Last news in Fakti

18 Февруари, 2021 07:57 6 036 11

Фейсбук спира публикуването на новини в Австралия

  • австралия-
  • фейсбук-
  • новини

Несъгласие с нов закон

Фейсбук спира публикуването на новини в Австралия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Компанията Фейсбук обяви, че спира публикуването на новинарски материали в своята платформа в Австралия, съобщи FOX News.

Компанията не е съгласна с нов медиен закон в страната. Фейсбук ограничава публикуването на каквото и да е съдържание от австралийските издатели.

Съдържанието на международни медии вече няма да може да бъде споделяно от австралийската публика. Потребителите в Австралия няма да могат да гледат или споделят международни новинарски материали.

Новият закон задължава компанията да преговаря с австралийски издатели за заплащането на техните материали. От там заявиха, че този закон е проява на неразбиране за отношението между компанията и нейните потребители.

Някои журналисти заявиха, че се чувстват задължени да присъстват в платформата. Това е факт, заради нейното влияние.

Редица медии и народни представители отхвърлиха решението на компанията.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    6 5 Отговор
    Англоезичните се само изолират, скоро в Англия нова Зеландия и Канада
  • 2 БАЙ Х@Й ‼

    8 4 Отговор
    Лошият Путин е виновен ‼ Санкции ‼
  • 3 Анонимен

    21 2 Отговор
    Дано и в България стане така... забрана за фейсбука
  • 4 Лъки

    9 0 Отговор
    Голям прас, ще си направят свой. Пък и нялолко от онея с новата професия инфлУенсър, дето само търсят лесни пари и слава, ще трябва да почнат истински да бачкат!
  • 5 Фейс

    14 1 Отговор
    Този фейс започва да ми става противен. Направих си профил в "Телеграм". Започвам да намразвам фейсовата циониска мрежа и ще разреждам посещенията до минимум и ще се отпиша.

    Коментиран от #7, #9

  • 6 Фактология

    9 0 Отговор
    Още 2-3 многомилионни държави да последват примера на Австралия и фейса отива в битието..Фейса се превърна в свърталище на клюките с комплексирани хора..От друга страна дискриминация в свободата да словото прогони доста хора.Така, че да си плащат собствениците на фейса данъка.
  • 7 Чичо Тончо

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Фейс":

    Трябва да се забранят и фейса, и твитито, и инстата! Щото ей го на какъв сакатлък става в Сандански/и само там ли/?! За едната г++++рия да пуснеш селфи-то и айдееее - поне пет "забележки", "мъмрения", "дисциплинарни"!
  • 8 EdinotBG

    4 1 Отговор
    Нали УЖ има свобода на словото. Нали УЖ е световна демокрация.
  • 9 Хайл

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Фейс":

    Аз това го направих отдавна...що за идиоД трябва да си,за да се навреш някъде където явно източват информация за теб и да се радваш.лице книгата е най големия паразит
  • 10 Stéphanie 🎲

    1 0 Отговор
    Ами кой глупак се натиска за Фейсбук си е лично негов проблем.Няма да е голяма загуба да се закрие тъкмо по добре и за младото поколение .За Франция Фейсбук дава много пари със операторът Orange цяла седмица се тръби по темата за скорошното пристигане на нов трансатлантически подводен кабел, произведен в партньорство с американския гигант Facebook и британския оператор Vodafone, който ще бъде инсталиран на плаж в град Lе Porge близо до Bordeaux (Gironde).Наречен „AMITIE“, тази мрежа от оптични кабели с обща дължина 6800 км ще осигури връзка между щата Масачузетс (САЩ), Le Porge (Франция) и Bude (Англия).Изграждането на проекта, е оценен на 250 милиона евро,
    поверено на Alcatel Submarine Networks (ASN). Пускането му в експлоатация е планирано за началото на 2022 година.Интернет достъп на подводници и по водата водолази какво ли още не мога да чуя всичко по телевизията .Какъв му е проблема с Австралия ???И този се опитва да става монопол както Амазон
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: