Last news in Fakti

31 Декември, 2020 08:40 2 543 19

Франция мобилизира десетки хиляди полицаи

  • франция-
  • полицаи-
  • правителство

Засилено полицейско присъствие

Франция мобилизира десетки хиляди полицаи - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Франция мобилизира 100 000 полицаи за новогодишната нощ, съобщи Le Figaro.

Полицаите ще съблюдават за спазването на ограниченията в страната. Извършвани ще бъдат проверки за частни партита.

Ще има голямо полицейско присъствие на улиците. Ще бъдат защитавани превозни средства.

Повишава се полицейското присъствие в Париж. Метрото в града остава затворено през нощта.

Възможно е спиране на всякакъв вид обществен транспорт. Вероятно ще има проверки на адреси.

Ще бъде следено спазването на правилата за събирания.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Полицията

    13 4 Отговор
    Ще влезе в банките и ще запали чувалите с пари....и мир.....мир...
  • 3 ЕС....НЕМА ЛАБАВО

    4 15 Отговор
    А НИЕ ТУК, ЖИВОТ СИ ЖИВЕЕМ.....

    Коментиран от #13

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Рошко

    21 8 Отговор
    Това ни очаква всички нас, край на свободата а като ни чипират няма да има нужда от толкова много полицаи

    Коментиран от #7

  • 6 Верно ли

    24 2 Отговор
    Опаааа... Кво става с франсетата, спят ли?

    Коментиран от #14

  • 7 Повечето от пишещите тук и

    5 17 Отговор

    До коментар #5 от "Рошко":

    от чип и от усмирителна риза имат нужда. Но за съжаление чипирането е само в болната им развинтена фантазия.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Деф

    22 3 Отговор
    Отнемане на човешка свобода и диктатура. Не мога да разбера защо хората още го търпят, не само в Франция. В сички страни където им е наложено това бреме.
  • 10 Последния Софиянец

    8 5 Отговор
    Каня всички свободни европейци да се присъединят довечера към нас на площада пред Министерски съвет да посрещнем заедно Новата година.Носете ядене пиене и фойерверки.

    Коментиран от #16

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ТОШКО

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "ЕС....НЕМА ЛАБАВО":

    А не бе! Наздраве!
  • 14 Stéphanie 🎲

    3 3 Отговор

    До коментар #6 от "Верно ли":

    Нищо не става заради короната ,вечерен час имаме .Правителството планира да мобилизира 100 000 полицаи и жандармеристи, за да следи за спазването на комендантския час и да предотвратява тайни партита -имаше няколко такива .Без фойерверки на Шанз-Елизе, без тълпи в баровете и ресторантите .😕Тази година новогодишните празници ще бъдат много по-тихи от обикновено."Най-добрият начин да отпразнувате началото на новата година е да не го празнувате!“ Оливие Веран предупреди в неделя . За министъра на здравеопазването „за една вечер не можем да рискуваме да блокираме страната отново за седмици“. Пътувания, партита....Ако това би помогнало предпочитам у дома на нова година ,не после хиляди болни и да ни върнат под карантена
  • 15 барчо

    3 1 Отговор
    Като се казва десетки хиляди би трябвало да се има в предвид 10,20 до 30 хиляди максимум. Тук се говори за 100 000. Явно младата журналистика не знае значенията на думите и си ги употребява както и падне. Според мен журналиста е едно от лицата на правописа и правоговора и не трябва да си играят с думите, та дори и в услуга на политиците, които са на власт в момента на публикациите. Иначе така се говори че французите били изпълнителни, дисциплинирани, отговорни, въобще от сой и друга мая, но като гледам какво става си мисля, че са си като всички останали, живеещи в полицейска държава и демокрацията си я гледат през крив макарон с Макрон.

    Коментиран от #17

  • 16 барчо

    5 1 Отговор

    До коментар #10 от "Последния Софиянец":

    Новата година ще дойде и без да мръзна по площадите като суек. Аз ще си я посрещна у дома в семейна обстановка с децата и внуците. Ще си поркам и ще мезя каквото ми душа иска и когато иска. Като ми писне, ще се опъна в моето легло за половин час и ще продължа. Ще си слушам музика или ще гледам предаване, което ние ще си изберем. А на площада ще ми виси сопола и ще ми се отъркват всякакви прошляци, ще ми пускат да слушам каквото някой друг е избрал. Нека да имаме в предвид, че ковида не е отменил грипа от който ежегодно умират и осакатяват доста хора и там на площада ще е в изобилие. Физическото присъствието там след като държавата ни е преценила че не трябва да го има е нарушение и не може да се отчете като бунтарство и нещо напредничаво. Това е пълна безотговорност и доказателство, че този който отиде не му пука за родителите си. Тук изобщо не искам да се говори дали има или няма корона, а за отговорността на хората, които не искат да спазват правила. Това са хора, които няма да спазват правила, дори ако те са ги измислили, само и само да се правят на интересни!!!

    Коментиран от #18

  • 17 Stéphanie 🎲

    1 2 Отговор

    До коментар #15 от "барчо":

    Барчо не си прав колко е голяма Франция ,Париж.....? французите са дисциплинирани хора ами младите 19-24,25 г афроарабите те друга тема трудно им е ние как бяхме на времето по нова година 😉ми дискотеките ,баровете ....?Нова година. Вечерта на 31 декември в Париж предлага 100% дигитален концерт на Жан-Мишел Жар, на който да се насладим от вкъщи от 23:25 до 12:15 ч. Електро артистът ще изпълнява в напълно виртуалната обстановка на катедралата Нотр -Дам изключителното шоу.
    Под внимание: поради санитарния контекст не се предвиждат или разрешават събирания в близост до катедралата. Този концерт се провежда изключително на практика в съответствие със здравните мерки и правилата за физическо дистанциране.Ако ги нямаше полицаите и вечерният час най малкото аз и мъжа ми щяхме да сме там обожавам Jean-Michel Jarre а какви концерти прави какво нещо нямаш идея невроятно преживяване .Всичко това със короната е забранено за сега ,са само спомени рейв,техно партита Tomorrowland,A State Of Trance....😕аз често съм ходила преди с мъжа ми още студенти сега вече не, дете ,ангажименти ами другите по младите хора?
  • 18 Теодор Георгиев

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "барчо":

    Първо искам да ти пожелая много здраве и щастие през новата година и през следващите години. Относно коментара ти обаче съм малко скиптичен. Изборът къде да празнуваш е лично твой, но ако трябваше да празнуваш някъде по площадите, защото такива са наложените норми и ограничения, най вероятно и ти щеше да ги нарушиш
    Ограничаването на свободата ни по никакъв начин не подпомага борбата с вируса и ако ти си интелиген човек не можеш да го отречеш, нали
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: