Last news in Fakti

29 Януари, 2021 07:26 2 596 11

САЩ: Талибаните не изпълниха ангажиментите си по мирното споразумение!

  • сащ-
  • талибани-
  • афганистан

Вашингтон ще вземе решение относно военните трезво и като се ръководи от интересите си и тези на партньорите

САЩ: Талибаните не изпълниха ангажиментите си по мирното споразумение! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Администрацията на Джо Байдън смята, че талибаните не са изпълнили ангажиментите, поети при сключването на мирното споразумение с афганистанското правителство, съобщиха от Пентагона. Според афганистанската комисия по човешките права броят на жертвите на конфликта в страната е достигнал над 2900 души през 2020 година, въпреки засилването на дипломатическите усилия.

Говорителят на военното министерство във Вашингтон Джон Кърби заяви, че без отхвърлянето на тероризма и спирането на атаките по силите за сигурност от страна на ислямистите, много трудно ще се достигне до трайно решение. Въпреки това американската страна остава ангажирана с проблема.

Съединените щати и талибаните подписаха мирnо споразумение в края на февруари миналата година. Документът предвижда изтеглянето на американските военни до май 2021 в замяна на гаранции за сигурността.

Джон Кърби посочи, че Вашингтон ще вземе решение относно военните трезво и като се ръководи от интересите и тези на партньорите си.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Я какъв вой

    35 3 Отговор
    Хаахаха...САЩ създадоха Талибаните-а сега ревът че тепали амерски войници...-ами с вашите камъни-по вашите глави.

    Коментиран от #9

  • 2 Така е

    26 1 Отговор
    Последното изречение казва всичко -
    като се ръководи от интересите си
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Получава се

    24 2 Отговор
    САЩ-кой ми ср... в гащите!!!!
  • 5 Мадрец

    7 0 Отговор
    Май няма да йаде Асан Баница?
  • 6 Хаха

    4 12 Отговор
    От 1 до 4 е един и същи трол, на смяна рано сутрин.

    Коментиран от #7

  • 7 Я па тоя

    17 3 Отговор

    До коментар #6 от "Хаха":

    Като ти гледам минусите-май не си прав...а кажи и ти що пищят америте бре-къдрави ги направиха тия с чаршафите...Уж великата сила-уж най технологичните,уж най силната армия---а сключват договори с терористи...Що така?
  • 8 Знам знам🙄

    14 0 Отговор
    Абе покрай кризата намале потреблението на хероина май. А и поизмреа наркоманете. Затва ковбойците гледат да скубнат от тоа трап Афганистан. Нема бизнес начи нанайси Демокрация. Ха ха ха. Бе колко са прозрачни.
  • 9 Българин

    2 10 Отговор

    До коментар #1 от "Я какъв вой":

    САЩ ПОМАГАХА НА МУДЖАХИДИНИТЕ В БОРБАТА ИМ СРЕЩУ СССР НО НИКОГА НЕ СА БИЛИ В СЪЮЗ С ТАЛИБАНИТЕ, КОИТО ЖИВЕЯТ В 16 ВЕК!!!
  • 10 Бесен Язовец

    6 13 Отговор
    Путинските тролове веднага скочиха да защитават талибаните. исляма вече няма спиране в педерацията
  • 11 стоян георгиев

    0 4 Отговор
    ако талибаните не се променят няма как сащ да се изтеглят,освен ако по някакво чудо руската марионетка не се върне в белия дом.та дрогари сега може да поплачете,щото предните ви мантри как сащ се били уплашили сега няма да минават.та плачете ,рижата вече го няма!