Last news in Fakti

5 Февруари, 2021 15:05 2 389 36

Навални отхвърли обвинението за клевета

  • алексей навални-
  • навални-
  • русия-
  • клевета-
  • съд-
  • москва-
  • игнат артьоменко

Не познавам този човек, каза Навални

Навални отхвърли обвинението за клевета  - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Руският опозиционер Алексей Навални отказа да се признае за виновен в клевета срещу Игнат Артьоменко, ветеран от Великата отечествена война, в започналия днес процес в столицата Москва, съобщи агенция ТАСС.

"Не, разбира се, не се признавам", каза той по време на съдебното заседание. Навални добави, че не познава Артьоменко и никога не го е познавал. Руският опозиционер, който преди няколко дни беше осъден на близо три години затвор, е в залата на съда, в остъкленото пространство за обвиняемите, предаде БТА, цитирайки AFP. Борецът срещу корупцията е обвинен в разпространяване на лъжлива и оскърбителна информация за ветерана, който миналото лято защитил в предизборен клип референдума, довел до увеличаване на правомощията на президента Владимир Путин.

В Туитър и Телеграм Навални нарекъл участниците в този клип, сред които е и ветеранът, "позор за родината" и "предатели". Опозиционерът може да бъде осъден на голяма глоба или затвор. Адвокатът на Навални Вадим Кобзев нарече обвинението "произволно, неясно, противоречиво, противоречащо на нормите на действащото законодателство", посочва ТАСС. Според защитата в действията на подсъдимия липсва състав на престъпление, а изказванията му са имали оценъчен характер. Според Кобзев и самия Навални обвинението е политически мотивирано.

Във вторник 44-годишният критик на Кремъл беше осъден на две години и осем месеца затвор за неспазване на изискванията на условна присъда от 2014 г. Навални обвинява властите, че искат да му запушат устата, след като през лятото оцеля от опит за отравяне, за който обвинява Путин.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Егати и наглеца

    47 9 Отговор
    Е какво отхвърля тоя палячо-като има в нета неговото изказване и коментара му?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Луда работа

    41 5 Отговор
    Ако е заснето и го има на клип не е много умно да казваш,че не е истина малко тъпо.Но пък ние имаме борисов който постоянно прави това така,че сме свикнали
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ма моля ви се

    35 4 Отговор
    А, дали навални познава Путин и ще си признае ли, че го наклаветил с филма, който разпострани за него?
  • 7 Mirko

    35 5 Отговор
    Зaщo нe пуcнeтe видeoтo в кoeтo шeфa нa фoндaциятa нa Нaвaлни "Бoрeцът cрeщу кoрупциятa" нaричaщ вeтeрaн "прeдaтeл", дoгoвaря c бритaнcки диплoмaт и cлужитeл нa Ми6 10-20 МИЛИOНA дoлaрa гoдишнo зa дa oргaнизирa "МACOВИ ПРOТECТИ, грaждaнcки нeпoдчинeния, ПРOПAГAНДA, лoбирaнe cрeд oлигaрcитe cтeщу влacттa и др."

    Коментиран от #11

  • 8 Бесен Язовец

    7 33 Отговор
    Русия е фашистка държава.
  • 9 А стига бе

    37 6 Отговор
    Тоя е тотален лъжец.Дори в един от клиповете му в Тубата той самият казва защо е обидил така ветерана-а сега отрича.Е как да вярваме на другите му твърдения?

    Коментиран от #24

  • 10 Mirko

    24 3 Отговор
    Защо не пуснете видеото в което шефа на фондацията на Навални "Борецът срещу корупцията" наричащ ветеран "предател", договаря с британски дипломат и служител на Ми6 10-20 МИЛИОНА долара годишно за да организира "МАСОВИ ПРОТЕСТИ, граждански неподчинения, ПРОПАГАНДА, лобиране сред олигарсите стещу властта и др."

  • 11 другарят

    30 3 Отговор

    До коментар #7 от "Mirko":

    Гледах го това видео в ю-тюб, но не се надявай нашите мисирки да посмеят дори да споменат за него!
  • 12 Верно ли

    28 2 Отговор
    НаГални, не Навални. Толкова е нагъл тоя, направо ги конкурира нашите! Писна ми да му гледам физиономията.
  • 13 нахален

    9 2 Отговор
    ``бетер``...
  • 14 А бе

    24 2 Отговор
    Сега като отиде да реже дърва в сибир, ще му се проясни паметта. 👍
  • 15 Сандо

    24 2 Отговор
    Ще се прави на герой още малко-докато му прочетат присъдата.След това с голям труд ще скрие желанието да се разреве,както преди дни.Това им е целия героизъм на тези тарикати-да насъскват чрез социалните мрежи малолетни,полуобразовани и без ценностна система деца да протестират,а те "борците" да прибират пачките.
  • 16 Mirko

    24 2 Отговор
    Интересно: пуснах линк към видео в което шефът на фондацията на Навални ИСКА 20 МИЛИОНА ОТ МИ-6 за подривна дейност срещу Русия!

    Не само че не публикуват новината но след "одобрение от модератор" не бе пуснато даже и в коментар.

    Преди ценцзурата да е заработила вижте го в тубата като потърсите:

    "Must see: Explosive video exposes MI6 links to Alexei Navalny"

    Коментиран от #18, #22

  • 17 Stéphanie 🎲

    3 12 Отговор
    Накрая ще излезе психично болен и ще го пуснат нещо такова следва
  • 18 Mirko

    17 2 Отговор

    До коментар #16 от "Mirko":

    Извинявам се на редактора, появи се но по-късно - браво!
    Защо не пуснете и новината за която всички медии в БГ мълчат а е СЕНЗАЦИОННО. Ще покажете че сте истинска медия която показва и другата ("неполиткоректна") страна.

    Коментиран от #19

  • 19 Stéphanie 🎲

    4 21 Отговор

    До коментар #18 от "Mirko":

    Мирко прав си ама забрави в България колко руснаци ,русофили ,комунисти има колко хора имат още в домовете си портрет на Ленин и Путин колко се заклеват във любов към Путин тук във Форум и велика Русия .Ама живее в България защото тук е по добре Какво русофилско двуличие и ирония 😆🤣🙃🤪 А ?....България беше 16 република 😉 ....и сега не сме в така мечтаната демокрация .Няма как да се пише и показва всичко.

    Коментиран от #36

  • 20 Костова

    17 3 Отговор
    Навални не е познавал ветерана герой, но се е нахвърлил върху него с обиди, че е псевдо ветеран и предател. Ако наистина не го познава, как тогава знае, че е предател? Шизофрения?

    Коментиран от #21

  • 21 Повечето са такива

    4 20 Отговор

    До коментар #20 от "Костова":

    Колкото и България освободиха от турците ,толкова и този може да е ветеран.На руснак вяра нямай

    Коментиран от #23

  • 22 Костова

    21 4 Отговор

    До коментар #16 от "Mirko":

    О, да видяхме видеото. Като от Ехо Москва поискаха интервю от изпълнителния директор на Фонда за борба с корупцията за срещата му с английския шпионин, той каза, че това е кремълска пропаганда. А какво да каже, горкия? Във видеото има звук и картина как той проси пари от англичанина, милион, два долара. И му казва, че това никакви сериозни пари за английските служби. И ако искат да видят една по-различна картина в Русия, трябва да финансират фонда. Ето как се бори с корупцията фонда на Навални
  • 23 Костова

    22 5 Отговор

    До коментар #21 от "Повечето са такива":

    Че кой те кара да вярваш? А иначе човекът е полковник от авиацията, с цялата му лява страна покрита с медали и бойни отличия. Той ясно разказа къде е служил по време на ВСВ

    Коментиран от #25

  • 24 Илия

    19 3 Отговор

    До коментар #9 от "А стига бе":

    Навални не отрича, че го е обидил, а отрича че познава ветерана. Той даже постави снимка на полковника в социалните мрежи с обяснение, че това е предател.
  • 25 Ти се би с него

    5 8 Отговор

    До коментар #23 от "Костова":

    Рамо до рамо,сега му сменяш памперсите та знаеш
  • 26 То е ясно

    6 5 Отговор
    Сега Путин ще го помилва тоя пияница и след като излезе от панделата, фенове на Вовката и Единна Русия ще го разстрелят като куче ! После три дни сълзи и сополи на джендърите и после следва вечна забрава.Да идва вече следващия.
  • 27 Хахаха

    10 0 Отговор
    Поведението на нахални е на абсолютен хулиганин. Който владее руски може да разбере
    това. И се оказа, че тоя човек, завършил престижен англ. университет е с много ниско ниво на емоционална интелигентност. Закъде е тръгнал и той не знае. Абсолютен аутсайдер е.

    Коментиран от #33

  • 28 Същия

    11 0 Отговор
    До 27-Напълно си прав! Не съм специалист, но като го гледам -истеричен глас, очите му играят, постоянно маха с ръце-този ип е напълно неуравновесен и прочетох в руска медия нещо интересно, който знае руски може да го разбере:
    Мелкий, ничтожный, не умный, без чувства юмора, без чувства достоинства, без уважения к себе без уважения к стране, без уважения к старшим, без умения держать удар. Истеричный, кричащий, жалкий......
  • 29 Хахаха

    8 0 Отговор
    Много е умен ход от страната на Русия. Извадили са му кирливите ризи напоказ. Вярвайте, в нашия менталитет, на руснаците имам впредвид, да презираме подобно поведение спрямо възрастните хора, камо ли спрямо ветераните, които за нас са светци.
    Мнооого глупав се оказа тоя човек. Подвел е своите защитници. Как сега ще оплавдаят неговите думи? Пред русофжбите извън Русия може и да измислят аргументи в негоната защота, но в Русия се дескридитацията е пълна на всички тях.за рореден път западните схрани продемонстрираха пълно непознавание на руснаците.
  • 30 стоян георгиев

    0 8 Отговор
    няма по-абсурдно обвинение от това.един 100 годишен пенсионер се почувствал наклеветен щото участвал в клип на путин ,а навални казал че всички подкрепящи референдума са боклуци.и лошото е че тук има хора дето смятат това за нормално и правилно.та дрогари сега ако кажа че боико е крадец и всички дето го подкрепят са такива ,колко трябва да лежа в затвора и колко трябва да платя на баба пена от горно нанадолнище дето е на друго мнение за борисов?та как да се оправи българия с тоя материал?45 години ментално робство няма как лесно да отминат.всеки роб си търси сопата с която да продължат да го бият.тва си е направо извратено дрогари!
  • 31 Същия

    8 0 Отговор
    Наистина , западните му кукловоди не прецениха , че техния човек се провали сам - отново руска медия и то от привърженик на този тип:
    Бывший заместитель главного редактора сайта «Эхо Москвы» Олеся Рябцева комментирует так:

    «Единственное логичное объяснение, почему шоу балаган (суд) с Навальным еще продолжается — ему дают возможность закопать себя по самые не хочу и посильнее опозориться. А то и наговорить на новые статьи».
  • 32 Същия

    8 0 Отговор
    И още от руски медии-нарочно не давам моето мнение към ттоя тип-вижте как се отнасят руснаци, поненти на властта и негови привърженици:
    Авторы телеграм-канала «Сибиряк».

    «Наша редакция всегда старалась делать, объективный подход к делу Навального, но после сегодняшнего заседания в Бабушкинском суде уже все наши либеральные вещи ушли в никуда.

    Никто и никогда не смеет обижать ветеранов войны!

    Мы теперь можем смело сказать — Навальный мразь!».
  • 33 Гост

    8 0 Отговор

    До коментар #27 от "Хахаха":

    Що се отнася до завършването на престижния университет, Навални е изкарал там някакви курсове, а не цялостно учебен процес. Има такава соросоидна опция към някои американски университети. Ходиш там няколко месеца или година и с право се тупаш в гърдите, че си учил там.
  • 34 Същия

    7 0 Отговор
    И още от руска медия:
    Это чистая психиатрия. А, судя потому, что у него в анализах был литий - то это значит что у него скорей всего, биполярное расстройство, в стадии маниакальной фазы.Его не в тюрьму надо сажать. Но с принудительной психиатрией нынче плохо. Теперь понятно почему немцы его сдали. - Годится только на роль жертвы карательной психиатрии.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Бодак

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Stéphanie 🎲":

    " ...и сега не сме в така мечтаната демокрация .Няма как да се пише и показва всичко. "
    Имаш ли достатъчно мозък да се усетиш какви нелепости пишеш

    То човек само като ти види името, изписано с латинска азбука, вместо с българска и си му ясен
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания