кажат от какво имат нужда. На Запада, безусловно, много им се ще това да не е така, но неразумната и агресивна политика на Неолибералите сприятели тези две държави повече отколкото през епохата на Сталинизма. Западната демагогия и политически авантюризъм през последните десетилетия направиха неприложим принципът "разделяй и владей" към Русия и Китай. Особено след наложените търговски ограничения на Китай. Леки нюанси по отношение на петрол, пандемия, Африка, разбира се, винаги ще има при тези независими и "горди" държави. Но те да се показват на преден план, а да се забравят съвместните големи военни учения и взаимната поддръжка в ООН е бягство от политическата реалност. По отношение на Сибир и Арктика Путин ясно отбеляза: Който претендира за нещо да дойде и да си го вземе. Тази реплика обаче беше насочена към Запада.
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Путин

    18 0 Отговор
    От 20 години чакам някой да ми вгорчи живота хахахахахахах
  • 112 Гатака

    26 3 Отговор

    До коментар #75 от "Циганин":

    Тя, Америка не е излизала от европа, благодарение на такива дупедавци като нас. Но ние сме дъхът. Кой купува самолети за които още няма построен завод. Нали за това им дадохме 3млр. Да си го построят, благодарение на нашите, хванали се за пръстите политици. Наред с евроатлантиците начело с Мунчо Паси. Тоя трябва да го откарват в Белене да си отработва парите на сорос. "тежко брате се живее сред глупци неразбрани" *В.Левски*. Тук можем да добавим "между родни прдажници"

    Коментиран от #115, #130

  • 113 Гатака

    19 2 Отговор
    Колкото и да премахват, да цензурирате, истината е една, продажни политици
  • 114 Ианчо

    12 1 Отговор
    Дойче Веле. Божкееееееееее................
  • 115 Поп Андрей

    6 0 Отговор

    До коментар #112 от "Гатака":

    Малко сте се объркали за Левски. От Ботев е.
  • 116 Поп Андрей

    10 0 Отговор

    До коментар #77 от "Мазен баничар":

    Те не са пред вратата ни, те са в къщата ни.
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 мунчо

    8 0 Отговор
    ЛЕЛЕ МАЛЕ ЛЕЛЕ МАЛЕ.КАКВО ЛИ ЩЕ СТАНЕ.АБСОЛЮТНО НИЩО.
  • 119 Алтъпамаков

    17 1 Отговор
    По-вероятно е обратното. Със Северен поток-2" Путин да му натрие носа още при встъпване в длъжност, а после да започнат да гърмят скритите лимонки от Тръмп/ верен приятел на Русия. Германия вече си каза думата.
  • 120 Байдън

    3 3 Отговор
    е съветски агент още от 70-те.
  • 121 kkk

    14 2 Отговор

    До коментар #4 от "Лелеее":

    Що си губиш времето да четеш помията на дойче зеле?
  • 122 Иванов

    14 1 Отговор
    На бат джони да вземат да му изкарат жълта книжка, че като му гледам изкуфелият акъл има сериозна нужда.
  • 123 Бай Шиле

    25 2 Отговор
    Голям агресор е Русия.Войски не само в Сирия,ами имат и 160 военни бази по цял свят.Путин по сателит гледаше как убиват Кадафи.КГБ обеси Садам защото имаше химически оръжия.Русия решава кой с кого и какво ще търгува по света.А бе агресори...
  • 124 Ти ,да видиш!!

    6 2 Отговор

    До коментар #53 от "Познавач":

    Комунист съм,Тъгувам много по ТРОМП...На боб ,гледаш ,на ку...рр,познаваш.Голяма е тъгата ми..Хехехе....
  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 gggw

    13 3 Отговор
    германчовците и тяхното дойчо веле няма да спрат да плюят Русия защото много бой са яли от руснаците и много ги е яд... А всъщност за какви санкции говорим? Забрана за двама-трима да влизат в САЩ.. междувременно самите немци дума не обелват за санкции срещу СП2. щото те самите искат още газ.. положението е "хем сърби, хем боли".. чудя им се защо въобще се мъчат с таз Русия.. да си гледат там турците
  • 128 Стефан

    7 23 Отговор

    До коментар #22 от "дедо Герчо":

    И какво стана, 6 милиона германци убити срещу 20 милиона руснаци, победиха и се снимаха в Берлин, но само след 15 години ФРГ отново стана лидер в Европа, отново немското качество и най вече ДЕМОКРАЦИЯ победиха уж победилия, а да не говорим КОЛКО милиона руснаци утрепа Сталин, малко повече от Хитлер, е как тази страна да просперира, още 200 години ще са на това ниво, за жалост.
  • 129 Седесарят..

    6 1 Отговор
    Изгоря Украйна..
  • 130 Ангел

    3 18 Отговор

    До коментар #112 от "Гатака":

    Сигурно си някой надъхан от дядо комунист пубертет, едно време купувахме САМО от СССР оръжие защото бяхме дупедавци, търгувахме само със руснаците и страните от СИВ защото / братята / не позволяваха - справка завода в Радомир съвместно с Япония да произвеждаме и да продаваме, по / препоръка / на Москва развалихме договора с японците и направихме такъв с СССР, НО НЕ САМО НЕ ПРОДАДОХМЕ НИЩО, НО И ЗАВОДА БЕ ЗАКРИТ И ЗАРИНАХМЕ НАД МИЛИАРД ДОЛАРА по онова време сегашни около 2 милиарда и то ЗАЩОТО СМЕ ДУПЕДАВЦИ, примери много, а сега за първи път купуваме американско оръжие и зациврихте като мастии, смешни и жалки сте в робското си поведение на една държава от която не сме видели нищо добро, освен Освобождението което меду впрочем сме со ПЛАТИЛИ.

    Коментиран от #141

  • 131 Питанки

    13 1 Отговор
    "НАТО е много по-силен днес". От кого или от кога? Цялото НАТО по-силно от Русия или НАТО е по-силно, отколкото при Тръмп?
    "САЩ могат да печатат долари и евро колкото си искат". Не знаехме, че и еврото се печата в САЩ. Както някога левът в СССР?
  • 132 Бидон Бидонич

    19 1 Отговор
    Байдън искал да вгорчи живота на Путин, ама нямал желание, а и не му стискало.
  • 133 незнайко

    12 1 Отговор
    Най накрая ще си сложи въжето на врата и ограниченията ще спрат !!! Така правят само слабите а САЩ в момента са много слаби !!!
  • 134 кроки

    15 0 Отговор
    След няколко седмици БАЙГЪН ще положи клетва за президент ........... ако не ритне камбаната дотогава !!! ХА-ХА !

    Коментиран от #166

  • 135 666666

    16 0 Отговор
    Хахаха ,Путин да не го мислим .Най -много ние да го отнесем като фронтови рубеж срещу Русия
  • 136 хyх

    2 10 Отговор
    "Прoблeмитe нa Руcия ce зaдълбoчaвaт
    Руcия oт гoдини cтaвa вce пo-cлaбa. Пocлeднитe някoлкo гoдини прocтo бяхa прoпиляни oт Крeмъл. Мoдeрнизaциятa нa икoнoмикaтa, кoятo Путин бeшe oбeщaл, нe e cтигнaлa дo никъдe. Пeчaлбитe нa руcкитe бaнки и другитe кoмпaнии ce тoпят. Cтрaнaтa прoдължaвa дa живee oт изнoca нa cурoвини."

    Проблема на Русия е Русия т.е. Путин изчерпа възможностите си на ръководител, изхаби се.
    Без пазарна икономика, свободна конкуренция, демокраци, проблемите ще се задълбочават. Те ще се задълбочават ако започне промени, но поне след 20-30 години ще има резулта.

    Коментиран от #159

  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Антикомунист

    2 5 Отговор
    Казаното от Рейхан е валидно и сега"империя на злото"

    Коментиран от #157

  • 139 К. Л. М.

    13 2 Отговор
    НАТО ще се разпсдне като ЕС. Америка да си гледат тяхната страна и стига да се месят в живота на други страни. Никой няма да победи Русия.
  • 140 соларис

    10 1 Отговор

    До коментар #34 от "Ееее":

    така си е!руснаците на 70%още въздишат по брежнев.както ние по живков.
  • 141 соларис

    2 2 Отговор

    До коментар #130 от "Ангел":

    кой ти я написана тая статия?ама това нее най страшно.ти прочетели я после?как кат не можеш!

    Коментиран от #151

  • 142 Антикомунист

    1 13 Отговор
    Скоро изнесоха данни какви милиони долари идват от щатите в България от нашите сънародници живеещи там, а от Русия като е толкова хубаво там какво идва и кой нормален може да живее там???? Питам русофилистиците...

    Коментиран от #147, #154

  • 143 гост

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "Ангелинка":

    Освен,че човек трябва да е горе-долу умен трябва и да е гре-долу грамотен.
  • 144 Вгорчаване

    11 1 Отговор
    Може да вгорчи да, но при следните условия
    1/Да доживее до 20 януари 2021г
    2/да премине успешно през 6 януари, защото не се знае кои електорални бюлетини ще отвори вицепрезидента Пенс ,тези изпратени от губернаторите и съветниците или тези изпратени от законодателните органи на щатите..
    3/А може и Путин да му вгорчи живота, като покаже че бидона има не може да различи жената си от сестра си
    4/Едва ли демократическата партия ще го остави на поста
    Той си изигра ролята и ще бъде заменен
    5/ като знам колко фалшива медия е Дойче веле и как ни нашепва това което тя иска да е истина -значи немците се страхуват от Путин
  • 145 Владимир.

    9 0 Отговор
    Колко злобна статийка.!!!Пия кафето горчиво,а за десерт ще хапна Джонито...Ухааа.
  • 146 Съмнявам се ...факторе.!

    8 0 Отговор

    До коментар #103 от "Роко":

    Тъй де,не ти вярвам ..Рф и Китай не са една държава...Имат си граница..Иди и виж.!! А,,пък претенции за Русия,имаха,имат, и ще имат много диваци..Без късмет.Послъгваш ,а,,като дойчето..!
  • 147 Седесарят..

    12 1 Отговор

    До коментар #142 от "Антикомунист":

    Милиони,не , милиарди,трилиони..,,И, Б.б. ограби КТБ,за да прати 3 млд,в САЩ...Върти се търговията..!!
  • 148 МААТРИАЛА

    4 9 Отговор
    Ало много чипирани русофили кога са ваксинирахте кога ви хвана ваксината,Тез руските много бързи
  • 149 Не нам тия,Далавераджия

    11 3 Отговор
    Дри щете краваре!
    Слава на Велика Русия ?
    Да живее другаря Путин!
  • 150 Епидем

    10 1 Отговор
    Дедо Джо до 6 месеца ще тръгне в последен път и няма да види това което гледачките от дойче вълна гадаят. Дано някой не се опита да запали огън около Путин, защото не държави, ами континентите ще намалеят?
  • 151 Ангел

    2 0 Отговор

    До коментар #141 от "соларис":

    Малко факти, общите лакърдии ми говорят че си политически плямпало.
  • 152 Бивш Главен Склададжия,Военна рампа- БДЖ

    4 2 Отговор

    До коментар #40 от "Мии, ко стана ?!":

    Кой парад бре неграмотник- този на дженитата ли...???

    Коментиран от #180

  • 153 БОЛЕН ПИДЕРОВ

    1 13 Отговор
    НА РАСИЯ НЕ И ТРЯБВА ВОЙНА ТЯ САМА ЩЕ СЕ СПОМИНЕ ОТ ГЛАД
  • 154 Бивш Главен Склададжия,Военна рампа- БДЖ

    6 1 Отговор

    До коментар #142 от "Антикомунист":

    А що не пита първо баща си и майка си бре подлого...???
  • 155 Стайков

    3 1 Отговор
    В Таблата, понякога когато има много пулове в противника, се губи играта.
  • 156 ДОБРОЖЕЛАТЕЛ

    6 1 Отговор
    Дедо Джо, твоите умни връстници отдавна мислят за спасение на душите си и не се занимават плнитарните военни идиотщини. Времето лети , време няма.
  • 157 Бивш Главен Склададжия,Военна рампа- БДЖ

    4 0 Отговор

    До коментар #138 от "Антикомунист":

    Чак си смешен....а сега да не забравиш да пуснеш водата от казанчето.......мухахааахаахааа
  • 158 Ушаков

    11 2 Отговор

    До коментар #10 от "Ангелинка":

    Ангелинке, Джо Байдън няма от никой да те защити, защото той самия се нуждае от защита. С тия епитети, за мечтите лапи, можеш да плашиш децата в детската градина. Що се отнася до фалита на Русия такива, като тебе го чакат вече почти 1000 години, но той все се отлага и не се случва...... Защо ли????
  • 159 Бивш Главен Склададжия,Военна рампа- БДЖ

    5 2 Отговор

    До коментар #136 от "хyх":

    Бре бре брее,много въпиюща статия бре.. !!! Тоз акъл от харвардския Факултет ли го напрай...???
  • 160 смерш

    15 3 Отговор
    Безспорно САЩ,независимо от Президента си/който и да е той/ще продължат да притискат Русия и Китай като техни видими конкуренти в икономически и военен аспект!
    Но цялата история на САЩ е история на агресор възникнал върху костите на почти унищоженото коренно население,върху костите на хиляди избити в южните щати при гражданската война............
    Впоследствие намесвайки се безскрупулно във всяка точка на света където има ресурси за усвояване,причинявайки кръвопролития и страдания!
  • 161 Бивш Главен Склададжия,Военна рампа- БДЖ

    9 2 Отговор

    До коментар #95 от "Спапс":

    Да,отвреме навреме го олабват горкия....чи много е закъсал...а Камала ще му сменя памперсите...
  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 Дядо мраз

    13 3 Отговор
    Пълни глупосии. Щом това изперкало старче го сложиха за президент значи САЩ са затънали до гуша
  • 164 ico

    8 2 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: Междувременно САЩ могат да печатат долари и евро колкото си искат.. "

    долари да.. но евро май още не печатат :)
  • 165 СТАЛИН

    8 3 Отговор

    До коментар #2 от "Чакам":

    ДА БЕ, И ПУТИН ЩЕ СИ ГО ПРМЕСТИ ОТ СТРАХ.........
  • 166 kkk

    10 2 Отговор

    До коментар #134 от "кроки":

    Вече е без значение дали ще доживее бай Дън до инагурацията, процедурата е изпълнена и дори да умре след 3 мин. е без значение- тогава президент става саждата Камила и само си избира някое вице.
    Въпреки това ще се опитат да го държат жив поне до март-април за да уволни който трябва, да прати в пандиза други, да назначи спорни фигури (задължително цветнокожи, жени, траверси и друга паплач от ЛГБТ) на високи длъжности да прецака няколко закона и до лятото ще го ликвидират. После застъпва Камила-та, казва "не е сега времето да сменяме персонала и ще работя с каквото съм наследила" и винаги ще може да уволни който не изпълнява заповедите с довод "народа не те харесва- къш от тук". А като дойде Камила-та ще стане трагично за ФАЩ и идеално за враговете им, тоест за 98% от света...
  • 167 Ще вгорчи. ..

    7 1 Отговор
    На майка си котето.Пълни глупости.
  • 168 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 169 DW, много ниско сте паднали, нищо

    9 4 Отговор
    Умно от вас не излиза само едно си знаете, да ПЛЮЕТЕ по Русия!!! Тепърва Байдан ще куса Горчивите лекарства от Доналд, другата седмица ще има голям Екшън, нищо не казвате по тази тема!! Хайде пейте DW!!!

    Коментиран от #171

  • 170 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 171 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 172 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 173 Съдейки по

    8 1 Отговор
    възрастта... единият вече е с написан некролог. "Той беше достоен и справедлив - типичен американец..." Така че - да побърза с вгорчаването, че скоро ще бъдат огорчени близките му.
  • 174 Еди Ведър

    5 0 Отговор
    Като му подари горчиви бадеми ли ?
  • 175 Ко прайм...?!

    10 3 Отговор
    Байдън не може да вгорчи живота на Путин...!Той е само една дърта пенсия с големи уши- цели лопати...и поглед на умряла лисица...!
  • 176 васик атанасова

    4 7 Отговор
    путин развя вече белия флаг и сви платната
    2021 г се отегля
  • 177 Байди

    10 1 Отговор
    каза .погледнах ПУТИН в очите и му казах .ти нямаш душа-А ПУТИН ИМ КАЗА -Мисля че.един държавник -първо трябва да има ГЛАВА.
  • 178 Как

    7 2 Отговор

    До коментар #103 от "Роко":

    мислите -една 100 годишна ядрена зима ще се отрази добре за планетата.
  • 179 Мале

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "Този":

    незнаеш каква сеч е направил Андропов на корупцията кат доде на власт-и май нещо го поотровиха .
  • 180 РАЗГРОМ

    3 6 Отговор

    До коментар #152 от "Бивш Главен Склададжия,Военна рампа- БДЖ":

    Парада по случай рухването на "Колоса на глинени нозе" - САВЕТСКАЯ РАСИЯ.

    Коментиран от #186

  • 181 Коментатор

    1 2 Отговор

    До коментар #14 от "Шпек":

    ''Факти'' правилно публикува статия с различен ракурс и гледна точка. Отразяването на различни гледища е признак за сериозността на дадена медия. Всичко друго е махленско схващане за журналистика. Жалко, че на някои това не се харесва. Пожелавам успех на ''Факти''...
  • 182 Парлапан

    5 1 Отговор

    До коментар #55 от "Знайко":

    Има истина в твоите думи, не съм бил там да броя локомотивите! А да си спомним Ардените и танковата дивизия на СС и горещите молби да натиснат руснаците на източния фронт, защото ще се върнем обратно през Ла Манша А ..?
  • 183 Един българин

    2 7 Отговор
    Има един израз "Каквото Човек сам си направи - никой друг не може да му го направи!" Той важи с пълна сила сега за Русия преди 30 години за СССР, несъмнено и Русия я чака същата съдба. Каквото посееш това и ще жънеш. СССР създаде един диктаторски строй който наложи в источна Европа, унищожи елита на нациите и създаде диспотичен режим който беше обречен още от самото начало. Русия върви по същия път и закономерно и нейната съдба ще е същата.

    Коментиран от #187

  • 184 haha

    5 1 Отговор
    Само не разбирам, защо може да има навсякъде американско влияние, а не може да има руско, китайско и бимбинистанско? Това ли е демокрацията, а?
  • 185 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #53 от "Познавач":

    Видях какъв си познавач.Бил ли в Русия в СССР и тогава приказвай.Ще поживеем и ще видиш ако имаш акъл.
  • 186 Бивш Главен Склададжия,Военна рампа- БДЖ

    1 0 Отговор

    До коментар #180 от "РАЗГРОМ":

    Явно си чел библията на Адвентистите от 7 ден- там се споменава за Колкоса с глинени нозе,но тази мисъл е по- скоро реципрочна малкия...Мижеш да сънувал колкото си искаш...
  • 187 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 188 БПФ

    2 0 Отговор
    Хахахах, рядко се случва статия, дори от мрсно подобие на медия като Дойче веле, в която да няма ДОРИ ЕДНО вярно твърдение !!!

    1. Русия не само, че не е "изолирана", но напротив - политическото и влияние по света расте непрекъснато... реално изолирани са САЩ и в по-малка степен ЕС !!! Например при сключването на огромното търговско споразумение на страните от Тихоокеанския басейн, САЩ изобщо не бяха поканени, а представителите на ЕС бяха изгонени заради нахалното им поведение !!! Очевиден е и разколът между САЩ и ЕС - заради национализма на Тръмп (който аз одобрявам) и неадекватността на евро-политиците. Реално ние наблюдаваме една могъща Русия, която с лекота парира опитите на нейните врагове да и навредят - на мястото на разкапаната, бедна и осмивана от всички държава по времето на Елцин.
    2. Т.нар. "отравяне" на навални изобщо не е доказано, за да говорите за него като за факт, а Северен поток 2 ще бъде завършен, защото Германия не просто го иска, но има отчаяна нужда от него, а американските санкции са открито незаконни.
  • 189 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 190 Ото фон Бисмарк

    1 0 Отговор
    „Знам стотици начини да изкарам руската мечка от бърлогата и, но не знам нито един начин да я върна обратно. Никога не дразнете руската мечка”
  • 191 Този коментар е премахнат от модератор.