Last news in Fakti

4 Януари, 2021 15:07 2 429 4

Увеличават се жертвите на свлачището в Норвегия

  • норвегия-
  • свлачище-
  • жертви-
  • зима

Вероятно трагедията е предизвикана от обилни дъждове

Увеличават се жертвите на свлачището в Норвегия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Седем са вече потвърдените смъртни случаи след огромното земно свлачище от миналата седмица в Норвегия. Все още има надежда за трима души в неизвестност, но шансовете им намаляват с времето, предаде БНТ.

На място работят едновременно пет специализирани екипа. Помагат им хеликоптери и дронове с термални камери. Мястото на трагедията посети и норвежкото кралско семейство. В сряда стихията отнесе поне 30 къщи в селище на 25 километра от Осло. Евакуирани са 1000 души.

Два дни нестабилният район беше проучван от въздуха преди спасителите да могат да започнат работа. Теренът се състои от особен вид глина, която може да се държи като течност при определени условия. Вероятно трагедията е предизвикана от обилни дъждове, но възникнаха и въпроси защо е било разрешено строителство във високо рисков район.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Точка Омега

    6 5 Отговор
    Краят на дните е вече близо. Портите адови се отварят в центъра на Земята и само мъка иде за човешкия род, докато не се покае.

    Коментиран от #2

  • 2 Хо хо хо

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "Точка Омега":

    А га краде ти беше убаво нали.
  • 3 мдда

    3 1 Отговор
    издуха им сламените колибки..
  • 4 Реално

    2 2 Отговор
    Да живееш в Норвегия си е чист мазохизъм .
Новини по държави: