Last news in Fakti

5 Март, 2021 08:30 2 314 15

САЩ потвърдиха пред Израел неизменната ангажираност към сигурността на страната

  • израел-
  • камала харис-
  • сащ-
  • бенямин нетаняху

Двете страни се договориха да продължат да си сътрудничат по въпроси от сферата на регионалната сигурност и главно иранската ядрена програма и опасното поведение на Техеран, се казва в изявлението на Белия дом

САЩ потвърдиха пред Израел неизменната ангажираност към сигурността на страната - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Американската вицепрезидентка Камала Харис изтъкна в телефонен разговор с израелския премиер Бенямин Нетаняху непоколебимия ангажимент на САЩ към сигурността на Израел, предаде Ройтерс, цитирана от БТА

Харис потвърди позицията на САЩ против разследването от Международния наказателен съд (МНС) на възможни военните престъпления в палестинските територии, отбеляза президентството.

Този първи разговор между двамата, откакто Харис и президентът Джо Байдън встъпиха в длъжност през януари, беше осъществен ден след като главният прокурор МНС Фату Бенсуда обяви, че съдът ще започне такова разследване. Съобщението ѝ незабавно предизвика остри реакции от страна на Вашингтон и Тел Авив.

Харис и Нетаняху заявиха, че правителствата им са против опитите на МНС да упражнява юрисдикцията си върху израелски субекти.

Двете страни се договориха да продължат да си сътрудничат по въпроси от сферата на регионалната сигурност и главно иранската ядрена програма и опасното поведение на Техеран, се казва в изявлението на Белия дом.

Харис е поздравила Нетаняху за ваксинационната програма на Израел срещу коронавируса. Двамата лидери са се споразумели да засилят сътрудничеството в борбата с коронавируса, в областта на водите и зелената енергия, както и при други инициативи, допълни Белият дом.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 роби и господари

    22 2 Отговор
    САЩ потвърдиха клетвата си за вярност, към Сион !
  • 2 Да си

    10 1 Отговор
    се ангажират !
  • 3 един от многото

    15 1 Отговор
    Интересно след като САЩ се ангажират със сигурността на Израел , какво ще стане при евентуални военни действия срещу Израел? Ако САЩ се намесят във войната защитавайки Израел , ще трябва ли да се намесват страните от НАТО , защитавайки САЩ?

    Коментиран от #6

  • 4 Мошето

    16 2 Отговор
    Заглавието би трябвало да е:
    Израел наредиха на САЩ да потвърди пред Израел неизменната ангажираност към сигурността на страната
  • 5 Ало

    2 1 Отговор
    Факти, тези които пишат грамотни ли са. Не вицепрезидентка а вицепрезидент.
  • 6 Доцента

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "един от многото":

    За другите не знам, но ние като най-стриктните натовци, ще сме със сигурност първите.
  • 7 Endgame

    4 0 Отговор
    Краят на дните!
  • 8 иВАН

    4 13 Отговор
    САЩ и Израел са последното истинско препятствие пред нахлуването на радикалните мюсюлманските орди към Европа , но заслепени от омразата си към Израел много малко европейци го разбират.

    Коментиран от #11

  • 9 Перо

    5 0 Отговор
    МНС няма ли юрисдикция и над еврейската държава?
  • 10 Заранка по ладно

    10 3 Отговор
    Кой от САЩ потвърди "ангажираност към Израел"? Коренните жители наречени индианци или ръководния еврейски елит на САЩ?
  • 11 ивелин

    8 3 Отговор

    До коментар #8 от "иВАН":

    kой започна войната в Близкият изток? Милиони Сирийци,Либийци една част от войната другата за по-хубав живOт бяха принудени да напуснат родните си места .Защо? Заради вечните войни които е ангажирана Америка. Пишеш нещо които са противно на товa което е нямащ нищо общо с с действителноста . Напротив те разрушиха ( идиотите Европейци) " стената" в Либия която беше препятствие за хиляди искащи да емигрират Европа
  • 12 туйонуй

    3 2 Отговор
    Най-голямият защитник на Израел беше клоуна. И обратно, единствената нормална държава, която, макар и умерено, подкрепяше клоуна беше Израел. Сега нещата ще са доста по-деликатни и това се чете между редовете във въпросното изявление. Това за сведение на всички, които грачат под команда една твърде остаряла и оглупяла песен за еврейската конспирация.
  • 13 1357

    3 1 Отговор
    Израел управлява Сащ.Няма спор по това.Тъй като сащ са пропаднала нация ,съставена от изхвърлените на брега на Северна Америка,престъпници, убийци, лезбийки, гейове, извратени типове преди малко повече от 300 г.Тези престъпници са от Англия, Франция,Холандия ,Испания.Освен това са колония именно на тези страни.Колонизирането започва през 1492 г.,първо от Испания,после другите страни. В сащ няма религия.Има 20 и повече престъпни секти.А евреите ,които никой не харесва и не желае да бъдат в страните им ,се насочват към сащ.Направете справка има ли корпорация ,която да не е еврейска.На Израел прокуден отвсякъде им трябва неграмотен,ниско културен ,без произход и вяра народ.Сащ е подходящ за тях. Управляват ги, манипулират ги, използват ги.Разбира се евреите никога няма да бъдат уважавани от другите народи.Има две прекрасни книги ,които пък разкриват истината за евреите.Това са 1/ИСТИНАТА за СЪДБАТА на ЕВРЕИТЕ през ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА,от Юрген Граф,превод Аспарух Етцел,изд. Жар Птица,2003 г.2/Геноцидът и Холокостът над Българите извършен от ЮДЕИ, ТУРЦИ, ГЪРЦИ, РУСНАЦИ,СЪРБИ, /комунисти, масони, богоборци, глобалисти,ционисти/от Кирил Войнов,изд. Аратеб,2006 г.Евреите само в сащ намериха място за живеене,защото неграмотен и без история народ като сащ ,много лесно се лъже и управлява. В България евреите нямат думата и са презирани от българите:убийство на Български Генерал И. Луков от еврейката /комунистка/ Виолета Якова, атентати , запалване на готова продук
  • 14 1357

    4 1 Отговор
    Цар Борис III спаси 53 000 евреи.Те обаче поругаха тялото му и го извадиха от Р. Манастир.Т акава ЧЕРНА НЕБЛАГОДАРНОСТ се среща само при евреи.В България те нямат думата.Прсто ги търпим и не желаем да имаме нищо общо с тях. Не виждам защо трябва да не казваме истината за евреите.
  • 15 Нане

    2 0 Отговор
    римляните са били мъдри разхвърляли ги по целия свят за да е им мирна главата. На принципа вържи попа да е мирно селото!