Last news in Fakti

19 Февруари, 2021 17:54 1 818 22

ЕС все още не е сигурен дали да наложи нови санкции заради Навални

  • алексей навални-
  • навални-
  • русия-
  • ес-
  • санкции

Санкциите целят промяна в поведението на руските власти

ЕС все още не е сигурен дали да наложи нови санкции заради Навални - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Все още няма яснота дали ЕС е готов да наложи допълнителни санкции срещу руски представители. Това заяви високопоставен дипломат от ЕС, пожелал анонимност, предаде БТА.

Той поясни, че на заседанието на Съвета на ЕС по външни работи следващата седмица ще бъдат обсъдени различни възможности. По неговите думи може да се очаква, ако има съгласие за налагане на санкции, те да бъдат по новото европейско законодателство срещу посегателствата над човешките права по света. Дипломатът отбеляза, че засега е внесено само едно предложение от няколко държави от ЕС за възможни санкции.

Според него все още няма решение дали върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел ще се възползва от правото сам да предложи санкции, както заяви по-рано пред Европейския парламент. Засега не може да се каже какво ще бъде решението, основната цел е да се обсъдят поуките от посещението на Борел в Москва, заяви той. По неговите думи изводът от пътуването на Борел е, че Москва търси конфронтация с ЕС и че продължава да разпространява дезинформация. Според него не е сигурно, че този път Москва ще успее да вбие клин между държавите от ЕС, след като руският външен министър Сергей Лавров изрази готовност да работи само с отделни страни от Общността.

Санкциите целят промяна в поведението на руските власти, които нарушават правата на гражданите. Не разглеждаме възможността за налагане на санкции срещу руски олигарси, защото всяко подобно действие трябва да почива на ясни доказателства за съучастието им в нарушенията, поясни дипломатът. Той отбеляза, че досега срещу Русия са били наложени санкции на ЕС заради Крим, Украйна и отравянето с оръжие за масово поразяване на Алексей Навални. По неговите думи санкции по новото европейско законодателство за човешките права досега не са въвеждани, затова трябва да бъдат внимателно обмислени и все още не се знае дали може да се постигне необходимото единодушие за тяхното приемане. Той поясни, че някои европейски държави предлагат санкциите срещу Русия да бъдат само в отделни области. Дипломатът отбеляза, че бъдещето на отношенията с Русия е в дневния ред на насроченото за следващата седмица заседание на Европейския съвет.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    39 1 Отговор
    ами що не забранят вноса на газ?

    Коментиран от #14

  • 2 пешо

    49 1 Отговор
    стигате с тая американска подлога навални , омръзнахте на хората , никой не се интересува от този предател .
  • 3 Българин

    38 1 Отговор
    А защо направо не си оставихте това криминале в Германия , че Мъркел да си блъска главата с него ?

    Коментиран от #20

  • 4 1234

    35 1 Отговор
    Промяна в поведението на руските власти ще има, щом го търсите. Ще го почувствате като втвърдяване на оня.
  • 5 БОЗА

    38 1 Отговор
    "Санкциите целят промяна в поведението на руските власти"

    Вица на годината...рашките не играят по свирката на разкованият ЕС...разберете го... ;-)))))

    Коментиран от #17

  • 6 тръбата

    33 1 Отговор
    Вадят търбата на немския бряг и спират украйнската. Ако искат газ швабите, плащат и Путин Велики пуска, колкото са си платили. Ако не да си правят бмвето на дърва. Оди се санкционирай изодзадзе!
  • 7 Анонимен

    23 1 Отговор
    Накрая сигурно ще запорират активите на някой дребни риби ( които нямат такива ) и ще си седнат на д-тата . Както всичко в ЕС - напънала се планината и родила мишка .
  • 8 Юсуффф

    23 1 Отговор
    НАПРАЗНО ИЗРАЗХОДВАНЕ НА ЕНЕРГИЯ ЗА ЕДИН НЕОСЪЩЕСТВЕН МЕЧТАТЕЛ ЗА ВЛАСТ И НАГЛЕЦ. ЩЕ ЛЕЖИ КАТО ОНЗИ ТАРИКАТ МЕРАКЛИЯ ХОДОРКОВСКИ И ПОСЛЕ ШУТ ПОСОКА ЗАПАД.
  • 9 Бони

    25 1 Отговор
    Денисчо е голям фен на Дневални.Комплексарите се привличат и обичат.
  • 10 Анонимен

    17 1 Отговор
    Тия не се учат от миналото си и грешките си.

    Коментиран от #12

  • 11 барчо

    23 0 Отговор
    Президента на РФ Путин ясно се изрази, че при налагане на санкции заради Наглонахални ще доведе до последици за тези дето ги налагат. Търпението на Путин е голямо, но със сигурност не е безкрайно. Дори нищо да не изнася и да внася в ЕМС, едва ли ще се отрази на РФ кой знае колко глобално, но на ЕС ще и се отрази доста зле. Цените със сигурност ще се вдигнат над 3 пъти на всичко, а заплатите ще останат същичките. Ценичките в БГ ще са още повечко. Тогава ЕМС ще види кон боб яде ли? там знаят моно добре, че Путин този път не се майтапи и дават заден ход. Не ми се вярва да има повече каквито и да са санкции срещу РФ от ЕМС за каквото и да е!!!
  • 12 Аха

    12 0 Отговор

    До коментар #10 от "Анонимен":

    Не, и затова ще бъдат научени по трудния начин.......като не щат да слушат Лавров, ще чуят Шойгу! Лошото е, че ние за пореден път сме на грешната страна........но това може да се промени доста бързо, Русия наистина ни има като по-малък брат и ще бъдат благосклонни към нас въпреки всичките простотии и предателства на управляващите в БГ........ТЕ ЗНАЯТ ЧЕ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ИМ СИМПАТИЗИРА И ОБИЧА братския руски народ и ще ни помогнат за пореден път да се отървем от изедниците, и вътрешни и външни!
  • 13 Сандо

    6 0 Отговор
    Ех тая зима взе че уби санкционните евромераци.Но нищо,ще дойде пролетта,ще се стопли,Навални го чакат и други дела,а и друг повод ще се намери,санкции ще ИМА !
  • 14 2020

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    Ами що Русия не го спре като ответни санкции ??? ха ха

    Коментиран от #16

  • 15 хахаха

    8 1 Отговор
    какво ли ще се случи с навални, ако в Германия вдигне тост с думите: "Вдигам тост за холокост"...колко ли годинки ще му лепнат немските власти?
    Щото това навални го е правил...

    Коментиран от #18

  • 16 КОТарАК

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "2020":

    рано е още-сев. поток 2 да се завърши и тогава ще е удара. трябва да си обвържат още повече икономиката с руски газ. тва са шахматисти , които мислят с доста ходове напред:)
  • 17 Хахаха

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "БОЗА":

    То има вече. Наша руска поговорка: ,, Русские медленно запрягают, но бистро ездят".
  • 18 Хахаха

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "хахаха":

    Удобно да не го забелязват западняците. Берлинският пациент е антисемит и националист в най лошото му проявление. А сега съвсем се срина даже в очите на заблудените и неориентираните нагови подръжници, когато се държа арогантно с нашия ветеран. И въобше се оказа не е много уман човек. Изненадващо, трябва да се призная. Мтого хора са изненадани от нивото му на емоционалната интелигентност . Нулево е. Все пак биха могли да заложат на по съобразителен човек. Най малкото на по възпитан.
  • 19 Баце

    2 0 Отговор
    Ей тоя много ценен бе, той е цяло национално, упс, наднационално богатство ?!? Губи цяла Европа, губи и Русия заради един Нахални, а да видим до кога ша я караме се така.
  • 20 Гражданин на РБ

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    Ами те руснаците си го казаха в прав текст...!Навални е нарушил руското законодателство,относно условната му присъда и първата работа,ако се върне в Русия е да бъде задържан и съден...!Руснаците да не са ,,меки китки" , че да се отмятат от казаното и законите на съдебната си система...
  • 21 ОТПАДЪЦИ

    1 0 Отговор
    Кoмуниcтитe ca мнoзинcтвoтo в ГEРБ! Нo, нe ca тe нaй-cтрaшнитe, a oнeзи, крaдливитe, кoитo cтaнaхa мултимилиoнeри oт oбщинcки или държaвни пaри! И ca oтнoвo нaчeлo в лиcтитe зa дeпутaти ВМЕСТО ДА ГНИЯТ В ЗАТВОРА !
  • 22 Урко

    0 0 Отговор
    санкците са за баламите който вярват че има такива.Търговията между Германия и Русия не спирала.Баламите загубиха позициите си на руският необятен пазар.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания