Last news in Fakti

6 Февруари, 2021 09:22 2 023 12

Байдън отряза Тръмп от разузнавателна информация

  • джо байдън-
  • доналд тръмп-
  • разузнавателна информация

Напрежение между новия и стария президент

Байдън отряза Тръмп от разузнавателна информация - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън не вярва, че неговият предшественик в Белия дом Доналд Тръмп трябва все още да получава класифицирани разузнавателни брифинги, както е традиция за миналите президенти. Като причина той цитира непостоянното поведение на Тръмп. Това заяви той пред CBS.

Висш служител на администрацията преди това каза пред CNN, че Тръмп не е подал никакви искания към този момент. Има много начини за предоставяне на разузнавателните данни. Прессекретарят на Белия дом Джен Псаки каза пред CNN в четвъртък, че разузнавателната общност подкрепя искания за брифинги за разузнаване от бивши президенти и ще преглежда всички входящи искания, както винаги, уточнява news.bg.

Байдън отказа да каже как би гласувал в процеса за импийчмънт на Тръмп през следващата седмица, ако е сенатор.

"Сега не съм в Сената. Ще оставя Сенатът да вземе това решение.", каза единствено той.

Припомняме, че Тръмп отказа да свидетелства под клетва пред Сената в рамките на процеса по импийчмънт срещу него, който започва на 9 февруари.

По-рано екипът по импийчмънта изпрати писмо до адвокатите на 45-ия президент с покана той да даде показания във връзка с поведението си в деня на щурма срещу Капитолия във Вашингтон - 6 януари. В него се казва, че след като след като Тръмп оспорва тезата на Конгреса, че е подбудител на нападението, е необходимо да бъде изслушан в Сената.

Повечето американци смятат, че бившият президент на САЩ Доналд Тръмп носи някаква вина за щурма на Капитолия на 6 януари. Половината са на мнение, че Сенатът трябва да гласува за осъждането му в края на импийчмънт процеса. Това показа социологическо проучване на Associated Press-NORC.

Анкетата е установила още, че много републиканци продължават да вярват, което е в разрез с доказателствата, че президентът Джо Байдън е избран нелегитимно. 47 на сто вярват, че Сенатът трябва да гласува за осъждане на Тръмп след процеса, който ще започне следващата седмица. Други 10% са на мнение, че не трябва да бъде осъждан, а 12 на сто не са сигурни.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Комуниста

    15 3 Отговор
    Колонията се уведомява за всичко кето се случва в странара на колонялистите!
  • 2 Жоро

    21 4 Отговор
    Дъртака не различава жена му или сестра му е а тръгнал държава да управлява.
  • 3 Аз40🏴‍☠️

    20 4 Отговор
    Трагичен е. Трудно се концентрира, губи се често в някакъв свой си свят. Има едно видео, където казва, че щял да ваксинира 700 души с 600 млн. ваксини.
  • 4 сигурно

    15 3 Отговор
    Памперса няма да изкара и две години !!
  • 5 Доналд Тръмп

    11 1 Отговор
    Аз съм си копирал каквото ми трябваше!
  • 6 Стъпка по

    24 3 Отговор
    Ами това е още едно доказателство,че демокрацията в САЩ дава фира. Нарушава се една традиция,приемственост,а вероятно и законово установено положение. САЩ вървят към тоталитаризъм,лов на вещици и джендъризъм.Един месец вече вървят в тая посока стъпка по стъпка.
  • 7 ****

    16 2 Отговор
    Тя деменцията до утре ще е забравил,че е налагал такава забрана,трябва всеки ден да му нспомнят за нея.
  • 8 До деменца Бай_дън

    15 3 Отговор
    Като причина той цитира непостоянното поведение на Тръмп. И от деменция е забравил да включи и себе си в тази забрана.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 The Beyonder

    0 0 Отговор
    Преди писахте че адвокатите са отказали Тръмп да свидетелства под клетва сега пък самия Тръмп бил отказал на кой да вярвам
  • 12 туйонуй

    1 1 Отговор
    Това пък изобщо не е новина. Щеше да е новина, ако някой е решил да доставя секретна информация на клоуна.