Last news in Fakti

16 Март, 2021 09:27 1 604 6

Португалия също прекрати използването на "АстраЗенека"

  • португалия-
  • астразенека-
  • ваксина-
  • коронавирус

Решението е взето "като предпазна мярка"

Португалия също прекрати използването на "АстраЗенека" - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Португалия реши на свой ред вчера да прекрати ваксинирането с препарата на "АстраЗенека" срещу COVID-19, след като същото вече сториха няколко европейски страни, на фона на опасения за възможни "сериозни, но редки" странични ефекти, предаде БТА.

Решението е взето "като предпазна мярка", в очакване на заключенията от проверката на Европейската агенция по лекарствата, заяви ръководителката на Главната здравна дирекция на страната Граса Фрейташ, цитирана от Франс прес и Ройтерс.

На прескоференция в Лисабон тя посочи, че макар страничните ефекти от ваксинирането с препарата на "АстраЗенека" да са "изключително тежки", те са също така "изключително редки" и добави, че в Португалия досега не са регистрирани подобни случаи. В Португалия вече са използвани 400 000 дози от тази ваксина, а на склад има 200 000, уточни отговарящият за ваксинационната кампания Енрики Гоувея Мелу.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зеленият път

    11 3 Отговор
    С Астра Зенека към рая!ха ха ха
  • 2 Последния Софиянец

    14 0 Отговор
    А масовите убийци от НОЩ се канят в четвъртък пак да убиват.

    Коментиран от #6

  • 3 стих

    6 0 Отговор
    Портокалия си е по реда,ами Бългерията я не бива.
  • 4 Townboy

    13 1 Отговор
    Нашите отговорни другари казаха че я пускат тази седмица. От 7 милиона население след ваксинацията с Астра Зенека ще останат 800 000 цигани по нашите земи, както е по план
  • 5 Потрес

    4 2 Отговор
    Тези дни се замислих за атаката срещу Астрата. Какво ли стои зад атаката? Може би едни огромни пари и интереси от страна на рнк ваксинаторите. Те си мислеха, че след Израел и другите страни ще наложат масова ваксинация с файзер или модерна, а се оказа традиционна векторна ваксина. Всички ваксини нанасят врвди. Просто вече прозират интереси.
  • 6 Фактология

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    След като има мераклии какъв е проблема.Тъкмо ще им дойде желаната бройка.Изпълнен план.