Last news in Fakti

19 Февруари, 2021 07:29 1 500 1

Камарата на депутатите в Италия също одобри правителството на Марио Драги

  • италия-
  • марио драги-
  • джузепе конте

Първата международна среща на Драги като премиер е днес с лидерите на Г-7 във видео дискусия, посветена на борбата срещу пандемията от коронавирус

Камарата на депутатите в Италия също одобри правителството на Марио Драги - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

След Сената, в късните часове снощи и Камарата на депутатите в италианския парламент даде зелена светлина на правителството на Марио Драги.

С 535 гласа "за", 56 "против" и петима въздържали се долната камара на италианския парламент гласува вот на доверие на кабинета на Марио Драги. Той получи рекордното абсолютно мнозинство, подобно на гласуването в Сената, с подкрепата на разнородни партии като Демократическата, "Свободни и равни", "Италия вива", "Форца Италия", "Лига", "Смесената група", "Италианското асоциативно движение в чужбина", "Движението за автономия” и, разбира се, най-голямата парламентарна група от "Пет звезди". От движението заявиха, че ще бъдат лоялни, но уточниха, че в същото време ще бъдат бдителни и доверието е с условия.

15 сенатори от "Пет звезди" гласуваха "против" и бяха изгонени веднага. В Камарата на депутатите 16 техни колеги също дадоха отрицателен вот, а четирима се въздържаха, което повиши напрежението в антисистемното движение. Освен тях "против" в двете камари гласуваха представителите на "Братя на Италия" и Италианската левица.

Първата международна среща на Драги като премиер е днес с лидерите на Г-7 във видео дискусия, посветена на борбата срещу пандемията от коронавирус.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мазни жаби

    0 0 Отговор
    Сензационна новина! дядото на Марио е българин и се е казвал драганчо
Новини по държави: