Last news in Fakti

9 Януари, 2021 16:36 3 258 7

Историческо! Катар и Саудитска Арабия отвориха общата си граница

  • катар-
  • саудитска арабия

Събитието става факт след споразумение, което сложи край на разрив, продължил 3,5 години

Историческо! Катар и Саудитска Арабия отвориха общата си граница - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Катар и Саудитска Арабия отвориха границата между двете държави след споразумението, което сложи край на разрив, продължил 3,5 години.

Саудитска Арабия затвори границата с Катар през юни 2017 като част от пакета санкции срещу Доха за подкрепа на радикални ислямистки групи и поддържане на близки връзки с Иран. Рияд заедно с Обединените арабски емирства, Бахрейн и Египет наложиха и ембарго върху пътуванията и търговията с Катар.

След среща на върха на Съвета за сътрудничество в Персийския залив всички санкции бяха вдигнати. Катар обяви стриктни мерки срещу пристигащите от Саудитска Арабия заради коронавируса.

Те трябва да представят отрицателен тест за коронавирус, да преминат ново изследване и да бъдат в карантина за една седмица в одобрен от правителството хотел.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Когато зад теб е Ердоган

    8 4 Отговор
    Всички ти клякат. Факт
  • 2 извод

    2 3 Отговор
    както винаги, евреите стоят зад това. голям ден за иерусалим.
  • 3 Само ГЕРБ

    1 6 Отговор
    САМО ГЕРБ. НА ИЗБОРИТЕ ЩЕ ВИ ОТВЕЕМ КАТО УРАГАН ВЕСТНИК

    Коментиран от #5

  • 4 Очаквана статия

    3 1 Отговор
    Най любимите новини на “Ислям терора”,който чака,като хиена,с нетърпение цял ден да се появи новина за Турция или Катар,и да започне усилено да плюе,хайде чакаме те пис кюпек пхахаха
  • 5 Паламар

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Само ГЕРБ":

    Ще си отвеете празните кратуни! Един вирус броди из България: Имбецилус Булгарикус де ла Банкя!
    Теста за интелигентност предстои...
    Ти драги отсега си се провалил..
  • 6 Сертаки

    1 3 Отговор
    Ох бе най накрая ислямския свят се опомни и както Катар и Турция Кувейт и Саудитите се примириха.Остана само Иран и ОАЕ да клекнат на Ердоган .Спомних си за Хан Кубрат бивш Тюркски владетел вярвал на бог Тангри от рода на Борте жена на Дженгисхан как показал на синовете си че една пръчка лесно се пречупва а за сноп пръчки се иска бая кураж.
  • 7 АЛО РАДЕЕЕВ

    1 0 Отговор
    И КЪДЕ Е ТАЯ ГРАНИЦА В ПЯСЪКА И ПРАХОЛЯКА ?