Last news in Fakti

3 Март, 2021 15:33 3 945 6

Посещението на папата в Ирак ще помогне на християнското малцинство

  • aleteia-
  • папата-
  • папа франциск-
  • ирак-
  • посещение-
  • християни-
  • башар варда-
  • църква

Историческото посещение ще се състои след дни

Посещението на папата в Ирак ще помогне на християнското малцинство - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Архиепископ Башар Варда от Ербил, който ще бъде домакин на папа Франциск при посещението му в Ирак, изрази надежда, че визитата ще помогне на християнското малцинство в страната, предаде Aleteia.org.

Няколко дни преди пристигането на папа Франциск в Ирак, очакванията на местната църква са големи. „Надяваме се, че посещението му в страната ще повиши осведомеността за християните в Ирак. Уважението към тази група сред иракския народ ще нараства“, каза архиепископ Башар Варда.

„Хората в Ирак знаят малко за нас. Надяваме се, че ще има повече осведоменост, че не сме гости, а автентични жители на страната", посочи още той. Архиепископ призна, че има и критики към посещението, като каза, че „някои религиозни фундаменталисти се държат враждебно в социалните мрежи”. Причината е, че някои от тях виждат това посещение на папа Франциск като „кръстоносен поход”. Младите хора в Ирак обаче знаят, че папа Франциск носи послание за мир и братство за всички хора.

Междувременно папата посочи, че ще посети страната въпреки ракетния обстрел от последните часове. Папа Франциск заяви, че ще отиде на планираното си посещение от 5 до 8 март в Ирак, където най-малко 10 ракети поразиха американска военна база и загина един човек. „Ще отида в Ирак на поклонение", каза папата след традиционната си аудиенция. Той подчерта, че иска да се срещне с иракския народ, „който толкова много е страдал" и с тамошната „мъченическа Църква".


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 доказателства безброй

    3 0 Отговор
    и папата взе да се захласва по мюслита това говпри само за едно баба ванга за пореден път ще се окаже права че мюслитата ще превземат европа и третата световна ще е на расова основа !!! и само да не вземе някой да ми обяснява че папата е отишъл там да поздрави някви там местни християни много му дреме за тях но за пред овцете трябва да има няква версия за посещението...
  • 2 другарят

    4 0 Отговор
    С какво ще помогне този еретик бре мисирки!?? По времето на Садам Хюсеин християните в Ирак са близо 2 милиона или около 10% от населението! Сега след "демократизацията от фашистка Америка почти не са останали! Как ще обясните този факт и защо криете факта, че ако не се бяха намесили руснаците в Сирия тамошните християни също щяха да бъдат избити!?

    Коментиран от #6

  • 3 Аз40🏴‍☠️

    3 0 Отговор
    Папата е в Култа. Луциферианството не му е чуждо.
  • 4 То е ясно

    2 0 Отговор
    Ще ходи да му правят ЧАЛАМБА !
  • 5 Крайно време е християните

    3 2 Отговор
    Да се откажат от кръстоносните походи и да разберат, че бъдещето им е заедно с другите религии. Неслучайно всички големи войни са започнати от християни
  • 6 Джуджето се намеси в Сирия

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "другарят":

    През 2014 или 15. До тогава не бяха ли избити християните? И защо все камилари са му дружки?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Афганистан, Новини Албания