Last news in Fakti

23 Февруари, 2021 17:43 2 631 2

Великобритания се съгласи на удължаване на срока за ратификация на търговската Брекзит сделка от ЕС

  • великобритания-
  • брекзит-
  • ес-
  • майкъл гоув

Целта е да се гарантира, че търговската Брекзит сделка ще бъде преведена на всичките 24 езика в ЕС при нейната ратификация от отделните парламенти

Великобритания се съгласи на удължаване на срока за ратификация на търговската Брекзит сделка от ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Великобритания се съгласи с искането на Европейския съюз да се отложи срока за ратификацията на двустранното търговско Брекзит споразумение до 30 април, заяви британският вицепремиер Майкъл Гоув, предаде Ройтерс.

По-рано този месец ЕС попита Великобритания дали може да бъде отделено допълнително време за ратифициране на споразумението, като срокът за временно прилагане на постигната сделка да бъде удължен до 30 април.

Целта е да се гарантира, че търговската Брекзит сделка ще бъде преведена на всичките 24 езика в ЕС при нейната ратификация от отделните парламенти.

В писмо до вицепрезидент на Европейската комисия Марош Шефчович, Майкъл Гоув написа: "Мога да потвърдя, че Обединеното кралство е съгласно, че датата, на която временното прилагане на търговското Брекзит споразумение ще престане да се прилага, трябва да бъде удължена до 30 април 2021 година".

Той каза още, че Великобритания очаква да няма повече закъснения.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Айде ся

    3 1 Отговор
    Видяхте дебелия. Визи за Англистаните.
  • 2 Спиро

    1 0 Отговор
    'Ба ти сапунката. Край няма.
Новини по държави: